1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tulikuuma paikallispeli täyttää Hakametsän

Tulikuuma paikallispeli täyttää Hakametsän

Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Tappara

Ilves isännöi perjantaina Hakametsässä kauden kuudetta paikalliskamppailua. Neljän ottelun voittoputkessa pelaava Ilves taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta ja jokainen piste on kullanarvoinen. Ääriään myöten täyttyvässä Hakametsässä on luvassa kuuma ja kiivas paikallispeli.

Ilves voittoputkessa

Ilves vieraili keskiviikkona Kouvolassa. Lähtökohdat otteluun ei olleet parhaat mahdolliset, sillä Ilveksellä oli menomatkalla kehnon ajosään aiheuttamia viivästyksiä ja kapteeni Eemeli Suomi joutui jättämään pelin väliin sairastumisen takia. Ottelu alkoikin nihkeästi, mutta pelin edetessä Ilves oli hallitsevampi osapuoli. Lopulta tamperelaiset saivat huhkia pitkän päivätyön ja matkaan irtosi lopulta 2 pistettä 1-2-jatkoaikavoitosta. Ilveksen maalit iskivät Teemu Lepaus ja Juhani Tamminen.

Ilves on ollut helmikuussa vahva. Petolauma on ottanut jokaisesta kuudesta pelistä pisteitä ja ainoa tappio on tullut Jukureita vastaan jatkoajalla. Neljän ottelun voittoputken aikana Ilves on KooKoon lisäksi kaatanut Pelicansin, KalPan ja Sportin. Sijoitusta kuuden joukkoon terävin kynsin metsästävä Ilves on tällä hetkellä 80 pisteellä seitsemäntenä. Sarjataulukko on erittäin tasainen, sillä sijoilla 4-9 olevat joukkueet ovat neljän pisteen sisällä toisistaan. Ilves on helmikuun kuntopuntarissa sarjan kolmanneksi kovin joukkue Kärppien ja TPS:n jälkeen.

Perjantain paikallispelissä Ilvekseltä ovat varmuudella sivussa hyökkääjät Eero Savilahti ja Mike Halmo.

Kultakypärä palaa Lepaukselle

Alkukaudesta pistepörssin kärkisijoja kolkutellut Teemu Lepaus on viime aikoina päässyt jälleen hyvään vireeseen. Kiekkotaituri on tehnyt tehoja jo seitsemässä ottelussa peräkkäin ja ottaa nyt Arttu Ruotsalaisen pitkään kantaman kultakypärän päähänsä tehoin 15+22=37. Lepauksen tehoilu onkin tuonut paljon lisää tulitukea Arttu Ruotsalaisen johtaman ykkösketjun taustalle.

Tammikuun puolivälissä Ässistä Ilvekseen siirtynyt Niko Peltola on ollut oivallinen vahvistus tamperelaisille. 443 runkosarjaottelua urallaan pelannut Peltola on tuonut rutkasti kokemusta ja suoritusvarmuutta Ilveksen joukkueeseen. Hyvä yleispuolustaja on pelannut Ilveksessä 13 ottelua keskimäärin 21 minuutin peliajalla. Syöttöpisteitä Peltola on kerännyt kuusi.

Viime lauantaina debyytissään Hakametsän yleisön torjunnoillaan ja tuuletuksillaan sytyttänyt Lukas Dostal on aloittanut vakuuttavasti kahdella voitolla. 18-vuotiaan tsekin torjuntaprosentti kahden pelin jälkeen on 94,00.

Tapparalla nihkeä helmikuu

Tapparan helmikuu on ollut Ilveksen vastaavaa heikompi. Kirvesrinnat palasivat keskiviikkona Kuopiossa kahden tappion jälkeen voittojen tielle. Tappara iski KalPaa vastaan heti avauserässä neljästi ja nappasi lopulta selkeän 2-5-voiton. KalPan lisäksi Tappara on voittanut helmikuussa KooKoon. Neljästä muusta pelistä Tappara on luistellut pois kallella kypärin.

KalPa voitto antoi Tapparalle tärkeää happea sarjataulukossa. Kolmossijaa majoittavat kirvesrinnat on kerännyt nyt 89 pistettä. Matkaa niin kolmanteen kuin viidenteenkin sijaan on tällä hetkellä kuusi pistettä. Tapparakin tarvii vielä kipeästi lisäpisteitä, sillä takana vaanii nälkäinen joukko haastajia.

Seinäjoella kiekko-oppinsa saanut Kristian Kuusela on tälläkin kaudella ollut Tapparalle elintärkeä pelaaja. 36-vuotias konkari on edelleen mukana Liigan pistepörssin voittokamppailussa. Viime aikoina hyvässä vireessä ovat olleet myös maajoukkueessakin käynyt Niko Ojamäki, sekä Ilves-kasvatti Jan-Mikael Järvinen. Tappara vahvisti siirtorajalla puolustustaan Jukureista tulleella Teemu Suhosella.

Nappaako Ilves Tampereen herruuden?

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella viidesti ja voitot ovat Ilvekselle 3-2. Helmikuun alussa pelatussa edellisessä kohtaamisessa Ilves karkasi päätöserässä Topias Haapasen ja kahdesti osuneen Arttu Ruotsalaisen maaleilla 1-4-voittoon. Kauden kaikki keskinäiset pelit ovat olleet tasaisia vääntöjä.

Pelinsä kanssa hieman yskähdellyt Tappara iskee varmasti nälkäisenä Ilveksen kimppuun. Ilveksen viisikkopeli on ollut viime aikoina hyvällä mallilla ja saman pitää jatkua koko 60 minuuttia Tapparaa vastaan. Odotettavissa on kauden toistaiseksi kuumin paikalliskamppailu ääriään myöten täyttyvässä Hakametsässä.

Pelin jälkeen Meet & Greet Viihdemaailma Ilonassa

Ilves järjestää paikallispelin jälkeen Meet & Greet -tapahtuman Viihdemaailma Ilonassa (Verkatehtaankatu 3), jonne saapuu Ilveksen liigajoukkue. Ovet aukeavat klo 22.00, ja pelaajat ovat tavattavissa ruokailun jälkeen noin klo 23. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Ilves-puolustaja Mark Flood ja -hyökkääjä Mike Halmo esiintyvät illan aikana coverbändin säestämänä. Viihdemaailma Ilonan tiloihin järjestetään kuvauspiste, ja illan aikana kuullaan myös pelaajahaastatteluja. 8 euroa maksava pääsylippu toimii samalla arvontalipukkeena, jolla voit voittaa Ilves-kapteeni Eemeli Suomen game worn -pelipaidan. Tapahtuman Happy Hour on voimassa klo 22-24 välisen ajan.

Liput Meet & Greetiin | FB-tapahtuma

KooKoo kaatui jatkoajalla – Ilves jatkaa voittoputkessa
Tapparan tyrmäävä alku kellisti Ilveksen loppuunmyydyssä Hakametsässä
UUTISET