1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Unohtumaton ilta Hakametsässä päättyi Ilveksen voittoon

Unohtumaton ilta Hakametsässä päättyi Ilveksen voittoon

Marko Herckman

Hakametsässä pelattiin perjantaina historiallinen viimeinen paikallispeli. Joukkueet olivat latautuneet hyvin ja legendaarisen hallin viimeinen Ilves-Tappara peli tuotti täpötäydelle Hakametsälle viihdettä koko rahan edestä. Voittajana kaukalosta poistui Ilves, joka peittosi vahvan esityksen jälkeen Tapparan lukemin 2-1. Tunteikas ilta sai ilvesläisittäin upean päätöksen ja äänekäs kannattajajoukko juhli vielä pitkään pelin päättymisen jälkeen pitämällä tauotonta meteliä. Hakametsän viimeisen paikallispelin ilta näytti, millainen jääkiekkokulttuuri suomalaisen kiekkoilun kehdossa on.

Ilves iskee vastaan

Ilves sai peliin lentävän lähdön. Hyvässä vireessä kasaamisensa jälkeen ollut Ilveksen kolmosketju käynnisti omalta alueelta hyökkäyksen ja Matias Mäntykivi kiihdytti vauhtiin. Hyökkäyksen päätteeksi Mäntykivi vapautti toista kaistaa porhaltaneen Joona Ikosen ja Ilves-kasvatti iski kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 1.59.

Tappara hallitsi erässä kiekkoa hieman enemmän ja pääsi muutamaan otteeseen pyörittämään pitkiäkin hyökkäyksiä. Kirvesrintojen näkyvin pelaaja ensimmäisessä erässä oli kultakypärä Anton Levtchi, joka löysi muutamaan kertaan oivallisilla syötöillä ketjukavereitaan. Levtchi pääsi kertaalleen myös nokikkain Ilveksen maalilla pelanneen Vadim Zerenkon kanssa, mutta Zerenko torjui.

Ilveksen parasta antia erässä oli vastahyökkäykset. Petopaitojen tuulennopeat laiturit iskivät useammankin kerran terävästi vastaan. Yksi vastaisku tuotti erän loppupuolella hyökkäyspään aloituksen, josta Ilves iski. Matias Mäntykivi kaivoi aloituksen puhtaasti ja kiekon saanut Les Lancaster viritti laatan ohi Tappara-veskari Christian Heljangon ajassa 15.12.

Tapparan Kristian Tanus pääsi vielä aivan erän viime sekunneilla vapaaseen paikkaan maalin eteen, mutta erässä seitsemän kertaa torjunut Zerenko kesti. Toiseen erään lähdettiin Ilveksen 2-0-johtolukemista.

Aarno Vuorinen, Ilves.com

Ilves hallitsee toista erää

Ilves pisti toisessa erässä lisävaihteen silmään ja hallitsi tapahtumia lähes koko kaksikymppisen. Mäntykiven johtama hyökkäysvitja oli jälleen ärhäkkänä ja sentteri itse pääsi erän alussa tekopaikalle. Myös nuori hyökkääjä Jakub Kos pääsi kokeilemaan, mutta Heljanko oli toisessa erässä hyvässä vireessä.

Tappara sai ensimmäisen painostusjaksonsa kun erää oli pelattu jo reilusti yli puolet. Ilves olikin ahtaalla kun sama viisikko joutui painimaan omassa päässä minuuttikaupalla ja Tappara pääsi lyhyen vaihtomatkan ansiosta vaihtamaan kätevästi. Jarkko Parikalle taisi tulla peräti lähes neljän minuutin vaihto putkeen, mutta Ilveksen ykköspuolustaja jaksoi sitkeästi. Kun Ilves sai painostuksen vihdoin poikki, niin Eetu Päkkilä puski vastahyökkäykseen. Päkkilä löysi poikittaissyötöllä Miro Nallin, mutta Heljanko pelasti patjallaan.

Simon Johansson pelasi erän loppupuolella vahvan vaihdon. Ruotsalaispuolustaja haki ensin oivalla syötöllä maalin kulmalta Eemeli Suomen ja teki hetki myöhemmin vahvan nousun maalille, joka aiheutti Tapparalle erän toisen jäähyn. Les Lancaster tippui ensimmäisen erän jälkeen kokoonpanosta ja sillä oli kiistatta vaikutusta Ilveksen ylivoimiin. Pakkopeli meni vähän liikaa kiekon siirtelyksi ja Tappara kesti. Toisessa erässä lisämaaleja ei nähty.

Ilves voittaa historiallisen viimeisen paikallispelin Hakametsässä

Tappara tuli päätöserään hyvällä sykkeellä ja pääsi ylivoimalle kun Petri Kontiola joutui huitomisjäähylle. Ilveksen tilanne hankaloitui alivoimalla kun Matias Mäntykiven luistin hajosi ja huippupelin pelannut sentteri joutui lähinnä seisomaan patsaana oman maalin edustalla. Mäntykivi saatiin vielä vaihtoon, mutta Tappara hyödynsi ylivoimansa kun Petteri Puhakka ampui terävän rannelaukauksen etunurkasta sisään ajassa 44.38.

Ilveksen peli palasi kavennusmaalin jälkeen nopeasti uomiinsa ja särmikkään kuusikymppisen pelannut kotijoukkue alkoi saada taas tekopaikkoja. Parhaat niistä tulivat myös erinomaisen pelin pelanneelle Joonas Odenille, mutta Heljanko torjui. Ilves sai paikan ratkaista pelin kun ensin Petteri Puhakka roikkui jäähyn arvoisesti Kontiolan mailassa ja reilu puoli minuuttia myöhemmin Mikael Seppälän oli pakko ottaa kiinnipitämisjäähy karkuun kirmanneen Eemeli Suomen pysäyttämiseksi.

Ilveksen kahden miehen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja loppuminuuteista muodostui todellinen jännäri. Kovalla tiikerinsilmällä läpi pelin taistellut Ilves onnistui pysäyttämään Tapparan tasoitusyritykset ja erinomaisen jääkiekkopelin lopputulokseksi jäi Ilves 2 ja Tappara 1. Ottelussa nähtiin liigakiekkoilua maistuvimmillaan ja tunne oli taidon lisäksi vahvasti läsnä. Pelissä riitti taklauksia ja pieniä kahnauksia enemmän kuin monessa pelissä yhteensä. Vuosikausien paikallispelien henki oli vahvasti läsnä ja viimeinen kohtaaminen Hakametsässä sai arvoisensa näytöksen.

Hakametsän tunteikas viimeinen paikallispeli ei kuitenkaan hiljentynyt päätössummeriin. Koko kauden loistavasti Ilveksen takana seissyt Osasto 41 jatkoi huutomyrskyään vielä minuuttikaupalla pelin päätyttyä. Lopulta kannattajalauma sai palkintonsa ja Ilveksen joukkue tuli vielä pukukopista kiittämään uskollisia tukijoitaan.

Aarno Vuorinen, Ilves.com
Tänään vuorossa Hakametsän viimeinen paikalliskamppailu
Ilveksen voittoputki katkesi Nordiksella
UUTISET