1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Tänään vuorossa Hakametsän viimeinen paikalliskamppailu

Tänään vuorossa Hakametsän viimeinen paikalliskamppailu

Ilves.com
Ilves PE 29.10. klo 18:30 Tappara

Hakametsän ottelut 9/13

Tänään pelataan liigan ainoa todellinen paikalliskamppailu, kun Ilveksen vieraaksi saapuu Tappara viimeistä kertaa legendaarisen Hakametsän hallin historiassa. Illan ottelu on luonnollisesti loppuunmyyty ja tunnelma hallissa on varmasti huipussaan.

Ilves ja Tappara ovat kohdanneet historian kuluessa peräti 296 kertaa. Voitot ovat jakautuneet vuosien mittaan Ilves ensin mainittuna 122-26-148 ja pudotuspeleissä voitot ovat päättyneet tasan 10-10. Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrän kaudella 2019-20 alkaneen taipaleen aikana joukkueet ovat kohdanneet yksitoista kertaa ja tällä ajanjaksolla Ilves on ollut niskanpäällä voittaen yhdestätoista kohtaamisesta peräti yhdeksän.

Paikallistaistoista legendaarisin ainakin nykysukupolvelle on kevään 2017 paikallistaisto pudotuspeleissä, joka sytytti takuuvarmasti kaikki jääkiekon ystävät Tampereella ja laajemminkin. Runkosarjassa dominoinut Tappara kohtasi ennakkoon ilman mahdollisuuksia tuomitun Ilveksen, joka oli päässyt rimaa hipoen pudotuspeleihin.

Runkosarjassa Tappara oli voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki kohtaamiset. Hurjassa sarjassa Ilves voitti ensimmäisen, kolmannen ja viidennen ottelun saaden kaksi mahdollisuutta katkaista sarjan. Monen verkkokalvoille on varmasti syöpynyt hetki, jossa Veli-Matti Vittasmäellä oli mahdollisuus katkaista sarja Ilvekselle, mutta laukaus painui senttejä ohitse. Lopulta Tappara voitti ottelun jatkoajalla ja seitsemännessä ottelussa varmisti jatkoonpääsynsä.

Illan otteluun joukkueet tulevat hyvässä vireessä, sillä Ilveksellä on alla viiden ottelun voittoputki ja Tappara on voittanut neljästä edellisestä ottelustaan kolme.


Hakametsän ovet aukeavat tänään poikkeuksellisesti jo kello 17 ja pyydämmekin paikalle tulijoita olemaan hyvissä ajoin liikkeellä odotetun ruuhkan vuoksi. Tervetuloa Hakametsään!


Lasse Oksanen ja Raimo Helminen kertovat Hakametsän muistoista
haastattelu Milla Mettiäinen , kuvaus Sami Raiskio


Ilvekselle viides perättäinen voitto Roope Taposen debyytissa
Unohtumaton ilta Hakametsässä päättyi Ilveksen voittoon
UUTISET