2. Otteluraportti
  3. Upeat maalit ja Nymanin hattutemppu siivittivät Ilveksen voittoon Kouvolassa

Upeat maalit ja Nymanin hattutemppu siivittivät Ilveksen voittoon Kouvolassa

Miia Kahila

Toisena iltana putkeen vieraissa pelannut Tampereen Ilves kohtasi keskiviikko-iltana Kouvolassa KooKoon. Ilves iski näyttäviä maaleja ja Jani Nymanin hattutemppu kruunasi keltavihreiden voiton lukemin 3-5 (1-1, 1-2, 1-2).

Avauserän ensimmäisellä puoliskolla riitti vauhtia puolin ja toisin sekä nähtiin maalit molemmissa päädyissä. Maalinteon aloitti KooKoon Leevi Aaltonen ajassa 2:42, kun Ilveksen puolustuspäässä harhasyöttö nasahti lähes suoraan vastustajan lapaan. Ilveksen tasoitusta ei tarvinnut kauaa odotella. Eemeli Suomi voitti kaksinkamppailussa kiekon ja Jani Nyman teki ajassa 3:26 kauden 18. osumansa.

Toisessa erässä saatiin hokikuviosyöttöherkkua ihan koko alkuvuoden edestä, kun Eemeli Suomi juonii poikittaissyötön Matias Mäntykivelle, joka jatkaa maalille Jani Nymanille ja ajassa 23:27 merkataan Jampalle jo illan toinen osuma kiekon ollessa KooKoo-vahti Nick Malikin selän takana. Syöttöherkkujen toinen osa nähtiin ajassa 29:29, kun Adam Glendining syötti laidasta upean passin maalille ja Samu Bau vie Ilveksen 1-3 johtoon. Erän lopussa ajassa 39:28 nähtiin vielä KooKoo-kavennus alivoimalla, kun Otto Paajanen vei KooKoon erätauolle lukemissa 2-3.

Kolmannessa erässä Ilves-vahti Jonas Gunnarsson näytti jälleen näyttävästi osaamistaan ja riitti syöttöherkkua myös Arttu Pelliltä Petr Kodýtekille, joka ajassa 49:09 laittoi peruspaikaltaan maalin edestä sisään Ilveksen illan neljännen. Ottelun lopussa KooKoo yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, jolloin Jani Nyman viimeisteli tyhjään maaliin hattutemppunsa. KooKoon Otto Paajanen kavensi viimeisellä minuutilla ottelun loppulukemiksi 3-5 ja Ilvekselle Kouvolasta täydet kolme pistettä.

OTTELUN RATKAISU: Ilves onnistui oikeissa paikoissa oikealla hetkellä ja pääsi tuloksellisesti niskan päälle. Jonas Gunnarsson otti myös tärkeitä koppeja, joten bra jobbat!

KAUDEN TOINEN: Jani Nyman teki kauden toisen hattutemppunsa ja kauden kokonaismaalimäärä Jampalla on tässä vaiheessa kaksikymmentä.

JÄIKÖ LAPSILLE KERROTTAVAA: Ah! Tätä maalikoostetta kelpaa kelailla.

Seuraavat ottelut: Ilveksen viikon ainoa kotiottelu pelataan perjantaina 2. helmikuuta, kun Nokia Arenalle saapuu Oulun Kärpät. Ottelu alkaa klo 19:31. Oulun Kärpät kohdataan toistamiseen lauantaina 3. helmikuuta klo 18:00, kun on Ilveksen vuoro vierailla Oulussa.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Suomelle pronssia nuorten olympiaturnauksessa – joukkueessa kolme Ilves-pelaajaa