Vesa Suonsyrjä
Ilves KE 17.3. klo 18:30 JYP

Ilves kohtaa tänään sarjajumboksi ajautuneen JYP:n Hakametsässä. Runkosarjan kääntyessä kohti loppuaan hakee Ilveksen kokoonpano edelleen muotoaan. Nappaako Ilves tänään tärkeät pisteet?

Ilveksen ongelmat ovat erikoistilannepelissä

Ilveksen peli on kehittynyt alkuvuodesta selvästi ja jänne kestää niin, että maaliskuun jokaisessa ottelussa ensimmäistä HPK-kohtaamista lukuun ottamatta joukkue on pelannut pisteistä päätössummeriin saakka.

Ilveksen erikoistilannepelaaminen on ollut riittämättömällä tasolla kauden mittaan ja maksanut runsaasti pisteitä. Joukkue on tehnyt etenkin ylivoimapelaamisen suhteen paljon töitä ja on mielenkiintoista nähdä kuinka se toimii alkaneella viikolla. Tilastoista katsoen ongelmat ovat olleet suurempia alivoiman suhteen, joka on kymmenen ottelun otannalla ollut liigan toiseksi heikointa mutta hurraa-huutoja ei nosta myöskään saman ajanjakson ylivoimatehokkuus, joka on sarjan kolmanneksi heikointa.

Viime otteluissa huippuvireessä ollut Teemu Lepaus on tänään pelikiellossa ja ketjut on rukattu pitkälti uuteen uskoon. Maalilla pelaa Ville Kolppanen ja puolustus on löytänyt pysyvämmän kokoonpanon, jossa ainoastaan seiskapakki on vaihdellut mutta nyt Santeri Hatakka on sivussa ja tämän paikalla pelaa Niklas Peltomäki. Pelikiellossa olevan Lepauksen korvaa ykkösessä Matias Myttynen ja useissa muissakin ketjuissa on muutoksia.

JYP juuttunut sarjan hännille

Runkosarjassa jumbopaikalla oleva JYP on auttamatta ulkona pudotuspeleistä ja pelaa vain kunniastaan. Eilen se osoitti kuitenkin, että sitä ei pidä aliarvioida ja voitti HPK:n näytöstyyliin lukemin 7-3. Edellisistä kymmenestä ottelustaan JYP on kerännyt neljätoista pistettä.

JYP:n syömähampaita ovat liigan maalipörssin kakkosena oleva Robert Rooba ja kolmenkymmenen tehopisteen rajan rikkoneet sähäkkä Jerry Turkulainen ja ikinuori Jani Tuppurainen. Puolustaja Julius Honka on kahdellakymmenelläkuudella tehopisteellään liigapuolustajien kuudenneksi tehokkain.

Ongelmana JYP:llä on ollut päästettyjen maalien määrä. 48 ottelussa päästetyt 171 maalia on sarjassa toiseksi eniten Jukureiden jälkeen. Seuran ykkösmaalivahtina on Veini Vehviläisen lähdön jälkeen pelannut ex-Ilves Markus Ruusu, jonka torjuntaprosentti on 89,29% joka oikeuttaa sarjan maalivahtitilastoissa sijalle 22.

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Teemu Lepaukselle yhden ottelun pelikielto
Ilves got one point as JYP visited Hakametsä
UUTISET