Miia Kahila

Ilves kohtasi keskiviikkona Rauman Lukon jo toistamiseen viikon sisällä. Viime viikon ottelussa Nokia Arenalla Lukko otti jatkoaikavoiton, mutta Äijänsuolla oli Ilveksen vuoro ratkaista ottelu kolmannen erän maaleilla lukemin 2-4 (1-0, 0-0, 1-4).

Ensimmäinen erä Äijänsuolla mentiin täydessä Lukko-komennossa. Ilves-vahti Jakub Málek teki voitavansa 14 torjunnallaan, mutta viisi sekuntia ennen erän loppua muutti kiekko suuntaansa Ilves-pelaajasta Málekin maalin edessä, joten Lukko otti 1-0 johdon.

Samat sävelet jatkuivat toisessa erässä, kun Lukko vei ja keltavihreät etsivät vielä oikeaa tahtilajiaan. Onneksi Málek oli tahdilleen iskussa ja Lukko-osumilta vältyttiin. Erän lopussa Ilves sai vihdoin pelin rytmistä kiinni ja odotukset kohti kolmannen erän aloittavaa Ilves-ylivoimaa nousivat.

Kolmatta erää kannatti odottaa. Kun ylivoimaa oli pelattu 41 sekuntia, Petr Kodýtek tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Hetkeä myöhemmin oli Ilveksellä jälleen aihetta nostaa kädet ylös. Oula Palve toi ja Jani Nyman pisti kiekon toistamiseen Daniel Lebedeffin vartioimaan Lukko-maaliin. Pelikellon näyttäessä vajaat kaksi minuuttia edellisestä ja oli Lukon vuoro kuitata, 2-2 maalintekijänä Gabriel Fontaine. Ottelun viisi viimeistä peliminuuttia toivat mieluisan ratkaisun. Ensin Ilveksen puolustaja Joni Jurmo tulee keskeltä ja syöttää Matias Mäntykivelle laitaan. Maila käy ja verkko heiluu Ilveksen siirtyessä ottelussa johtoon. Voiton viimeisteli Petr Kodýtek tekemällä illan toisen maalinsa tyhjään Lukko-maaliin, joten kahden vaikean erän jälkeen matkatuliaisiksi Ilvekselle kolme pistettä lukemin 2-4.

ILLAN TUKI JA TURVA:

Ilves-vahti Jakub Málek piti torjunnoillaan joukkueen mukana pelissä ensimmäiset kaksi erää ja pelasi loistavan ottelun.

ILLAN ILVES:

Koko joukkue. Kun ei kulje, ei oikein millään kulje ja sitten laitetaan silti kulkemaan. Vamos!

ILLAN PIKKUNÄTTI:

Joni Jurmon esityö Matias Mäntykiven maaliin. Tulin, näin ja syötin sulle.

Seuraava ottelu: Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 22. syyskuuta, kun vieraaksi saapuu Lahden Pelicans. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18.30.