Vesa Suonsyrjä

Ilveksen vaikea alkukausi sai jatkoa perjantai-illassa Kouvolassa, kun kotijoukkue KooKoo voitti rikkonaisen kamppailun lukemin 2-1. Ilveksen maalista vastasi kapteeni Eemeli Suomi. Rangaistusten rikkomassa kamppailussa kotijoukkue oli napsun terävämpi erikoistilannepelissä ja sen vuoksi pisteet jäivät Kouvolaan.

Kapteenin johdolla vierasjohdossa avauserän jäljiltä

Pelin alkupuolella kentällä oli paljon energiaa, mutta vähän tapahtumia. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle ajassa 4.16, kun Ilves sortui väärään vaihtoon. Ilves pelasi vahvan alivoiman ja Lukas Dostal sai ihailla puolustuksen blokkaavan kaikki laukaisuyritykset.

Pelin hermostunutta alkua kuvaa fakta siitä, että Henrik Haukelandin torjunta ajassa 7.16 oli ottelun ensimmäinen. Ilves sai yhdeksän minuutin paikkeilla hyvän paineen aikaan ja Topias Haapanen pääsi yrittämään erinomaiselta paikalta, mutta Haukeland kesti. Seuraava paikka aukesi Teemu Rautiaisen jättösyötöstä maalipaikkaan päässeelle Joona Ikoselle, mutta Haukeland venytti kilpikädellään kiekon katsomoon.

Kun avauserää oltiin pelattu 11.50 tuomittiin kotijoukkueen Peetro Seppälälle rangaistus, kun tämä repi Teemu Rautiaiselta kypärän päästä laitaväännössä. Ilveksen ylivoima tihkui vaaraa ja vain tuuri piti pelin maalittomana. Teemu Rautiaisen ohjaus neliön keskeltä livahti ohi ja Joose Antosen laukaus ravisutti ylärimaa. Ilveksen maalilla Lukas Dostal pysäytti yhden purkukiekon ennen kuin Toni Kähkönen pääsi yrittämään viidentoista minuutin paikkeilla. Tilanne päättyi kuitenkin Dostalin eleettömään hanskatorjuntaan.

Ilves nousi pelissä johtoon nopealla hyökkäyksellä, jossa Matias Maccelli jatkoi puolustajan avauksen keskialueelle Arttu Ruotsalaiselle, joka nopealla käännöksellä siirsi kiekon kapteeni Eemeli Suomelle, joka laukoi puolustajan jaloista kimmokkeella kiekon kilpipuolen yläkulmaan siirtäen kauden kahdeksannella osumallaan Ilveksen 0-1 johtoon ajassa 16.07. Erän selkeä hahmo Eemeli Suomi jysäytti erässä kaksi komeaa taklausta ja viimeisteli ottelun avausmaalin näyttäen kapteenina oivallista taistelutahtoa ja esimerkkiä.

KooKoo tulee tasoihin kahden miehen ylivoimalla

Ilves tuli toiseen erään vauhdilla ja hallitsi erän alkuminuutteja. Kotijoukkueella oli suuria vaikeuksia pysyä isossa kaukalossa liikettään hyödyntäneen vierasjoukkueen perässä. Kesken Ilveksen hallinnan aukesi Anrei Hakuliselle loistava maalipaikka, mutta Lukas Dostal venyi huippupelastukseen. Seuraavassa tilanteessa Niko Peltola huitoi Hakulista ja kotijoukkue pääsi ottelussa toistamiseen ylivoimalle ajassa 24.10.

Tilanne synkkeni ajassa 25.02, kun Tuomas Salmela sai kevyesti rangaistuksen, ja KooKoo pääsi kahden miehen ylivoimalle. Ilves näytti jo selvittävän kahden miehen alivoiman, mutta Kim Strömberg pääsi tasoittamaan ottelun lukemiin 1-1 ainoastaan viisi sekuntia kahden miehen alivoiman loppumista aiemmin ajassa 26.05 laukomalla kiekon aivan alanurkkaan. KooKoo jatkoi ylivoimalla, mutta nuori unkarilainen Vilmos Gallo joutui rikkomaan Panu Miehoa ja Ilves pääsi tasavajaan kautta ylivoimalle.

Ilves pyöritti omaa ylivoimaansa vaarallisesti koko puolitoista minuuttia, mutta väsynyt KooKoo-puolustus selvisi kuin selvisikin kovasta paineesta. Hetkeä myöhemmin Teemu Lepaus nousi väkisin maalipaikkaan ja pakotti Trevor Mingoian rikkomaan ajassa 29.33. Tällä kerralla KooKoo pelasi hyvän alivoiman ja piti Ilveksen ilman tekopaikkoja.

Rikkonainen toinen erä jatkui, kun tuomaristo tuomitsi samasta tilanteesta Santeri Hatakalle ja Erik Karlssonille rangaistukset. Hatakalle koukkaamisesta ja Karlssonille mailasta kiinnipitämisestä. Tasavajaalla pelatessa rangaistukset jatkuivat kotijoukkueen Kimi Koiviston mailan osuessa Jarkko Parikkaa kasvoihn 2+2 minuutin arvoisesti ajassa 35.44. Harvinainen 4vs3 ylivoima meni siirtelyksi, mutta Ilveksellä riitti ylivoima-aikaa. Kiekko ei kuitenkaan liikkunut tarpeeksi nopeasti ja KooKoo selvisi Henrik Haukelandin johdolla kohtuullisen helposti Ilveksen sortuessa liialliseen vastuunsiirtelyyn.

Jäähyjen sävyttämän toisen erän jälkeen maalivahtien torjunnat olivat Haukeland 14 ja Dostal 9.

Pomppukiekko ratkaisee kolmannessa erässä

Kotijoukkue loi heti erän alkuun hyvän maalipaikan, johon Dostal joutui venyttämään ennen kuin Niko Peltola pelasti maalin rikkomalla Kimi Koivistoa ajassa 40.51. Kotijoukkue sai ylivoimalla kiekon nopeasti maaliin Matt Caiton viivalaukaksen pomppiessa Trevor Mingoian kautta sisään, tuomaristo lähti tarkistamaan osumaa videolta ja nopean tarkistuksen jälkeen kiekko osoitettiin keskelle ja kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon ajassa 41.29.

Kotijoukkue pääsi ylivoimalle ,kun Ilves sortui selkeään vaihtovirheeseen ajassa 44.36. Ilves pelasi hyvää alivoimaa ja näytti selviävän, mutta Niko Peltolalle vihellettiin rangaistus 10 sekuntia ennen alivoiman päättymistä. Seuraavaksi rangaistusaition luukun joutui avaamaan Matt Caito, joka taklasi poikittaisella mailalla Kalle Maalahtea. Samassa tilanteessa aitioon ohjattiin myös Trevor Mingoia, joka hetken arvonnan jälkeen päästettiin aitiosta pois.

Ilveksen erikoistilannepelaaminen yski pahasti tauon jälkeen ja KooKoo selvitti tämänkin alivoiman helposti. Minuutit kulkivat kotijoukkueen eduksi ja tilanteet olivat kortilla. Lopulta Tuomas Salmela pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta laukaus jäi liian alas ja Haukeland onnistui venymään kiekon eteen.

Kotijoukkue onnistui tuhoamaan pelistä suurimman vauhdin ja kello eteni kotijoukkueen suuntaan. Ajassa 58.13 Jouko Myrrä otti aikalisän Dostalin suljettua kiekon. Hetkeä myöhemmin Dostal lähti maaliltaan. Kuvaavaa ottelulle oli, että Ilves pomputteli kiekkoja lavassaan aivan loppuun saakka ja KooKoo selvisi lopulta helposti. Näin kotijoukkue KooKoo nappasi tärkeän 2-1 voiton paremman erikoistilannepelaamisensa ansiosta.

Ilves jatkaa pelejään heti huomenna, kun Jukurit saapuu Hakametsään.

Raviliiga-ravit ja Rehab Teivossa tiistaina 15.10.
Lätkäehtoo: Ilves-Jukurit 12.10.2019
UUTISET