Otteluraportti

Valoisa marraskuu jatkui Vaasassa – Ilves seitsemän pelin voittoputkessa

Marko Herckman
Sami Raiskio

Ilveksen viikon kolmas ottelu pelattiin lauantaina Vaasassa. Huippuvireinen tamperelaisjoukkue nappasi 2-4-numeroin jo seitsemännen perättäisen voittonsa ja on nyt kymmenen pelin pisteputkessa. Sport ja Ilves kamppailivat Kuparisaaressa värikkään ja viihdyttävän ottelun.

Viikon ensimmäinen omiin

Vaasan Sport sai eilen peräti yhdeksän ottelun tappioputkensa poikki kun se kaatoi jatkoajalla Lukon 3-2. Vaasalaiset tulivatkin erän alkuun terävänä kun puolestaan eilen Tapparan kaataneella Ilveksellä kiekko poltteli lavassa ja ajoituksissa oli hakemista. Ilves joutui ajassa 2.27 alivoimalle kun Samuli Vainionpää lähti jäähylle korkeasta mailasta. Sport sai ylivoiman aikana muutaman paikan, mutta Lukas Dostal oli Ilveksen maalilla totutun varma. Dostal oli erässä muutenkin työllistetty ja keräsi yhteensä 12 torjuntaa.

Ilves pääsi kertaalleen pelaamaan ylivoimaa kun Aaro Vidgren lähti boksiin poikittaisesta mailasta. Liigan parasta ylivoimaa pelaavan Ilveksen yritys jäi tällä kertaa täysin piippuun, eikä kiekkoa saatu kunnolla edes hyökkäysalueelle. Muutama paikka Ilvekselläkin erässä oli. Tuomas Salmela löysi takakulmalta Eemeli Suomen, jonka jatkoyritys maalin eteen katkesi kuitenkin vaasalaismailoihin. Matias Maccelli järjesteli myös muutaman paikan, mutta laukaukset painuivat ohi.

Ilves joutui toistamiseen alivoimalle kun Teemu Lepaus lähti jäähylle ajassa 16.48. Jo ylivoimalla Sportilla oli muutama vaarallinen paikka, mutta kiekko löysi tiensä Ilveksen maaliin vasta muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen. Jesse Paukku sai mailaansa Turo Asplundin maalille heittämän kiekon väliin ja ohjasi sen tilanteessa voimattomaksi jääneen Dostalin. Viikon kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastustajansa nollannut Ilves lähti ajassa 18.52 syntyneen 1-0-osuman myötä erätauolle tappioasemasta.

Tornion miehelle kauden ensimmäinen

Vaisun avauserän jälkeen Ilves oli kuskin paikalla toisessa erässä. Kovalla tunnetasolla ottelussa pelanneen Arttu Ruotsalaisen johtama ykköskenttä painoi heti ensimmäisessä vaihdossa pelin vaasalaisten päätyyn ja Sport oli vaikeuksissa. Nikolas Matinpalon nousu loi Robert Leinolle hetkeä myöhemmin maalipaikan, mutta Sport pääsi vastaiskuun ja Santeri Hatakka joutui koukkimaan itsensä jäähylle. Sportin ylivoima kesti viisi sekuntia, sillä Turo Asplund laittoi aloituksen jälkeen mailan Leinon kainaloon ja seuraavat kaksi minuuttia pelattiin tasavajaalla.

Kun kentällä oli tilaa, eikä kummankaan joukkueen puolustuspeli ollut parhaassa vireessä, niin tilanteita molemmissa päädyissä riitti. Ilveksen parhaat paikat tulivat Matias Maccellille ja Sportista pääsi yrittämään Niklas Nevalainen, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Jäähyjen päätyttyä Ilves voitti keskialueen aloituksen ja Joose Antonen levitti laitaan Tuomas Salmelalle. Salmela luisteli syvään ja heitti lopulta kiekon maalille. Sportin maalivahti Stefan Steen ei ollut hereillä ja Torniosta lähtöisin oleva Salmela nosti Ilveksen tasoihin ajassa 25.50.

Ilveksen väkevä painostus pakotti Sportin hätäilemään ja Niklas Nevalainen heitti kiekon jäähyn arvoisesti katsomoon ajassa 26.20. Ilves onnistui pelin toisella ylivoimallaan kun Matias Maccellin syöttö löysi maalin kulmalta Samuli Vainionpään, jonka kauden seitsemäs osuma vei Ilveksen 2-1-johtoon ajassa 28.00. Sportin valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma ei ollut tyytyväinen maalivahti Steenin otteisiin ja Ilveksen toisen maalin jälkeen tolppien väliin luisteli Niko Hovinen.

Arttu Ruotsalainen pääsi testaamaan heti Hovisen valmiutta terävällä rannelauksella, jonka kookas maailmanmestari sai pysäytettyä. Hetkeä myöhemmin Ilvekselle sattui puolustuspäässä virhe ja monessa mukana ollut Niklas Nevalainen sai vapaasti tuoda vaasalaiset tasoihin ajassa 28.38. Sportin tasoituksen jälkeen Ilves hallitsi peliä ja kiekko viihtyi pääasiassa kotkapaitojen päädyssä. Paras maalintekopaikka tuli puolustajan tontilta nousseelle Oskari Laaksoselle, mutta laukaus painui yli maalin. Reilut kymmenen minuuttia maalilla torjumaan ehtinyt Hovinen pysäytti kiekon kahdeksan kertaa, kun Lukas Dostal Ilveksen maalilla torjui kuudesti. Lisäosumia ei enää nähty ja kolmanteen erään lähdettiin numeroista 2-2.

Ilves nousee voittoon

Jasse Ikonen sai puoli minuuttia ennen toisen erän päättymistä koukkaamiskakkosen ja Ilves joutui aloittamaan päätöserän alivoimalla. Sportin ylivoima oli vaarallista ja kiekko lipui kertaalleen Kalle Maalahden luistimen kautta tolppaan, mutta Ilves kesti ilman takaiskua. Jäähyn päätyttyä Ilves sai vahvan vaiheen ja maalintekoa pääsivät yrittämään mm. Maalahti ja Samuli Vainionpää. Niko Hovinen jatkoi kuitenkin hyviä otteitaan.

Ilves pääsi ylivoimalle kun Erik Riska lähti kampitusjäähylle ajassa 44.55. Matias Maccelli järjesteli ylivoimalla Ilveksen parhaat paikat, mutta maali jäi puuttumaan. Nopeasti päästä päähän kääntyneessä ottelussa Sportin nuori hyökkääjä Eemil Erholtz sai hetkeä myöhemmin avopaikan, mutta laukaus viuhui ohi maalin.

Hieman ennen erän puoliväliä Ilves onnistui. Näkyvästi jälleen esillä ollut Matias Maccelli pyörähteli kulmasta kiekon keskustaan nousseelle Jarkko Parikalle. Kiekko ilmestyi Parikan laukauksen jälkeen Hovisen suojista maalin kulmalle, jossa ensimmäisenä paikalla oli Joose Antonen. Antosen kauden kahdeksas osuma vei Ilveksen 2-3-johtoon ajassa 49.51.

Sport sai peliä hallintaansa Ilveksen johtomaalin jälkeen. Ilveksessä edelliset kymmenen kautta pelannut Juho Liuksiala pääsi yrittämään pariinkin otteeseen, mutta 31 torjuntaa pelissä kerännyt Lukas Dostal kesti. Ajassa 57.50 Tuomas Salmela tökkäisi kulmaukseen rikkinäisenä jäänyttä Santeri Hatakan mailaa ja Sportille tuomittiin rangaistuslaukaus. Turo Asplundin yritys pysähtyi kuitenkin rauhallisesti pelanneen Dostalin patjaan. Muutama minuutti myöhemmin Panu Mieho rysäytti tyhjään verkkoon ottelun lopullisesti ratkaisseen 2-4-osuman. Syöttöpisteet maaliin Robert Leinolle ja jälleen loistavan ottelun urakoineelle Niko Peltolalle.


Seuraava kotiottelu: Ilves-JYP keskiviikkona 20.11. klo 18.30!

Sarjataulukko

#JOUKKUEOTMPMP
1 Lukko10402024
2 Ilves10362221
3 HIFK10312716
4 KalPa6231215
5 KooKoo8261715
6 Ässät10283315
7 Tappara9252614
8 Kärpät6211512
9 Pelicans9212912
10 Sport8141512
11 JYP10212812
12 TPS9242711
13 Jukurit917278
14 HPK922346
15 SaiPa912295

Lisää aiheita

29.10.2020 / Uutinen

Jarkko Parikka ja Eemeli Suomi Leijoniin, Ondřej Roman Tšekin maajoukkueeseen

Ilveksen puolustaja Jarkko Parikka, 23, ja hyökkääjä Eemeli Suomi, 24, on valittu Suomen A-maajoukkueeseen Karjala-turnaukseen. Tšekin ryhmään kutsun sai Ilveksen keskushyökkääjä Ondřej Roman, 31. Euro...

LUE LISÄÄ


29.10.2020 / Uutinen

TUNTEMATON HUOLTAJA ja muita Ilves-tarinoita 1970-2020 – kirja nyt myynnissä!

TUNTEMATON HUOLTAJA ja muita Ilves-tarinoita 1970-2020 Jouluna 2020 ilmestyy kirja, jollaista ei ole koskaan nähty. Kirja, johon on haastateltu kymmeniä ihmisiä. Kirja, jossa nähdään kuvia...

LUE LISÄÄ


28.10.2020 / Uutinen

Muutos otteluohjelmaan: Ilves-Lukko-kotiottelu siirtyy tammikuulle

Liiga on vahvistanut yhden pelipäivämuutoksen runkosarjan otteluohjelmaan. Ohjelmassa keskiviikolle 11.11.2020 pelattavaksi merkitty Ilves-Lukko siirtyy pelattavaksi keskiviikkona 13.1.2021 klo 18.30. Katso päivitetty otteluohjelma

LUE LISÄÄ