2. Otteluraportti
  3. Viileästi esiintynyt Ilves kaatoi Jukurit Mikkelissä

Viileästi esiintynyt Ilves kaatoi Jukurit Mikkelissä

Marko Herckman

Ilves pelasi vuoden viimeisen pelinsä perjantaina Mikkelissä. Ilveksen laadukas viimeistely ja oman pään varma pelaaminen toivat mukanaan kolme pistettä lukemin 2-5.

Kontiolat taas maalinteossa

Ilves aloitti hyvin ja etenkin Petri Kontiolan johtama ketju loi painetta mikkeliläisten päätyyn. Maalinteon aloitti kuitenkin Jukurit, kun puolustaja Joni Jurmon siniviivalta lähettämä rannelaukaus painui ohi maskissa olleen Jakub Malekin ajassa 9.02. Ilveksen tasoitus tuli viitisen minuuttia myöhemmin kun tamperelaiset käänsivät peliä nopeasti ja Miro Ruokonen pääsi laittamaan kiekon verkkoon Otto Latvalan ampuman laukauksen irtokiekosta.

Erän lopussa Ilves pääsi ylivoimalle, kun Jukurit otti kaksi hyökkäyspään rangaistusta. Maali oli lähellä jo ensimmäisen pakkopelin aikana ja toisen aikana verkko heilui. Erää oli pelaamatta 16 sekuntia kun Petri Kontiola taituroi kiekon ohi Frans Tuohimaan Henrik Haapalan ja Aku Rädyn esityöstä.

Miro Ruokonen toi kauden toisella osumallaan Ilveksen tasoihin. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Malek valaa betonia

Ilves tuli myös toisen erän alkuun terävästi. Eetu Päkkilä karkasi läpiajoon parin minuutin pelin jälkeen ja laittoi varmasti kiekon reppuun ajassa 22.36. 1-3-maalin syöttäjäksi merkattiin pikku hiljaa myös pisteitä nakuttamaan alkanut Kevin Czuczman.

Jukurit pääsi peliin pikku hiljaa paremmin mukaan ja sai luotua painetta Ilveksen puolustuspäätyyn. Parhaiten kotijoukkueesta esillä oli vasta 16-vuotias hyökkääjälupaus Konsta Helenius, joka kieputteli itsensä avauserän tapaan muutamaan mainioon laukaisupaikkaan. Ilves puolusti kuitenkin tiiviisti ja viimeisteli tehokkaasti. Tommi Tikka kaivoi hyökkäyspään aloituksesta puhtaan voiton ja kiekko tuli viivaan Otto Latvalalle. Latvala levitti Leo Lööfille, joka tempaisi kiekon neljännen kerran ohi Tuohimaan ajassa 35.00.

Pian maalin jälkeen Patrik Puistola pääsi aivan vapaaseen paikkaan, mutta mainiosti flunssaista Marek Langhameria Ilveksen maalilla tuurannut Jakub Malek torjui. Tsekkivahdille kertyi toisessa erässä yhteensä 16 torjuntaa.

Otto Latvala keräsi ottelussa tehot 0+2. Kuva: Timo Koistinen, Ilves.com

Ilves kuittaa tylysti

Ilveksellä oli kolmannen erän alkupuolella loistava paikka karata jo neljän maalin johtoon kun Eetu Tuulola pääsi läpiajoon. Maalinteon kanssa kauden avauspelin jälkeen tuskaillut hyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Frans Tuohimaata. Jukurit kiristi seuraavaksi viikinkikypäränsä remmejä ja sai pitkiä paineita Ilveksen päätyyn. Ilves joutui kahdesti alivoimalle, mutta pelasi laadukasta alivoimaa ja Malek torjui loput.

Reilu kolme minuuttia ennen loppua kotijoukkue onnistui kaventamaan, kun Ilveksessäkin pari vuotta sitten käväissyt Niklas Peltomäki onnistuu ohittamaan Malekin. Ilveksen ja Kontiolan ketjun vastaus oli kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa tyly. Jarkko Parikka pisti kiekon omasta päästä liikkeelle, Aku Räty jatkoi Kontiolalle, joka syötti Henrik Haapalan läpiajoon. Huippuiskussa ketjukaveriensa tavoin koko joulukuun ollut Haapala sivalsi kiekon tyynen varmasti ohi Tuohimaan. Siihen Jukurien pyristely päättyi ja Ilves haki tärkeän vierasvoiton 2-5-lukemin.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen erikoistilannepelaaminen oli erittäin laadukasta. Eemeli Suomen ja Marek Langhamerin poissaollessa tehoja löytyi muualta ja Malek pelasi maalilla huippupelin. Petri Kontiolan johtama ketju tuottaa pelistä toiseen maaleja.

Ilveksen parhaat:

Jakub Malek pelasi yhden kauden parhaista peleistään Ilveksen maalilla. Kontiolan johtama trio painoi tärkeät maalit. Eetu Päkkilä teki maalin ja pelasi aktiivisesti. Otto Latvala keräsi tehot 0+2. Les Lancaster avasi peliä jälleen oivallisesti.