Vesa Suonsyrjä

Ilves taisteli sitkeästi Kouvolassa ja vaikka vaikeaksi käyneessä kamppailussa se ei johtanut sekuntiakaan tarttui mukaan yksi piste KooKoon napatessa voiton jatkoajalla lukemin 4-3.

Kotijoukkue vie avauserän

Ilves aloitti ottelun rajulla luistelulla ja reilun minuutin kohdalla Ilves oli karata kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen Mike Halmon harhautuksen jälkeen, mutta tilanne kuivui kokoon syötön viipyessä. Seuraavassa hyökkäyksessä Joose Antonen pääsi laukomaan, mutta Juha Järvenpää torjui varmasti KooKoon maalilla.

Ilveksen vahva alku palkittiin ensimmäisellä ylivoimalla, kun Erik Karlssonin maila nousi aloituksessa Juhani Tammisen kasvoihin ajassa 5.02. Vierasjoukkueen maali suorastaan roikkui ilmassa, mutta KooKoo selvitti lopulta alivoimansa. Kun ylivoima päättyi sai kotijoukkue oman tilaisuutensa, kun Tuomas Salmelalle tuomittiin kaksiminuuttinen ajassa 7.38. Kotijoukkueen ylivoima oli jos mahdollista vielä vaarallisempaa kuin Ilveksellä ja Riku Helenius joutui venymään huippupelastuksiin pitääkseen luvut nollissa.

KooKoo pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 11.23 kun Teemu Lepaukselle tuomittiin kaksiminuuttinen estämisestä. Kotijoukkueen vaarallinen ylivoima pyöri vain 16 sekuntia ennen kuin kiekko oli maalissa. Hirvittävän ruuhkan keskeltä kiekko kimposi Juha-Pekka Haatajalle, joka pääsi iskemään kiekon ohi Heleniuksen. Karri Kivi reagoi tilanteeseen välittömästi ja haastoi tilanteen maalivahdin häirinnästä. Tilannetta tutkittiin pitkään tilannehuoneessa ennen kuin kotijoukkueen 1-0 maali hyväksyttiin.

Erän loppupuolella Juuso Antonen ja Matt Generous pelasivat kahdella syötöllä Teemu Lepaukselle käytännössä tyhjän maalin takatolpalle, mutta tulikuumassa vireessä olleen Juha Järvenpään ilmiömäinen torjunta vesitti upean kuvion.

Ilves hallitsi avauserää paikoin näytöstyyliin, mutta KooKoo johti ensimmäisellä erätauolla lukemin 1-0.

Toinen erä etenee tasaisissa merkeissä

Ottelun toinen erä alkoi karmivalla tavalla, kun Miikka Pitkänen pääsi kuin varkain läpiajoon vierasjoukkueen nukahtaessa ja Pitkänen sivalsi kiekon ylänurkkaan vain 14 sekunnin pelaamisen jälkeen siirtäen lukemiksi 2-0.

KooKoo pääsi toisen maalinsa jälkeen paremmin peliin mukaan, vaikka Ilves näennäisesti peliä veikin. Kotijoukkue oli iskeä jo kolmannen osumansa Juha-Pekka Haatajan hienon poikittaissyötön napsahtaessa puolustajan lapaan, mutta Heleniuksen loistava poikittaisliike vesitti yrityksen.

Ilves kiipesi peliin mukaan ajassa 27.51 kun Juho Liuksiala päätti pitkän kuivan kautensa komealla laukauksella ylänurkkaan. Komean esityön 2-1 kavennukseen tekivät Oskari Laaksonen ja Panu Mieho.

Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 29.49 kun Oskari Laaksosta rikottiin tämän nostaessa hyökkäystä. Ilveksen ylivoima pyöri hienosti ja vain Juha Järvenpään loistavat torjunnat estivät tasoituksen. Ottelussa hyvässä vireessä ollut Juha-Pekka Haataja oli jälleen onnistua kun toista erää oli jäljellä seitsemän minuuttia, mutta laukaus osui tolppaan.

KooKoo pääsi hakemaan kolmatta osumaansa jälleen ylivoimalla, kun Matt Generous komennettiin rangaistusaitioon ajassa 33.53. Tällä kerralla kotijoukkueen ylivoima ei ottanut tuulta alleen. 9 sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Panu Mieho ja Toni Kähkönen huitoivat tilanteen ulkopuolella itselleen kaksiminuuttiset.

Ilves viritti erän loppuun kovan paineen ja KooKoo oli jälleen helisemässä. Lähimmäksi tasoitusmaalia pääsi Teemu Rautainen, joka laukoi ylärimaan. Aivan erän lopulla ajassa 39.34 Mark Floodille tuomittiin kaksiminuuttinen ja KooKoo pääsi jälleen ylivoimalle.

Tapahtumarikkaan toisen erän jälkeen erätaolle siirryttiin lukemissa 2-1.

Ilves vie pelin väkisin jatkoajalle

Kotijoukkueelle jäi ylivoimaa runsaasti toisesta erästä, mutta Ilves selvitti rangaistuksen helposti. Ilveksen kolmosketju loi kovan paineen, joka päättyi Ed Wittchowin isoon rangaistukseen tämän mailan osuessa rajusti Teemu Lepausta kasvoihin ajassa 43:55.

Ilveksen ylivoima oli luokatonta pitkään ja näytti sille, että KooKoo kestää ison rangaistuksensa. Tulikuuma Panu Mieho oli kuitenkin eri mieltä ja 2-2 tasoitus syntyi Arttu Ruotsalaisen oivaltavan syötön ja Miehon pyörähdyksen jälkeen ajassa 48.15 Joose Antosen kirjatessa myös syöttöpisteen.

Tasaviisikoin Ilves hallitsi peliä, kuten pitkälti halki ottelun. Kiekollinen pelaaminen oli molemmilla joukkueilla kuitenkin heikkoa pitkään. Kotijoukkue sai kuitenkin paikkansa Malte Strömwallin laadukkaan pelaamisen kautta ja Kalle Valtola pääsi laukomaan hirvittävällä laukauksella pelin lukemiin 3-2 ajassa 55.27.

Pelin loppupuolella Malte Strömwall huitaisi Teemu Lepauksen päivänselvästi nurin, mutta pilli pysyi taskussa. Ilves otti tilannetta seuranneen pitkän kiekon jälkeen Heleniuksen pois maalilta ja vain hetkeä myöhemmin Alexander Bonsaksen nappasi kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta ja Ilves sai mahdollisuuden pelata pelin loppua kuudella neljää vastaan ajassa 58.20.

Ilves käytti tilaisuutensa hyväkseen ja tasoitti aivan lopussa lukemiksi 3-3, kun Teemu Rautiainen löysi maalinedustalta Mike Halmon, joka päätti myös pitkän maalittoman kautensa nostamalla kiekon maalin kattoon ajassa 59.38.

KooKoo katkaisee putket ylivoimaosumalla

Ilves hyökkäsi ensimmäisenä jatkoajalla ja Järvenpää joutui venymään heti jatkoajan alkuun. Seuraavaksi iski Malte Strömwall ja kiekko jäi pyörimään tyhjän maalin eteen, mutta Oskari Laaksonen ehti hätiin. Hurjavauhtinen jatkoaika jatkui Ilveksen kahdella yhtä vastaan tilanteella, jossa Joona Ikonen laukoi mutta Järvenpää torjui.

Seuraava paikka aukeni Jarkko Parikan irrotessa läpisyöksyyn, jossa pienillä siirroilla Parikka oli viimeistellä, mutta samassa maila nousi puolustajan kasvoihin ja KooKoo pääsi yrittämään ylivoimalla neljällä kolmea vastaan.

Peli sai päätöksensä Malte Strömwallin iskiessä päätöksen ottelulle hienolla laukauksella ajassa 63.52.


Kommentit:

Panu Mieho

Olli Salo

Toimittaja: Manu Haapalainen, Radio FUN Tampere
Lähde: Mieho | Salo

Nappaako Ilves pisteet myös Kouvolasta?
Kauden toinen paikallispelinäytös esitetään täpötäydelle Hakametsälle
UUTISET