3. Ylivoimamaalien juhlasta kolme pistettä Ilvekselle

Ylivoimamaalien juhlasta kolme pistettä Ilvekselle

Miia Kahila

Tampereen Ilves sai perjantai-iltana viikon ainoassa ottelussaan vastustajakseen Saimaan Pallon Lappeenrannasta. Vahvan toisen erän ansiosta Ilves nappasi ottelusta täydet kolme pistettä lukemin 5-2 (1-0, 3-0, 1-2).

Ottelun avauserässä Ilves pääsi pelaamaan ylivoimaa kahdesti SaiPan maalivahti Matias Rajaniemen rangaistusten aikana. Ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta toisesta syntyi ajassa 17:15 Ilveksen avausosuma, kun Jani Nymanin kova veto lipui Rajaniemen alta maaliviivan yli. Maaliin syöttäjinä Oula Palve ja Sami Niku.

Toisen erän puolivälissä Ilves sai ottelun ensimmäisen rangaistuksensa. Samassa ajassa tuomarit tarkistivat pitkään videolta Jani Nymaniin kohdistunutta taklausta. Tuosta tilanteesta Valtteri Lipiäinen sai suihkukomennuksen ”päähän tai niskaan kohdistuneesta taklauksesta”. Ajassa 30:20 nähtiin Ilveksen toinen maali, joka oli jälleen ylivoimamaali. Ville Meskanen torppasi itsensä SaiPa-maalille maskien maskiin ja Oula Palve täräytti kiekon verkkoon. Syöttöpisteet sekä Meskaselle että Sami Nikulle. Koska ei kahta ilman kolmatta ylivoimamaalia, ajassa 36:43 Joona Ikonen napautti kiekon SaiPa-maaliin syöttäjinään Šimon Stránský ja Samuli Ratinen. Erään mahtui vielä ajassa 39:28 yksi Ilveksen ylivoimamaali. Tällä kertaa tekijänä Matias Mäntykivi syöttäjinään Samuli Ratinen ja Šimon Stránský.

Päätöserän avausmaalista ajassa 43:45 vastasi SaiPan Jonne Tammela, joka purjehti näyttävästi Ilves-maalille ja kiekko oli ensimmäistä kertaa tämän ottelun aikana maalivahti Jakub Málekin selän takana. SaiPa sai erään myös kahden miehen ylivoiman, josta ajassa 49:03 tuli SaiPan 0-2 kavennus maalintekijänä Karri Aho. Ottelun loppuun ajassa 56:42 Matias Mäntykivi teki illan toisensa syöttäjinään tänään kolme syöttöpistettä mieheen keränneet Samuli Ratinen ja Sami Niku.

OTTELUN RATKAISU: Ilves käytti hyväkseen toisen erän ylivoimamahdollisuutensa ja iski pelkästään toisessa erässä kolme ylivoimamaalia.

PISTEPÖRSSIN KÄRKINIMI: 55 ottelua, 18 maalia ja 41 syöttöä = 59 pistettä. Hyvät naiset ja herrat, mina damer och herrar: Oula Palve.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 8178.

Seuraava ottelu: Tiistaina 27. helmikuuta Ilves saa Nokia Arenalle vieraaksi Porin Ässät. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi