Otteluraportti

Kuuden pisteen viikonloppu

Perjantai-illan vauhdikkaan ja maalirikkaan kotitaiston jälkeen Ilves matkasi parinsadan kilometrin päähän Vaasaan Sportin vieraaksi. Joukkueelle oli selvästi jäänyt virtaa vielä perjantailta, ja peli oli hyvin hallussa aina alusta loppuun asti. Loppulukemiksi Vaasassa kirjattiin 0-2, ja täydet kolme pistettä matkasivat Tampereelle.

Liuksiala avaa maalitilinsä

Sport vei ensimmäisen aloituksen, mutta kiekko ei pysynyt kauaa Sportilla, kun se oli jo Ilves päässä pitkän kiekon myötä. Ilves oli heti alusta todella hyvin hereillä ja mukana pelissä. Sport sai kiekon ajoittain itselleen ja paineen Ilves päätyyn, mutta kunnon laukauksia Sport ei saanut pitkään aikaan Ilves maalissa torjuneelle Markus Ruusulle asti. Ilves sai hyökkäyksensä hyvin Sport maalille ja Sport maalissa vartioineelle Mika Järviselle, mutta kiekon saaminen maaliin olikin hieman työläämpää kuin edellisen illan kotikamppailussa HPK:ta vastaan.

Ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 6.43, kun Sportin Antti Kalapudas ohjattiin jäähyaitioon koukkaamisesta. Ilves joutui hetken hakemaan vauhtia myös omasta päästä, kunnes kuvio saatiin ensimmäisen kerran kuntoon. Syötöt napsahtivat kyllä lapaan, mutta tilannetta ei saatu rauhoitettua tarpeeksi, joten oli toistamiseen haettava vauhtia omasta päädystä. Toisella yrityksellä Juhani Tammiselle avautui oiva paikka avata peli, mutta Tammisen tarkka ja kova laukaus jäi kuitenkin Järviselle. Ilves sai ylivoimansa aikana pari kunnon laukausta Järvisen maalille, ennen kuin jäähy ehti loppua.

Seuraava kunnon maalipaikka syntyi reilu 11 minuutin kohdalla Jarkko Parikalle Sport maalin edestä, mutta kiekko ei uponnut maaliin. Suurimmaksi osaksi Ilveksen hyökkäyspään pelaaminenkin oli vain laitoja myöten rouhinnassa, kunnes Ilveksen kolmonen pääsi iskemään maalin edestä. Teemu Lepaus kiersi kiekon kanssa maalin taakse, syöttäen maalin takaa rystyltä maalin oikealle etukulmalle Juho Liuksialalle, jolla oli helppo työ iskeä kiekko maalin kulmalta sisään ohi jäihin menneen Järvisen. Ilves 0-1.

Seuraava kunnon maalipaikka syntyi Joona Koppaselle, joka painoi vasemmasta laidasta kohti Sport maalia, mutta Koppasen epäonneksi kiekko jäi kyydistä juuri ennen maalia eikä maalinteko onnistunut.

Pelin ja erän ensimmäinen torjunta Markus Ruusulle saatiin vasta, kun erää oli jäljellä enää vain 3 minuuttia. Kokonaistorjunta määrä Ruusulla oli ensimmäisen erän jälkeen 4, kun toisessa päässä torjuneelle Mika Järviselle oli kertynyt peräti jo 13 torjuntaa.

Vielä ihan erän loppuun nähtiin myös ensimmäinen Sport ylivoima, kun Stefan Espeland lähetettiin jäähylle kampituksesta. Sport pääsi jauhamaan ylivoimansa lopulta 5-3 vastaan, kun Laatikainen pisti Sportin Joel Kivirannan poikittaisella vaarallisen näköisesti vasten laitaa. Sport ei kuitenkaan onnistunut saamaan tasoitusta aikaan ylivoimallaan.

Meskanen iskee kauden ensimmäisensä

Sport pääsi aloittamaan toisen erän vielä ylivoimalla, jota oli jäljellä 24 sekunttia. Sport sai ylivoiman lopun aikana aikaan yhden Vauhkosen kovan siniviiva kudin, mutta Ruusu torjui sen ongelmitta patjoillaan. Reilun minuutin kohdalla Sportin Aleksi Ainali huitaisi huolimattomuuttaan Juhani Tammista naamaan ja sai vuorostaan mennä istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Ilves sai kuvionsa lähes heti kuntoon, mutta kunnon laadukkaat laukaukset jäivät uupumaan. Ilveksen ylivoima kuihtui kuitenkin reilun minuutin jälkeen kasaan, kun Eemeli Suomi sai estämisestä kakkosen. Myös tasavajaalla Ilves hallitsi peliä ja Joona Koppanen sai kovan laukauksen kohti Järvistä, mutta laukaus kuitenkin ohi maalin. Ilveksen hallinta tyssäsi siihen, kun Sportin Aleksi Ainali pääsi jäähyltä ja ajoi voimalla Ilves maalille ja Ruusun päälle. Tilanteesta ei jäähyä Ainalille, mutta seuraavasta vaihdosta jäähylle passitettiin Ilves pelaajista Teemu Rautiainen väkivaltaisuudesta ja Sportilla jälleen ylivoima mahdollisuus tasoitukseen 5-3 vastaan. Ilves selvisi alivoimistaan suht helposti, eikä Sport päässyt juuri missään kohdin pahoihin maalipaikkoihin. Alivoimien jälkeen Ilves sai jälleen pahan paikan Sport päätyyn, mutta Järvinen selvitti läheltä piti tilanteen pienellä pyörinnällä.

Ilves piti alivoimien jälkeen pelin hallinnan itsellään ja Ilveksen kakkonen pääsi vyöryttämään pelin Sport päätyyn ja suoralla selkeällä hyökkäyksellä kohti maalia Otto Koivula ja Valtteri Viljanen järjestivät paikan Ville Meskaselle iskeä kiekko toistamiseen ohi Mika Järvisen. Ilves 0-2.

Vain hetki Meskasen maalista ja Ilves oli jälleen vajaamiehinen. Juuso Pulli passitettiin istumaan kakkosta, kun kiekko karkasi katsomoon. Pullin sijasta jäähylle menikin Rautiainen, koska Pullin luistimen nauha oli katkennut juuri ennen jäähyä ja hän jäi korjauttamaan nauhaansa vaihtoaitioon. Sportin ylivoima ei ottanut onnistuakseen ja Mikael Kuroselle tarjoutui avopaikka iskeä alivoimalla kiekko Sport maaliin, mutta hän epäonnistui laukauksessa. Seuraava paikka järjestyi Juuso Pullille, joka lämäsi sydämensä kyllyydestä suoraan kiekon järvisen rintamukseen.

Kolmannen erän lopussa Liuksiala painoi yksin täysillä Sport päätyyn ja veti kovan tulisen kudin päin Järvistä, mutta laukaus kimposi kuitenkin yli maalin. Loppu erä olikin sitten pitkälti pelailua ja lisämaalien hakemista. Ilves painoi päälle, milloin milläkin kuviolla ja laukauksella, ja Sport pyrki selviämään ilman enempiä takaiskuja.

Torjuntojen valossa alkuerä oli Sport painotteinen ja jälkimmäinen puolikas toisesta erästä taas Ilves painotteinen. Torjunnat kokonaisuudessaan Ruusu 6 ja Järvinen 5.

Ruusu hoiti loput ja piti nollan

Kolmas erä alkoi Ilvekseltä yskien, Sportin painaessa Ilves päädyssä kovaa päälle. Peli kuitenkin pyöri vain laidoissa, eikä Sport päässyt missään kohtaa kunnon maalipaikalle. Seuraavassa hetkessä peli olikin jo taas Sport päädyssä. Ilves ei Sportin tapaan päässyt maalipaikoille, kun peli pysyi Sport päädyssäkin laitojen tuntumassa.

Välissä peli kävi jälleen Ilves päädyssä ja Ruusu sai luvan olla se joka kiekot torjui. Kun kolmatta erää oli ehditty takoa 5 minuuttia, ei puolestaan Järviselle ollut kirjattu vielä yhtäkään torjuntaa.

Ilves sai pelin hallinnan aina ajoittain itselleen, mutta kerta kerran jälkeen peli pyöri Sport päädyssä aina vain laidoissa ja kulmissa. Ajassa 48:12 Arto Laatikainen passitettiin toistamiseen ottelussa jäähylle, tällä kertaa estämisestä. Alivoima alkoi Ilveksen paineella, mutta kunnon alivoima laukaukset jäivät uupumaan. Sport pääsi lopulta Ilves alueelle ja saikin tiukan paikan aivan Ruusun eteen Ari Gröndahlille, jonka Ruusu kuitenkin selvitti ongelmitta. Seuraavan laukauksen lähetti Joonas Komulainen siniviivalta maskin takaa, mutta kiekko tyssäsi maalin edessä olleisiin pelaajiin. Ja taas seuraavan laukauksen ampui Viitaluoma suoraan Ruusun syliin, josta kiekko kimposi takaisin peliin.

Ilves sai välissä aina yksitellen hyökkäyksensä Sport päätyyn, kunnes peli oli jälleen Ilves päädyssä ja Sport yritti keinolla millä hyvänsä saada kiekon Ilves maaliin. Ruusu sai välillä venyttää käsiäänkin torjunnoissaan, jotta ne pysyivät vetreinä loppuun asti.

Ilves pääsi vielä yrittämään lisämaaleja ylivoimalla, kun ajassa 54:21 Mikko Laine luisteli jäähylle kampituksesta. Ylivoima alkoi kuitenkin Ilves päädystä, jonka jälkeen kuvio saatiin kuntoon Sport päädyssä. Syöttöpeli toimi, mutta laukaukset uupuivat täysin. Ylivoima kuihtui lopulta kasaan ilman sen suurempia maalipaikkoja. Heti ylivoiman päätyttyä Sport otti aikalisän ja Järvinen luisteli samalla pois maaliltaan.

Sport sai paineen Ilves päätyyn ja Oskari Manninen paukitti kiekon kohti Ruusua, joka Ruusun oli helppo kopata syliinsä. Seuraavassa tilanteessa maalilla oli ruuhkaa ja kova kauhonta kävi kunnes Ruusu oli makuullaan jäänpinnassa ja kiekko Ruusun alla. Manninen sai tilaisuuden laukoa toistamiseen, jonka toimesta Ilves sai purettua ja iski kiekon pitkänä Sport päätyyn. Ilveksellä oli tilaisuus saada kiekko tyhjään Sport maaliin, mutta Sam Povorozniouk heittäytyi maila pitkänä kiekon tielle.

Kolmannen erän paineen turvin Sport sai Ruusulle kasapäin torjuntoja, ja kokonaistorjunta määrät olivat lopulta Järvinen 19 torjuntaa ja Ruusu peräti 27 torjuntaa. Kolmannessa erässä Järviselle merkittiin vain 1 torjunta, kun taas Ruusulle merkittiin 17 torjuntaa. Loppusummerin soidessa taululla oli edelleen lukemat 0-2.

Kuuntele haastattelut (FUN Tampere): Markus Ruusu | Olli Salo


Ilves kohtaa keskiviikkona Hakametsässä Jukurit. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Sarjataulukko

# JOUKKUE O V T H TM PM P
1 Kärpät 42 27 8 7 130 74 94
2 Tappara 44 23 11 10 139 96 87
3 Ilves 43 24 7 12 142 104 82
4 KooKoo 43 22 10 11 125 92 81
5 Lukko 43 21 11 11 127 96 81
6 HIFK 42 19 12 11 121 102 75
7 HPK 43 18 11 14 121 110 71
8 JYP 43 21 4 18 139 119 69
9 KalPa 42 14 9 19 109 123 55
10 Ässät 43 13 9 21 93 122 52
11 TPS 43 12 9 22 110 141 48
12 SaiPa 43 13 5 25 95 140 46
13 Pelicans 43 10 8 25 95 139 44
14 Jukurit 43 8 12 23 101 145 41
15 Sport 42 9 8 25 95 139 37

Pistetaulukko

MAALIT
#10 SUOMI
19
MAALIA

SYÖTÖT
#62 LEINO
25
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#10 SUOMI
40
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#62 LEINO
+20
+ / -

RANGAISTUKSET
#63 MIEHO
51
MINUUTTIA

Lisää aiheita

25.1.2020 / Otteluraportti

Ilves huudatti kannattajiaan Tallinnassa

Ilves kaatoi historiansa ensimmäisessä ulkomailla pelatussa liigaottelussa SaiPan maalein 1-4. Viron Tallinnassa pelatussa kamppailussa Ilveksen osumista vastasivat Jasse Ikonen, Tuomas Salmela, Eemeli Suomi ja Teemu...

LUE LISÄÄ


25.1.2020 / Otteluennakko

Ilves taistelee pisteistä Tallinnassa SaiPaa vastaan

Yksi Liigan runkosarjan kohokohdista koetaan tänään Virossa, kun neljä liigajoukkuetta pelaa sarjapisteistä Tallinnassa Tondiraban jäähallissa. Klo 15.30 alkavassa päivän ensimmäisessä kamppailussa kohtaavat SaiPa ja Ilves,...

LUE LISÄÄ


23.1.2020 / Otteluraportti

Kärpät tehokkaampi Hakametsän kärkikamppailussa

Ilves ja Kärpät kohtasivat torstaina sarjan kärkikamppailussa Hakametsässä. Tiiviisti puolustanut Kärpät onnistui ottamaan revanssin Ilveksestä ja vei pisteet Ouluun lukemin 0-3. Vauhdikas avauserä Ilves tuli...

LUE LISÄÄ


23.1.2020 / Otteluennakko

Ilves isännöi kompuroivaa sarjakärkeä

Ilveksen kahden ottelun viikko käynnistyy torstaina kovimmalla mahdollisella haasteella, kun Hakametsään saapuu vieraaksi sarjakärki Kärpät. Tiedossa on viimeinen ottelu ennen kuin tupsukorvat sekä kannattajat pakkaavat...

LUE LISÄÄ