Gil Haggai

Ensimmäinen erä Ilves hallintaa

Ottelu Raksilassa alkoi vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet olivat hyvällä jalalla liikenteessä. Erän alkupuoli mentiin selvästi Ilveksen hallinnassa, mutta varsinaisia tekopaikkoja se ei tarjonnut.

Ajassa 3:08 Ilveksen kova liike kuitenkin palkittiin, kun Kärppien Ludwig Byström ohjattiin jäähylle. Ilveksen ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta ylivoiman paras paikka tuli kuitenkin Kärpille, kun Ilves menetti kiekon maalinsa takana ja Arttu Hyry pääsi yrittämään maalin edestä avausmaalia. Marek Langhammer kuitenkin näytti, miksi hän hallinnoi Liigan maalivahti-tilastoja ja torjui Hyryn yrityksen.

Erän edetessä molemmat joukkueet saivat luotua muutamia paikkoja ja erän puolessa Tommi Tikka oli lähellä tehdä avausmaalin, kun hän sai karvattua kiekon Kärppä-puolustukselta ja pääsi yksin maalin eteen. Kärppien maalivahti Leevi Meriläinen kuitenkin pelasti hienolla torjunnalla Kärpät takaiskulta.

Toisessa erässä Ilves lisää pökköä pesään ja siirtyy johtoon

Ilves lähti toiseen erään todella vahvalla liikkeellä ja loikin paikkoja Kärppä-vahti Meriläisen eteen tasaisella tahdilla. Erän alun paras paikka avautui kuitenkin Kärppien Peter Emanuelssonille, kun hän pääsi nokikkain Ilves-vahti Langhammerin kanssa, mutta tämän haamupelastus piti pelin tiukasti 0-0 tilanteessa.

Kauaa ei tarvinnut odottaa vastaavaa paikkaa myös Ilvekselle, kun Jyrki Jokipakka pääsi kokeilemaan vuorostaan kuparisen rikkomista, mutta laukaus suuntautui kohti Meriläisen paidassa olevaa logoa, joten peli säilyi edelleen 0-0 tilanteessa.

Ajassa 29:02 Kärpät oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Teemu Turusen laukaus kimposi päätylaidasta Joonas Kemppaiselle, joka laukoi melkein nollakulmasta kohti Langhammeria. Kiekko kävi maaliviivalla, mutta videotarkistuksen jälkeen todettiin, että kiekko ei maalissa käynyt.

Hieman tämän jälkeen ottelun ensimmäinen maali sai päivänvalon, kun Eetu Päkkilä sai kiekon siirretyn rangaistuksen aikana haltuunsa Kärppä-alueella ja nousi upeasti keskelle. Matala laukaus yllätti Leevi Meriläisen, joka ei maskin takaa nähnyt kiekkoa. Ilves siis 0-1 johtoon ajassa 30:41.

Ajassa 35:45 Ilves iskee uudelleen. Ilves puolustus avaa kiekon nopeasti Tommi Tikalle, joka vie kiekon hyökkäysalueelle. Hänen syöttönsä tavoittaa  Matias Mäntykiven, joka jatkaa kiekon Filip Westerlundille. Tämän laukaus yllättää Kärppien maalivahdin ja Westerlundin ensimäinen liigamaali on tosiasia. Ilves johtoon 0-2.

Kolmannessa erässä peli tasoittuu

Ilves aloittaa pirteästi myös kolmannen erän ja lievä hallinta pysyykin vierasjoukkueella. Erän alkupuolella Petri Kontiola saa loistavan paikan, kun hän pääsee nokikkain Kärppävahdin kanssa. Hyvä laukaus kuitenkin päätyy kuitenkin Meriläisen hanskaan, joten tilanne jatkuu 0-2:ssa.

Ajassa 43:33 Ilveksen Jarkko parikka passitetaan jäähylle, joten kotijoukkue pääsee kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta. Ilves alivoima pelaa kuitenkin loistavasti, joten jäähy ei tuottanut kotijoukkueelle tasoitusta.

Kärpät sai kuitenkin toivomansa momentumin tämän jälkeen ja ajassa 47:16 Cody Kunyk punnertaa itsensä Ilves-maalin eteen ja harhauttaa Langhammerin. Kiekko maaliin, joten Kärpät kaventaa tilanteen 1-2:teen.

Erän puolessa välissä Tommi Tikka saa loistopaikan maalin edessä, mutta jälleen Meriläinen pelastaa kotijoukkueen. Hetken päästä Marko Anttila pääsee vastaavaan paikkaan Ilves-maalin eteen, mutta laukaus suuntautuu hieman ohi.

Ajassa 57:57 Kärpät ottaa Meriläisen pois maalinsuulta tasoittaakseen pelin. Ilves pelaa uhrautuvasti ja onnistuukin tekemään tyhjiksi kotijoukkueen yritykset, kunnes 11 sekuntia ennen täyttä aikaa Peter Tiivola ohjaa Topi Niemelän syötön Ilves-maaliin kotijoukkueen riemuksi.

Jatkoaika tuo voiton

Kun jatkoaikaa on pelattu 55 serkuntia  Joona Ikosella on loistopaikka ratkaista peli. Hän tulee vaihtoaitiosta ja pääsee spurttaamaan läpiajoon, mutta loistavasti Kärppä-maalilla pelannut Meriläinen pelastaa jälleen kotijoukkueen.

Ilves pääsee ylivoimalle ajassa 62:30, kun Teemu Turunen ottaa jäähyn kiinnipitämisestä. Ilves pyörittääkin näyttävästi peliä ja Les Lancaster ampuu kertaalleen kiekon tolppaan.

Hetken päästä Lancaster saa uuden paikan ja tällä kertaa mies ei erehdy.  Petri Kontiola ja Henrik Haapala pelaavat kiekon Lancasterille b-pisteen kaarelle ja tarkka kuti yllättää Meriläisen. Kovavauhtinen ottelu saa hienon päätöksen ja Ilves tuo kotiin 2 pistettä.

Ottelun ratkaisut

Ilveksen työteliäisyys ja liike oli myrkkyä Kärpille. Kärpät kuitenkin sai momentumia kolmannessa erässä ja punnersi tasoihin. Jatkoajalla Ilveksen liike tuotti jälleen tulosta ja voiton.

Ottelun parhaat

Ilveksen Tommi Tikka pelasi 400:n liigaottelunsa ja sai hienosta pelistä palkintona jälleen syöttöpisteen.

Matias Mäntykivelle ottelu oli 200:s ja myös hän pääsi pisteille juhlaottelussaan.

Plussat
+ Ilveksen liike
+ Kärppien video-tribuutti Petri Kontiolalle

Miinukset
– Kolmen pisteen  voiton menettäminen 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua