1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Arttu Ruotsalainen uskoo parantavansa kauden edetessä

Arttu Ruotsalainen uskoo parantavansa kauden edetessä

Vesa Suonsyrjä
KalPa TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves matkustaa perjantaina Kuopioon, jossa se kohtaa KalPan. Molemmat joukkueet ovat saaneet harjoitella ja keskittyä tähän kamppailuun lähes viikon, joten odotettavissa on kova taistelu sarjapisteistä. Kauden aiemmassa kamppailussa Ilves oli Hakametsässä parempi lukemin 7-4.

Arttu Ruotsalainen: Uskon parempaan kauden edetessä

Ilveksen ykkössentteri Arttu Ruotsalainen yritti napata paikan Buffalo Sabresin NHL-miehistöstä ennen kuin hänet palautettiin takaisin Ilvekseen. Kova matkustaminen ja aikaerosta toipuminen ovat näkyneet ”Aren” otteissa, mutta mies uskoo pystyvänsä parempaan.

– Minulla on paljon parannettavaa peruspelaamisessa ja pelaamisen muuttamisessa tehopisteiksi. Kun palasin Buffalosta olin heti mukana seuraavilla jäillä ja ottelu KalPaa vastaan tuli heti perään. Siinä kamppailussa pystyin pelaamaan hyvin, mutta sitten iski väsymys ja aikaero, myöntää Ruotsalainen.

Toistaiseksi Arttu Ruotsalainen on pelannut tällä kaudella Ilveksessä seitsemässä kamppailussa, joissa hän on kerännyt kuusi tehopistettä (1+5). Väsymys on kuitenkin taittunut ja Arttu uskoo parantavansa.

– Viimeisimmissä peleissä kroppa on alkanut tuntumaan paremmalle ja tällä hetkellä tuntuu hyvälle. Uskon, että kun saan vähän onnistumisia niin homma lähtee taas rullaamaan ja tulosta syntyy vanhaan malliin, viime kaudella hurjat tehot (21+21) Ilveksessä tehnyt Arttu Ruotsalainen uskoo.

Ilveksessä Ruotsalainen on pelannut tutussa koostumuksessa, jossa laitahyökkääjinä pelaavat joukkueen kapteeni Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen.

– On suuri etu, että olen päässyt hyppäämään valmiisen ketjuun. Me jatkoimme siitä mihin viime kaudella päädyimme ja koitamme koko ajan kehittää ketjumme peliä.

Yhteistä meille kolmelle on se, että haluamme keskustella paljon pelistä ja sitä kautta kehittää omaa pelaamistamme.

– ”Suppo” (Eemeli Suomi) on ollut viime ajat hurjassa iskussa, on ollut hienoa seurata miehen pelaamista kun tuntuu sille, että jokainen laukaus uppoaa, hehkuttaa Ruotsalainen.

Kun Ilves kohtasi syyskuun lopulla KalPan ensimmäistä kertaa pelasi Arttu Ruotsalainen ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ilveksen paidassa saalistaen tehot 1+1. Minkälainen vastustaja KalPa hänen mielestään on.

– Tässä sarjassa ei ole yhtään huonoa joukkuetta ja samat periaatteet pätevät kaikissa otteluissa. Meidän pitää vastata heidän työmääräänsä ja luisteluunsa sekä puolustaa tarkasti. Voittaminen vaatii myös viimeistelyn tehokkuutta ja sitä kautta koitetaan kairata täydet kolme pistettä, uskoo Arttu Ruotsalainen.

Olli Salo: Olemme tällä viikolla keskittyneet puolustuspelin parantamiseen

Ilveksellä on ollut viime viikon lauantaista asti aikaa harjoitella, miten tämä aika on käytetty.

– Meillä on pelissä kehitettävää kaikilla osa-alueilla. Siihen tämä pitkä tauko pelien välillä käy hyvin, sillä pääsimme nyttenkin harjoittelemaan laadukkaasti koko viikon pääteemanamme puolustuspelin parantaminen ja siinä ennen kaikkea oman maalin edustan pelaaminen.

Olette varmasti jo valmistautuneet perjantain kamppaillun, minkälainen vastustaja Olvi Areenalla on luvassa.

– Kuopiossa meillä on edessä kova haaste, sillä KalPa on hyvin liikkuva joukkue, joka pyrkii aktiivisesti paineistamaan kiekollista pelaajaa. He pyrkivät koko ajan aktiiviseen pelaamiseen ja meidän pitää pystyä vastaamaan siihen ja puolustamaan laadukkaasti, jotta kolme pistettä lähtevät matkaan.

Miten valmennusryhmässä olette jakaneet pelin aikaisen peluutuksen.

– Olemme jakaneet Joken (Jouko Myrrä) kanssa peluutuksen, niin että otteluiden aikana minä peluutan puolustajat ja Jokke hyökkääjät, selventää Olli Salo peluutusta.

Kotijoukkue KalPa ollut vahva Olvi Areenalla

Kalakukkokaupungin ylpeys KalPa on pelannut kotikaukalossaan, joka kavennettiin saman kokoiseksi kuin Hakametsän kaukalo seitsemän kamppailua, joista se on voittanut viisi. Näistä otteluista kuitenkin varsinaisella peliajalla vain kaksi.

Edelliset kahdeksan otteluaan KalPa on pelannut voittojen ja tappioiden vuorotellessa. Viime viikonloppuna joukkue taipui Vaasassa Sportille lukemin 2-1, mutta lauantaina kotikaukalossaan se nappasi kolmen pisteen voiton Rauman Lukosta lukemin 4-2. Kuopiolaisten ottelut ovat olleet vähämaalisia, sillä 12 ottelussa maalisuhde on tasainen 28-29. Joukkueen paras pistemies on taidokas Miikka Pitkänen, jonka alkukauden tehot ovat 12. 4+6=10. Joukkueen maalilla päävastuun on kantanut 34-vuotias Eero Kilpeläinen, jonka alkukauden torjuntaprosentti on 89,52%

Ilveksen kauden suurimmat onnistujat löytyvät tällä hetkellä hyökkäyspäästä. Kultakypärää kantaa loistavana aloittajana tunnettu Robert Leino, joka teki aiemmassa kohtaamisessa hattutempun. Ilmiömäiseen maalivireeseen noussut kapteeni Eemeli Suomi johtaa liigan maalipörssiä yhdeksällä osumallaan, joista seitsemän on syntynyt viidessä edellisessä kamppailussa. Koko sarjan tulokkaiden pistepörssiä dominoiva Matias Maccelli on hurmannut katsojat poikkeuksellisella kyvyllään harhauttaa ja liukua karkuun vastustajien puolustukselta. Nuorukaisen saldo kahdeksassa kamppailussa on 3+6 pistettä.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 18.10.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (2-4 viikkoa)
Oskari Laaksonen (4 viikkoa)


Ilves-Appin kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Lauantaina Tammelaan ja Hakametsään – hyödynnä Ilves-Kaupan lipputarjous!
Ilves otti niskalenkin KalPasta
UUTISET