1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. CHL-kauden alku siirtyy marraskuulle – Ilveksen 1. kierroksen ottelut pelataan Münchenissä

CHL-kauden alku siirtyy marraskuulle – Ilveksen 1. kierroksen ottelut pelataan Münchenissä

CHL / Ilves-Hockey Oy

Vallitsevan koronaviruspandemian ja siihen liittyvien tällä hetkellä voimassa olevien Euroopan maiden välisten matkustusrajoitteiden aiheuttaman epävarmuuden vuoksi CHL:n hallitus on päättänyt siirtää CHL-kauden alkua marraskuun puoliväliin. Sarjajärjestelmä säilyy 32 joukkueen pudotuspelimuotoisena kilpailuna, mutta muutoksena aiemmin ilmoitettuun molemmat 1. ja 2. kierroksen ottelut pelataan ottelupareista korkeammalle sijoitetun joukkueen kotikaupungissa.

CHL-kauden 2020-2021 alkua on siirretty lokakuun 6. päivästä marraskuun 17. päivään. Päätös tehtiin CHL:n hallituksen videokonferenssissa tiistaina.

– Valitettavasti Euroopan laajuinen tilanne ei ole viime aikoina kehittynyt sillä tavalla, että olisimme tarpeeksi luottavaisia vahvistamaan kilpailun alkavan lokakuussa. Tällä hetkellä joidenkin osallistujamaidemme väliset matkustusrajoitukset viivyttävät useiden ottelupariemme toteutumista, sanoo CHL:n puheenjohtaja Peter Zahner.

– Kuusi viikkoa lisää valmistautumisaikaa antaa meille mahdollisuuden jatkaa ratkaisuiden työstämistä ottelupareja varten, ja parhaassa tapauksessa jotkin rajoitteista poistetaankin sillä välin.

Kauden suunnitellaan nyt alkavan päivinä, jotka oli alun perin varattu CHL:n toisen kierroksen otteluille. Sarjajärjestelmä ei tässä vaiheessa vaadi muutoksia, mutta kahden ensimmäisen kierroksen otteluohjelma tiivistyy. Otteluparien kohtaamiset pelataan peräkkäisinä iltoina, jotta kausi saadaan mahtumaan kalenteriin.

– Tämä tarkoittaa, että ensimmäisellä (round of 32) ja toisella (round of 16) kierroksella molemmat ottelut pelataan samassa kaupungissa. Paremmin sijoitettu joukkue ansaitsee oikeuden pelata kotonaan, selittää Zahner.

Neljännesfinaaleissa ja semifinaaleissa CHL palaa tuttuun pelimuotoon, jossa otteluparien joukkueet pelaavat sekä kotona että vieraissa ja jatkoon pääsee kahden ottelun yhteistuloksen perusteella. Kausi huipentuu finaaliotteluun, joka pelataan 9. helmikuuta 2021.

CHL:n tiedote


CHL:n päivitetty otteluohjelma:

17. marraskuuta: Round of 32 – 1. osaottelu* (EHC Red Bull München – Ilves)
18. marraskuuta: Round of 32 – 2. osaottelu* (EHC Red Bull München – Ilves)
24. marraskuuta: Round of 16 – 1. osaottelu*
25. marraskuuta: Round of 16 – 2. osaottelu*
8./9. joulukuuta: Neljännesfinaalit – 1. osaottelu
15. joulukuuta: Neljännesfinaalit – 2. osaottelu
5./6. tammikuuta: Semifinaalit – 1. osaottelu
12./13. tammikuuta: Semifinaalit – 2. osaottelu
9. helmikuuta: Finaali

*Ensisijaisesti rankingissa korkeammalle sijoitetun joukkueen kotiareenalla


Kausikorttiehtoja koskeva päivitys

CHL:n peruttua kilpailun lohkovaiheen huhtikuussa Ilveksen kausikorttiehdot muuttuivat, minkä jälkeen kortit kattoivat alkulohkon kotiotteluiden sijaan pudotuspelien kahden ensimmäisen kierroksen kotiottelut. Pudotuspelimuodossa pelattavan CHL-kauden alku siirtyy nyt marraskuun puoliväliin, minkä seurauksena 1. ja 2. kierroksen molemmat ottelut on muutettu pelattavaksi otteluparin paremmin sijoitetun joukkueen kotikaupungissa. 1. kierroksella Ilves kohtaa vieraissa EHC Red Bull Münchenin. Mikäli Ilves ei pelaa CHL:n pudotuspeleissä kahta kotiottelua Hakametsän jäähallissa, ottelut hyvitetään seuraavassa kausikorttituotteessa (Playoffs 2021 tai runkosarja 2021-2022).

Ilves kaatoi Kärpät Kokkolassa
CHL shifts season start to November
UUTISET