1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. CHL-viikko jatkuu Italiassa – kaataako Ilves myös HC Bolzanon?

CHL-viikko jatkuu Italiassa – kaataako Ilves myös HC Bolzanon?

Ilves.com
HC Bolzano LA 2.9. klo 20:45 Ilves

Torstaina CHL-kauden avausottelusta Dynamo Pardubicea vastaan täydet kolme pistettä ottanut Ilves kohtaa tänään HC Bolzanon. Ilves+ aloittaa ennakkolähetyksensä klo 19.45 ja ottelu italialaisseuraa vastaan käynnistyy klo 20.45 Suomen aikaa.


CHL:n runkosarjan 1. kierros

HC Bolzano avasi myös CHL-kautensa torstaina vierasottelulla, jossa joukkue joutui taipumaan 4–2-tappioon saksalaista Adler Mannheimia vastaan. Italialaiset johtivat ottelua avauserän jälkeen 0–1 Brad McCluren maalilla ja menivät ex-Ilves Mike Halmon osumalla 0–2-johtoon toisessa erässä. Halmo ja McClure merkkauttivat myös syöttöpisteet toistensa maaleihin.

Kotijoukkue onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin toisen erän aikana ja siirtyi johtoon kolmannessa erässä reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Loppulukemat 4–2 viimeisteli tyhjiin Ilveksestä Mannheimin riveihin siirtynyt puolustaja Jyrki Jokipakka, joka keräsi ottelussa tehot 1+1=2. Bolzanon ruotsalaismaalivahti Niklas Svedberg torjui 34 laukausta.

Ottelun Adler Mannheim – HC Bolzano videokooste

Päävalmentajien kommentit ottelun jälkeen

Tšekin Pardubicessa Ilves iski Dynamoa vastaan avausmaalin kahdeksan minuutin kohdalla, kun Joona Ikonen viimeisteli näyttävästi Matias Mäntykiven syötöstä. Toisen syöttöpisteen merkkautti Šimon Stránský. Toisessa erässä Oula Palveen vahva esityö tarjosi tekopaikan Samuli Ratiselle, joka ei erehtynyt. Osumaan sai syöttöpisteen myös kapteeni Niklas Friman.

Dynamo Pardubicen kavennus kolmannessa erässä ei pelin kulkua kääntänyt, vaan Ilves siirtyi reilun kolmen minuutin päästä ylivoimalla takaisin kahden maalin johtoon. Eemeli Suomen osumaan syöttöpisteen saalistivat Joona Ikonen ja Petr Kodýtek. Kotijoukkue oli vielä lähellä kaventaa loppuhetkillä, mutta kiekko kilahti ylärimaan. Ilves ja paikan päälle matkustaneet kannattajat pääsivät lopulta juhlimaan 1–3-voittoa kauden avanneesta vierasottelusta. Tšekkimaalivahti Jakub Málek torjui ottelussa 28 kertaa.

Ilveksen ottelukooste

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennasen kommentit ottelun jälkeen


HC Bolzanon joukkue

HC Bolzano on sekoitus italialaisia ja pohjoisamerikkalaisia pelaajia, joista usealla on kaksoiskansalaisuus. Italiassa syntyneitä pelaajia joukkueesta löytyy kuusi ja Pohjois-Amerikassa syntyneitä peräti viisitoista. Joukkue on keski-iältään noin viisi vuotta Ilveksen joukkuetta vanhempi.

Maalivahdit

Ruotsalainen Niklas Svedberg on pelannut urallaan 208 SHL-ottelua ja voittanut Ruotsin mestaruuden Brynäsissä vuonna 2012. Seuraavalla kaudella hänet valittiin AHL:n parhaaksi maalivahdiksi, ja kahden seuraavan kauden aikana tilille kertyi myös 19 NHL-ottelua Boston Bruinsissa. Pohjois-Amerikan jälkeen Svedbergin tie vei KHL:n, AHL:n, SHL:n ja Saksan DEL:n kautta täksi kaudeksi HC Bolzanoon.

Bolzanossa syntynyt Gianluca Viallini pelasi neljä edellistä kautta Asiagon joukkueessa, jossa hän lukeutui AlpsHL-sarjan kärkimaalivahteihin ja voitti Italian mestaruudet vuosina 2021 ja 2022. Viime kaudella hän pelasi Italian maajoukkueessa kolme ottelua.

Puolustus

Bolzano-puolustuksen avainhahmoja on Blake Parlett, joka on tuttu Tapparastakin keväältä 2017 ja kaudelta 2020–2021. Kokenut kanadalainen vietti kaksi viime kautta DEL:ssä Nürnberg Ice Tigersin riveissä. Suomen mestaruuden ja Spengler Cupin voittanut puolustaja on pelannut urallaan myös AHL:ssä ja KHL:ssä.

Viimeisellä NCAA-yliopistosarjakaudellaan 2018–2019 yhden NHL-ottelun tililleen saanut Josh Teves pelasi kolme seuraavaa kautta AHL:ssä. Viime kaudella kanadalaispuolustaja nähtiin Liigassa JYPin riveissä, josta hän siirtyi keväällä loppukaudeksi Sveitsiin SC Bernin joukkueeseen. Bolzanon ennakon mukaan Teves ei ole vielä joukkueessa mukana paperitöiden viivästymisen vuoksi.

Kanadalaispuolustaja Scott Valentine pelaa seurassa toista kauttaan. Bolzanoa ennen Valentinelle kertyi seitsemän kautta Saksan DEL-liigassa ja neljä kautta AHL:ssä.

Isokokoinen puolustaja Davis Vandane siirtyi HC Bolzanoon DEL-seura Löwen Frankfurtista, jonka riveissä kanadalainen iski viime kaudella 56 runkosarjaottelussa hyvät tehot 7+20=27 ja voitti toissa kaudella DEL2-sarjan mestaruuden. Neljällä aiemmalla kaudella puolustaja pelasi Itävallassa, Tanskassa, Unkarissa ja Slovakiassa.

Kokeneella Enrico Miglioranzilla on tilillään Italian, AlpsHL:n ja EBEL-liigan mestaruuksia. Italian maajoukkueessa esiintyivät viime kaudella Miglioranzi ja Dylan Di Perna.

Hyökkäys

Kanadan ja Italian passit omaava Domenic Alberga pelaa HC Bolzanossa viidettä kauttaan. Viime kaudella hän oli 26 pisteellään joukkueen kolmanneksi tehokkain Italian passin omaava pelaaja.

Joukkueen uusiin ulkomaalaisvahvistuksiin lukeutuu yhdysvaltalaishyökkääjä Connor Ford, joka teki viime kaudella AHL:ssä 62 ottelussa pisteet 8+10=18.

HC Bolzanon kapteeni on italialaishyökkääjä Daniel Frank, joka pelaa seuran edustusjoukkueessa 11. kauttaan ja on voittanut Bolzanossa kaksi EBEL-liigan mestaruutta. Frank on hoitanut kapteenin tehtäviä myös Italian maajoukkueessa.

Joukkueen runkopelaajiin kuuluu varakapteeni Luca Frigo, joka oli viime kaudella ryhmän tehokkain italialainen. Hyökkääjä valittiin myös Italian parhaaksi pelaajaksi jääkiekon 1. divisioonan MM-kisoissa viime keväänä.

Joukkueessa jatkavista pelaajista viime kaudella tehokkain oli yhdysvaltalaishyökkääjä Dustin Gazley, joka teki 47 runkosarjaottelussa pisteet 17+31=48 ja 18 playoffs-ottelussa 9+4=13. Neljättä kauttaan Bolzanossa pelaavalla Gazleyllä on tilillään myös kausi Ruotsin HockeyAllsvenskanissa ja kuusi kautta AHL:ssä.

Kaudella 2018–2019 Ilveksessä pelannut Mike Halmo merkkautti viime kaudella HC Bolzanossa 43 runkosarjaottelussa tehot 16+19=35 ja 18 playoffs-ottelussa 4+4=8. AHL:ssä, NHL:ssä ja DEL:ssäkin pelanneelle Halmolle käynnistynyt kausi on Bolzanon riveissä viides, joista ensimmäisellä hän voitti EBEL-liigan mestaruuden vuonna 2018.

Lucas Lessio siirtyi täksi Bolzanoon ICEHL-sarjan sisällä EC Klagenfurterista. NHL:ssäkin 41 ottelua pelannut kanadalainen siirtyi AHL-vuosiensa jälkeen Eurooppaan, jossa hänet on nähty KHL:n ohella Ruotsin, Suomen, Tšekin ja Saksan pääsarjoissa. Liigassa hyökkääjä pelasi HIFK:ssa syksyllä 2018.

Brad McClure on pelannut urallaan kahdella kaudella AHL:ssä ja kahdella kaudella Saksan DEL:ssä, jossa kanadalainen teki hyvät tehot. Viime kaudella hän oli HC Bolzanon viidenneksi tehokkain pelaaja.

Kaudesta 2017–2018 lähtien HC Bolzanossa pelannut Angelo Miceli on iskenyt joukkueelle pisteitä melko tasaisesti kaudesta toiseen, reilut 0,6 pistettä ottelua kohden.

Christian Thomasilla on tilillään 27 NHL-ottelua kausilta 2012–2016 ja 348 AHL-ottelua seitsemältä kaudelta. Hyökkääjä kuului Kanadan maajoukkueeseen, joka saavutti olympiapronssia vuonna 2018 ja voitti aiemmin kyseisen kauden aikana Spengler Cupin. Sen jälkeen Thomas on pelannut Ruotsissa, Venäjällä, Sveitsissä, Suomessa, Kazakstanissa ja viime kaudesta lähtien Italian Bolzanossa. Liigassa hyökkääjä teki KooKoon paidassa 32 ottelussa tehot 10+13=23 kaudella 2020–2021. Viime kaudella Thomas oli runkosarjassa 25 osumallaan HC Bolzanon paras maalintekijä.

Italian maajoukkueessa pelasivat viime kaudella Pascal Brunner, Leonardo Felicetti, Daniel Frank, Angelo Miceli, Luca Frigo ja Daniel Mantenuto, joka oli Frigon kanssa maan tehokkain pelaaja jääkiekon 1. divisioonan MM-kisoissa viime keväänä.

Valmennusjohto

Joukkueen uusi päävalmentaja on Niklas Sundblad. Kausina 2012–2014 Saksan maajoukkueen valmennusryhmäänkin kuuluneella ruotsalaisella on päävalmentajakokemusta seitsemältä kaudelta DEL:stä ja kolmelta kaudelta SHL:stä. Ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan DEL:ssä hän voitti mestaruuden ERC Ingolstadtissa.

Peliurallaan kaksi ottelua NHL:ssäkin pelannut ja MM-hopeaa sekä Saksan mestaruuden voittanut Sundblad edusti myös TPS:ää kausina 1996–1998, jolloin seura saavutti SM-hopean ja EHL:n mestaruuden.

Apuvalmentaja Fabio Armani on toiminut viime kausina apuvalmentajana myös Italian maajoukkueessa.


Lue ja katso lisää

Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: HC Bolzano

Ilveksen CHL-vastustajien päävalmentajien kommentit joukkueesta

HC Bolzanon CHL-vastustajien päävalmentajien kommentit joukkueesta

Hyökkääjä Joona Ikosen haastattelu perjantailta


Seuraa ottelua suorana lähetyksenä

HC Bolzano – Ilves lauantaina 2.9. klo 20.45 (Ilves+:n ottelulähetys klo 19.45)

Ilveksen kaikki ottelut ovat kuunneltavissa seuran oman ilves.com/plus-sivuston kautta. Ilves+ kokoaa Liiga-joukkueen kaiken audiovisuaalisen sisällön, ja tulevat ottelulähetykset sisältävät myös laajan ennakkolähetyksen, erätauko-ohjelmaa ja jälkipelit.

Kuuntele ottelu: ilves.com/plus

Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki ottelut CHL:stä. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Katso ottelu: viaplay.fi

Kaikki ottelut ja tulokset CHL:n verkkosivuilla: championshockeyleague.com


Nyssen, Ilveksen ja Tapparan yhteistyö jatkuu – liigaseurojen tarjoamat ottelukyydit olivat ahkerassa käytössä kaudella 2022–2023
Ilvekselle selkeä voitto Italiassa
UUTISET