Miia Kahila

Ilveksen CHL-ottelut jatkuivat lauantai-iltana Italiassa HC Bolzanoa vastaan. Torstaina Tšekissä Dynamo Pardubicen kaatanut Ilves jatkoi voittojen tiellä myös Italiassa. HC Bolzano jäi Ilveksen tassuihin lukemin 1-7 (1-3, 0-4, 0-0).

Bolzanon Sparkasse Arena otti lämmöllä vastaan kauden ensimmäisen CHL-ottelunsa, kun kotijoukkue HC Bolzano sai vastaansa Tampereen Ilveksen helteisessä Italiassa.

Ilves aloitti ottelun vauhdikkaasti HC Bolzanon lähinnä seuratessa vierestä keltavihreiden menoa. Illan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 04:00, kun Ilveksen painostuksen päätteeksi Šimon Stránský syötti loistopaikalle luistelleelle Dominik Mašínille, joka vei Ilveksen 0-1 johtoon. Vain yhdeksäntoista sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen Bolzano-vahti Niklas Svedbergin selän takana. Tällä kertaa Joona Ikonen toi, Dominik Mašín tarjoili ja Šimon Stránský viimeisteli. Seuraavan Ilves-osuman laittoi maaliin Ville Meskanen ajassa 06:34. Syöttöpiste kirjattiin näppärän syötön Meskaselle antaneelle Niklas Frimanille.

Ensimmäisessä erässä saatiin myös Jobin postia, kun Samuli Ratinen loukkaantui ja joutui poistumaan pukukoppiin. Erän viimeiset minuutit omistettiin torikokouksille, joissa oli hanskoille käyttöä. Lämpimien tunteiden seurauksena nähtiin runsaasti rangaistuksia, yksi Bolzanon ylivoimamaali ja Ilveksen Niklas Frimanin sekä Bolzanon Lucas Lession ulosajot.

Peli jatkui rikkonaisena toisessa erässä. Bolzanon punapaitojen istuessa jäähypenkillä käytti Ilves ylivoimatilanteet hyväkseen – neljästi. Ensin Šimon Stránský sekä Petr Kodýtek pohjustivat ja Eemeli Suomi laittoi nätin ylivoimakuvion päätteeksi kiekon verkkoon ajassa 26:05. Muutamaa minuuttia myöhemmin oli aika kokea uusi CHL-sääntö. Pelikello näytti 29:12, kun Les Lancaster laukoi Ilveksen kahden miehen ylivoimalla jo 1-5 johtoon. Koska uuden CHL-säännön mukaisesti ei alivoimalla oleva joukkue saa pelaajaansa pois jäähyltä ennen rangaistuksen loppumista kuin alivoimamaalilla, sai Ilves yhä jatkaa “viiskolmostaan”. Minuutti ja neljä sekuntia myöhemmin Ilves kiitti toisen kerran saman ylivoiman aikana. Tällä kertaa 1-6 maalintekijänä Matias Mäntykivi. Erään saatiin vielä neljäskin Ilves-ylivoimamaali, kun Oula Palve lähetti kiekon kohti maalia, josta se meni Bolzanon pelaajan mailasta maaliin.

Myös kolmannessa erässä peli jatkui rikkonaisena, mutta tässä vaiheessa Ilves oli jo mennyt menojaan, joten jääkiekkomaailmaa kohahduttavia suorituksia erässä ei nähty. Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarsson oli ottelussa mies paikallaan ja torjui Bolzanon laukaukset eleettömän varmasti (21/22).

Ilveksen CHL-taival jatkuu kahdella kotiottelulla Nokia Arenalla ensi viikolla. Perjantaina 8. syyskuuta Ilveksen vieraaksi tulee tšekkiläisseura Oceláři Třinec, joka päätti viime kautensa Tšekin Extraligan mestaruuteen. Ottelu alkaa perjantai-iltana klo 19.00. Sunnuntaina 10. syyskuuta Nokia Arenalla vierailee Ilveksen CHL-lohkon kolmas tšekkiläisseura Vítkovice Ridera Ostravasta. Ottelu alkaa klo 16.00.

CHL-viikko jatkuu Italiassa – kaataako Ilves myös HC Bolzanon?
Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: Oceláři Třinec