1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Nyssen, Ilveksen ja Tapparan yhteistyö jatkuu – liigaseurojen tarjoamat ottelukyydit olivat ahkerassa käytössä kaudella 2022–2023

Nyssen, Ilveksen ja Tapparan yhteistyö jatkuu – liigaseurojen tarjoamat ottelukyydit olivat ahkerassa käytössä kaudella 2022–2023

Nysse

Pian alkavalla kaudella Ilveksen ja Tapparan Nokia Arenalla pelattavien Liiga- ja jääkiekon Mestarien Liiga CHL-otteluiden kaikki liput ja kausikortit sisältävät matkaoikeuden Nysse-liikenteessä ottelupäivinä. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen ottelun alkamista ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen. Liput ovat voimassa kaikilla vyöhykkeillä busseissa, ratikoissa ja Nysse-alueen junaliikenteessä.

Kauden 2023–2024 ensimmäiset ottelut pelataan pian Mestarien Liiga CHL-otteluiden merkeissä. Lauantaina 2.9. Tappara saa Nokia Arenalla vastaansa Belfast Giantsin. Ilveksen kausi käynnistyy CHL-ottelulla perjantaina 8.9., kun kotikentällä vastaan asettuu Ocelari Trinec.

Liigan runkosarja käynnistyy hieman myöhemmin syyskuussa. Tappara pääsee aloittamaan liigakautensa kotiottelulla ja saa vastaansa Pelicansin keskiviikkona 13.9. Ilveksen liigakauden ensimmäinen kotiottelu pelataan torstaina 14.9., kun Nokia Arenalle vieraaksi saapuu Lukko.

Ottelupaikkana toimiva Nokia Arena sijaitsee aivan Tampereen rautatieaseman vieressä, ja areenalle on todella helppoa saapua junalla, bussilla tai ratikalla. Kun ottelulippua käytetään Nysse-liikenteessä, näytetään lipun QR- tai viivakoodi lippulaitteen pohjassa olevaan lukijaan jokaisella matkalla. Lippulaite löytyy bussien ja ratikoiden sisäänkäynnin läheisyydestä. Junamatkoilla matkustusoikeus vahvistetaan jo ennen junaan nousemista, sillä lippulaite on asemalaiturilla.

Ilveksen ja Tapparan kausi 2022–2023

Tapparan otteluihin matkoja tehtiin kauden aikana yli 100 000 kertaa tapahtumalipun avulla. Suurin määrä ottelukohtaisia matkoja kertyi, kun Tappara ja Sport kohtasivat lokakuussa 2022, jolloin otteluun tehtiin yhteensä 4 364 matkaa. Lisäksi maaliskuussa 2023 pelattuun Tappara-Ilves paikallispeliin tehtiin yhteensä 4 187 matkaa.

– On todella upeaa nähdä, miten tapahtumalippu on nostanut koko ajan suosiotaan samalla edistäen kestävää liikkumista. Tapahtumalipun tarjoama mahdollisuus matkustaa ympäristöystävällisesti on laskenut ottelutapahtumaan kohdistuvia päästöjä todella merkittävästi, Tapparan kehitys- ja tapahtumajohtaja Aki Hautamäki sanoo.

– Lisäksi tapahtumalippu tekee liikkumisesta vaivatonta ja helppoa kaikille, joka tekee Nokia Arenan saavutettavuudesta erinomaisen. Olemme nyt ja tulevaisuudessakin mukana kehittämässä kestävää, helppoa ja saavutettavaa joukkoliikennettä, hän jatkaa.

Ilveksen otteluihin tehtiin yhteensä 115 000 matkaa, ja matkat tehtiin noin 69 400 erillisellä ottelulipulla. Eniten ottelukohtaisia matkoja kertyi huhtikuussa pelattuun Ilveksen ja Pelicansin playoffs-otteluun, johon tehtiin yhteensä 4 544 matkaa. Lisäksi helmikuussa pelattuun Ilves-Tappara paikallispeliin tehtiin yhteensä 4 334 matkaa.

– Yhteistyömme Tampereen seudun joukkoliikenteen kanssa on vahvistanut ottelutapahtumiemme asiakastyytyväisyyttä tukien yleisömäärämme kasvua. Haluamme jatkossakin tukea helppoa saapumista ottelutapahtumiimme ja toivommekin yhä useamman tarttuvan myös tilaisuuteen ympäristöystävällisen joukkoliikenteen tukemiseksi, Ilves Hockeyn tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Henna Rajamäki kommentoi.

Ilveksen tekemän asiakaskyselyn perusteella kauden aikana jopa 72 prosenttia vastaajista oli käyttänyt ottelulippua tai kausikorttia lippuna Nysse-alueen julkisessa liikenteessä (Sponsor Insight Finland, 2023).

Ilveksen ja Sponsor Insight Finlandin toteuttaman tutkimuksen vastaajista 63 prosenttia piti joukkoliikenneyhteyksiä otteluihin erittäin hyvänä ja 34 prosenttia melko hyvänä (Sponsor Insight Finland, 2023).

– Vastuullisuus onkin tärkeää sekä Nysselle että liigajoukkueille, ja otteluihin saapumisesta on haluttu tehdä mahdollisimman huoletonta ja helppoa. Tapahtumalipun käyttö osaltaan mahdollistaa ottelukävijöille helpon ja vastuullisen matkustamisen ottelutapahtumiin. Lisäksi saapuminen kestävästi otteluihin julkisella liikenteellä keventää ruuhkia areenan läheisyydessä sekä koko keskustan alueella, Nyssen asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen toteaa.

Lisätietoja antavat:

Ilves:
Tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Henna Rajamäki
+358 44 262 9990
henna.rajamaki@ilves.com

Tappara:
Tapahtuma- ja kehitysjohtaja Aki Hautamäki
+358 44 785 0204
aki.hautamaki@tappara.fi

Nysse:
Asiakkuuspäällikkö Riikka Salkonen
+358 40 806 2123
riikka.salkonen@tampere.fi

Ilveksen CHL-vastustajat esittelyssä: HC Bolzano
CHL-viikko jatkuu Italiassa – kaataako Ilves myös HC Bolzanon?
UUTISET