1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. CHL:n lohkovaiheen ratkaisuottelut tänään – nouseeko Ilves mukaan playoffseihin?

CHL:n lohkovaiheen ratkaisuottelut tänään – nouseeko Ilves mukaan playoffseihin?

Mikko Alahäivälä
Stavanger Oilers KE 12.10. klo 19:30 Ilves

Ilveksen ottelut CHL:n lohkovaiheessa huipentuvat tänään vieraspeliin Stavanger Oilersia vastaan. Fribourg-Gottéron on varmistanut lohkovoiton, mutta niin Red Bull Salzburgilla ja Ilveksellä kuin Stavanger Oilersillakin on yhä mahdollisuus toiseen sijaan, joka tuo myös jatkopaikan CHL:n playoffs-vaiheeseen.

Lohkon tilanne

Fribourg-Gottéron on kerännyt viidestä ensimmäisestä CHL-ottelustaan 12 pistettä, joilla sveitsiläiset ovat jo varmistaneet lohkovoiton. Red Bull Salzburg on toisena seitsemällä pisteellä, Ilves kolmantena kuudella pisteellä ja Stavanger Oilers neljäntenä viidellä pisteellä.

Viime kierroksella Ilves kaatoi Stavanger Oilersin Tampereella 4–1 ja Fribourg-Gottéron haki Salzburgista 0–1-vierasvoiton. Tulokset nostivat Ilveksen lohkossa kolmanneksi vain pisteen päähän itävaltalaisista. Taistelu lohkon toisesta sijasta ja playoffs-paikasta huipentuu tänään viimeisellä kierroksella.

Ilveksen CHL-pelien tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Tommi Tikka ja Joona Ikonen, jotka ovat iskeneet viidessä ottelussa pisteet 3+1=4. Viime ottelussa kahdesti osuneen Joonas Odenin saldo on 2+1=3 ja puolustaja Les Lancasterin 0+3=3. Neljässä ottelussa torjuneen Marek Langhamerin torjuntaprosentti 92,31 ja Salzburg-vierasvoitossa pelanneen Jakub Malekin 89,47.

Stavanger Oilersin Bryce Gervais on merkkauttanut saldon 1+2=3 ja Greg Mauldin on tehnyt kaksi maalia.  Kaksi syöttöpistettä ovat keränneet puolustajat Martin Lefebvre ja Andreas Klavestad. Kaikki viisi ottelua alusta loppuun pelanneen ja Fribourg-Gottéronia vastaan nollapelinkin torjuneen maalivahti Henrik Holmin torjuntaprosentti on 93,33.

Ilveksen, ja vastaavasti myös Stavanger Oilersin, kannalta illan sävelet ovat selvät. Omasta pelistä haetaan voittoa, ja sen jälkeen odotetaan 75 minuuttia myöhemmin alkavan Fribourg-Gottéronin ja Red Bull Salzburgin välisen ottelun tulosta. Lohkon loppusijoitukset ovat siis selvillä illalla noin klo 23 aikaan. Mikäli Ilves ottaa viimeisestä ottelustaan yhden pisteen enemmän kuin Red Bull Salzburg omasta ottelustaan, menee Ilves jatkoon lohkokakkosena.

Ottelut edellisen kohtaamisen jälkeen

Tampereella 4.10. Stavanger Oilersia vastaan pelatun ottelun jälkeen Ilves on pelannut kotimaan Liigassa kaksi ottelua, joissa Tappara kaatui maalein 1–4 ja JYP 5–3. Antti Pennasen päävalmentajakausi Ilveksessä käynnistyi kahdella voitolla ja täydellä kuuden pisteen potilla, joiden myötä Ilves johtaa sarjaa neljän pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Lukkoon.

Oilersia vastaan sivussa ollut kapteeni Eemeli Suomi teki paluuottelussaan Tapparaa vastaan tehot 1+3=4 ja merkkautti JYPiäkin vastaan yhden syöttöpisteen. JYP-ottelun ykköshahmo oli 18-vuotias hyökkääjälupaus Jani Nyman, joka iski pisteet 2+1=3. Tommi Tikka onnistui myös maalinteossa kummassakin ottelussa.

Stavanger Oilers on pelannut Tampereella nähdyn kamppailun jälkeen kaksi Norjan liigan vierasottelua, joissa se kukisti Grünerin lukemin 0–1 ja Ringeriken 2–3. 23-vuotias Thomas Berg-Paulsen iski ensimmäisessä ottelussa voittomaalin ja merkkautti jälkimmäisessä syöttöpisteen. Ilvestäkin vastaan maalinteossa onnistunut Oilersin pistelinko Dan Kissel keräsi kummassakin ottelussa yhden syöttöpisteen.

Stavangerilaiset ovat voittaneet kotimaan liigassaan yhdeksästä pelistään kuusi ja keränneet 19 pistettä. Yhden ottelun yläpuolellaan olevia joukkueita vähemmän pelannut Oilers on sarjassa neljäntenä kahden pisteen päässä piikkipaikalla olevasta Frisk Asker Elitestä.


Paremmuuden ratkaiseminen tasapisteissä


Santeri Virtasen ja Matias Mäntykiven haastattelut tiistailta


Seuraa ottelua suorana lähetyksenä

Stavanger Oilers – Ilves keskiviikkona 12.10. klo 19.30.

C More välittää kauden aikana suorina suomeksi selostettuina lähetyksinä kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut. Viidessä pelissä kauden aikana on mukana lisäksi studio – kaksi alkulohkovaiheessa ja kolme pudotuspeleissä. Lähetyksiä tähdittävät C Moren tutut kiekkokasvot. Katso ottelu täältä.

Tampereen Kiakkoradio selostaa kaikki tamperelaisten CHL-kamppailut suorina lähetyksinä. Otteluita kuullaan sekä FM-taajuudella että striimeinä. Kuuntele ottelu täältä.


Ilves tarjoili jääkiekkoviihdettä JYPin kustannuksella
Ilveksen Matkassa -podcastin osa 5 – vieraana Vesa Toskala
UUTISET