Vesa Suonsyrjä

Ilveksen nuori hyökkääjä Eemeli Suomi,21 nousi kiekkokansan tietoisuuteen kaudella 2014-15, jolloin hän teki edelleen voimassa olevan A-nuorten yhden kauden piste-ennätyksen kirjaamalla tehot 48. 19+60=79. Nyt Eemelillä on lähdössä uran kolmas liigakausi ja tavoitteena on nostaa omaa tasoa.

Piste-ennätyksen jälkeisellä kaudella Eemeli Suomi nousi liigamiehistöön ja pelasi lähes täyden kauden summaten 55 ottelussa tehot 4+10=14.

– Hienot muistot on jäänyt siitä kaudesta. Oma haaveeni oli aina ollut päästä pelaamaan Ilveksen paidassa ja kun kaikki ikäkaudet oli käytynä lävitse oli hienoa pukea samalla logolla paita myös liigajäille. Joukkueena kausi oli pettymys, mutta nuorena jätkänä se oli itselleni iso kokemus vaikka oma pelaaminen oli vielä hieman hakusessa, muistelee Eemeli.

Ensimmäisen liigakauden päätteeksi Eemeli Suomi siirtyi seuran A-nuorten matkaan ja kausi päättyi ikimuistoisiin mestaruusjuhliin.

– Se oli kyllä hieno päätös kaudelle. Se oli itsellenikin ensimmäinen mestaruus ja sitä kautta hieno kevät. Loistavat muistot siitä tietenkin on ja on hienoa, että meillä on yhä paljon jätkiä siitä samasta joukkueesta mukana nyt liigassa, hehkuttaa Eemeli Suomi.

Viime kaudella Eemli Suomella oli ajoittain vaikeaa ja maaliton putki venyi pitkäksi. Keväällä pelaaminen alkoi taas kulkemaan paremmin ja pudotuspeleissä syntyi yhtä monta osumaa kuin runkosarjassa.

– Keväästä jäi hyvä fiilis omasta pelaamisesta, mutta tietenkin putoaminen seiskapelissä harmittaa. Kokonaisuutena itselläni oli vaikea kausi ja siksi oli tärkeää saada onnistumisia keväällä.

Kolmanteen liigakauteensa Eemeli Suomi on valmistautunut hyvin ja mies odottaakin itseltään parempaa kuin edellisellä kaudella. Kesällä mies niitti menestystä myös rullakiekossa.

– Sain reenattua kesällä erittäin hyvin ja testitulokset menivät eteenpäin. Kesällä hain erityisesti räjähtävyyttä luistelemiseeni, jotta pääsisin entistä paremmin liikkeelle jäällä. Ensimmäisissä otteluissa onkin tuntunut ihan hyvälle.

– Sain kesällä ajoittain hyvin kiekkoasiat pois mielestä ja oli siinä muutenkin mukavaa tekemistä rullakiekon parissa, kertoo Pahalammen paidassa Suomen mestaruuden ja Leijonapaidassa MM-hopean kesällä voittanut Eemeli Suomi.

Kauteen valmistavissa otteluissa Eemelillä ja joukkueella oli sama suuntaus.

– Meillä oli vaikea lähtö valmistavissa otteluissa, mutta pelaaminen on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Itselläni ensimmäiset valmistavat ottelut menivät vähän katsellessa, mutta sen jälkeen on koko ajan tuntunut paremmalle. Toivottavasti sitä kautta olen iskussa, kun tosipelit alkavat. Meillä on vielä paljon kehitettävää pelaamisessamme ja työtä riittää, mutta uskon että suunta on oikea.

Kauteen valmistavissa otteluissa Eemeli Suomi pelasi poikkeuksellisesti numerolla #66, joka on tunnettu maailman kaikkien aikojen ykköspelaajan Mario Lemieux´n pelinumerona. Liigassa Eemelin päällä nähdään kuitenkin tuttu ja turvallinen #10.

– Kun meidän uudet paidat saapuivat olin hankkinut uudet, isommat kyynärpääsuojat ja oma paitani ei mahtunutkaan päälle. Lasse (Laukkanen) sitten antoi minulle tuon paidan valmistaviin otteluihin, nauraa Eemeli.

Alkavaan liigakauteen Eemeli Suomi ei ole asettanut henkilökohtaisia pistetavoitteita.

– Odotan itseltäni uran parasta kautta ja haluan auttaa joukkuetta voittamaan mahdollisimman monta ottelua. Koitan olla miettimättä pisteitä ja pelata koko ajan mahdollisimman hyvin. Tärkeintä on pitää iloinen ilme koko kauden, niin hyvä tästä tulee, uskoo Eemeli Suomi.

Ilves-pelaajien vierailu veti suut hymyyn Sadonkorjuujuhlissa
Taneli Siikaluoma Ilves-puolustukseen
UUTISET