1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. eLiigan pudotuspelit käyntiin lauantaina!

eLiigan pudotuspelit käyntiin lauantaina!

Kalle Karlsson

Runkosarja on eLiigassa taputeltu ja Ilves sijoittui neljänneksi. Neljännesvälierissä vastaan tulee Jukurit, joka sijoittui runkosarjassa viidenneksi.
Pudotuspelit käynnistyvät lauantaina, kun Ilves kohtaa Jukurit paras kolmesta sarjassa.

Runkosarjan jälkipyykki

Ilveksen osalta runkosarja meni hyvin ja myös sekä Aaro Ruuhinen että Tomi Laitinen olivat otteisiinsa pääosin tyytyväisiä. Viime viikkoihin mahtui kuitenkin myös otteluita, jotka olisi pitänyt pystyä kääntämään voitoksi. Toisaalta omat odotukset ylittyivät muutamaan kerran. Molemmat e-urheilijat nostivat yhdeksi parhaimmaksi ottelukseen tähän mennessä ottelun Kärppien Kristian ”Kriketsi17” Veijolaa vastaan.
-Runkosarja meni odotusten mukaisesti, koska tavoitteena oli sijoittua viiden parhaan joukkoon. Toki matkaan mahtuu yksittäisiä pelejä, joista olisi pitänyt saada mukaan muutama piste enemmän. Erityisesti Ässät olisi ollut mieluisa voittaa, sillä kämppikseni edustaa heitä, analysoi xDoumina tunnettu Aaro Ruuhinen.
-Samoilla linjoilla Aaron kanssa. On siellä muutama tappio, jotka ovat jääneet hieman harmittamaan. Runkosarjassa oli myös paljon onnistumisia, esimerkiksi ottelu Tapparan Artuziota vastaan, joka päättyi 5-2 voittoon, täydentää tomboo-_- eli Tomi Laitinen.
Ilves peluutti tasaisesti molempia edustajiaan käytännössä vuoron perään ja tämä osoittautui toimivaksi ratkaisuksi. Vaikka ehdotus 50-50 -jakoon tuli ”johtoportaalta”, sekä Ruuhinen että Laitinen pitivät ajatusta hyvänä. Peluutuksen suhteen on voinut jossain määrin taktikoida esimerkiksi peluuttamalla entuudestaan tuttuja pelaajia toisiaan vastaan. Tämä on myös luonut viihdyttäviä kamppailuja, kuten Ruuhinen totesi pelanneensa kämppäkaveriaan vastaan.

Hyvillä fiiliksillä pudotuspeleihin

Ilves lähtee eLiigan pudotuspeleihin kunnianhimoisin tavoittein ja intoa täynnä. Ruuhinen ja Laitinen ovat tunnettuja kilpailuhenkisyydestään ja haluavat voittaa eli pudotuspelit ovat varmasti nuorten e-urheilijoiden parasta aikaa. Molemmat antavat ymmärtää, että vain taivas on rajana.
-Ollaan todistettu runkosarjassa, että pystytään voittamaan kenet tahansa. Meillä on hyvät saumat edetä finaaliin asti, Ruuhinen ja Laitinen ennakoivat.
Harjoittelun osalta Ruuhinen ja Laitinen lähestyvät tulevaa koitosta hieman eri tulokulmista. Ruuhinen sanoi, että harjoittelua on hieman kevennetty viime viikkoina, kun taas Laitinen kertoo pelanneensa treenipelejä muun muassa muita eLiigassa kilpailevia vastaan.
Asetelmat lauantaina pelattaviin neljännesvälieriin ovat erittäin mielenkiintoiset. Runkosarjassa pisteet menivät joukkueiden kohtaamisissa tasan Ilveksen voittaessa toisen ottelun 4–3, ja Jukureiden puolestaan voittaessa toisen kamppailun 2–5. Nähtäväksi jää, miten joukkueet peluuttavat edustajiaan paras kolmesta-sarjassa.

Liiga-ottelut siirretään 3.12.–19.12.2020 väliseltä ajalta
Tuntematon huoltaja ja muita Ilves-tarinoita 1970-2020 nyt myynnissä!
UUTISET