1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Hakametsässä karkauspäivän karnevaalit – Voittaako Ilves jälleen KalPan?

Hakametsässä karkauspäivän karnevaalit – Voittaako Ilves jälleen KalPan?

Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 KalPa

Pudotuspelien kotiedusta kynsin ja hampain kamppaileva Ilves saa lauantaina Hakametsässä vastaansa Kuopion KalPan. Ottelu alkaa hyvää vauhtia täyttyvässä Hakametsässä klo. 17.00.

Ilveksellä mahdollisuus karkauspäivän revanssiin

Lauantain KalPa-ottelu on Ilveksen historian kolmas helmikuun 29. päivänä pelattava peli. Edellisen kerran Ilves on pelannut karkauspäivänä liki neljännesvuosisata sitten ja silloinkin vastassa oli KalPa. Niiralan montussa 29.2. 1996 käydyssä ottelussa kuopiolaiset onnistuivat voittamaan Ilveksen lukemin 4-2.

Vladimir Jursinov juniorin valmentamassa Ilveksessä pelasi tuolloin mm. nuori maalivahti Vesa Toskala, Kiekko-67:n riveistä kesken kauden Ilvekseen siirtynyt Mikko Eloranta, Ilveksen nykyinen fysioterapeutti Juha ”Beni” Lampinen, tehopelaajana häärinyt Mika Arvaja, Ilveksen historian viidenneksi tehokkain pelaaja Juha ”Serve” Järvenpää, sekä kapteeneina tamperelaisia urallaan johtaneet Hannut Henriksson ja Mattila.

Maalinteossa Ilveksestä KalPaa vastaan tuolloin onnistuivat seuralegenda Jorma Peltosen poika Jarno Peltonen, sekä Ilveksen historian tehokkain ulkomaalaispelaaja Allan Measures. Ilves ei ole historiansa aikana vielä helmikuun 29. päivä voittamaan, sillä vuonna 1968 TuTo oli vahvempi Turussa lukemin 5-2.

Takaisin nykyhetkeen

Kaudella 1995-96 Ilves taisteli kuumeisesti playoff-paikasta ja onnistui lopulta pääsemään sijalta kahdeksan pudotuspeleihin, jossa silloinen SM-liigan tähtisikermä Jokerit osoittautui liian kovaksi vastukseksi. Vuosituhannen vaihteeseen sijoittuneiden menestyskausien jälkeen alkanut Ilveksen pitkä korpivaellus on viime vuosina kääntynyt vihdoin noususuhdanteeseen.

Tällä kaudella Ilveksen kannattajat ovat saaneet nauttia energisen Ilveksen voitokkaista otteista ja Hakametsässä on ollut illasta toiseen karnevaalimaista meininkiä. Kynsin ja hampain playoffien kotiedusta taisteleva nuori Ilves joukkue on sytyttänyt ja ennen kaikkea tuonut voittamista sitä janoaville kannattajille.

Ilveksen uuden tulemisen ruumiillistuma on ollut Eemeli Suomi. Ilves-historian nuorin kapteeni on runnonut tiensä väkisin Liigan huipulle ja on tällä hetkellä tasapisteissä Jesse Puljujärven ja Julius Nättisen kanssa sarja pistepörssin kärjessä. Toinen kulmakivi Ilveksen menestyksessä on ollut maalivahti Lukas Dostal – nuori tsekkimaalivahti on ollut illasta toiseen huipputasolla ja pitänyt Ilvestä pystyssä tukalilla hetkillä. Onnistujia Ilveksestä löytyy laajalti – kokeneemmasta päästä yksi sellainen on juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Ilveksen kanssa solminut puolustaja Niko ”Bono” Peltola, 29.

Kauden neljäs kohtaaminen

KalPan kausi on ollut vuoristoratamainen – esimerkiksi viikko sitten Lukko rökitti kuopiolaisia Raumalla tylysti 7-0. Toisaalta eilen kalakukkokaupungin joukkue oli pelipäällä ja kaatoi kotihallissaan sarjakärki Kärpät jatkoajalla 3-2. Voittomaalin iski joukkueen kapteeni Tommi Jokinen. Maalinteossa onnistui myös Ilveksestä tuttu Kai Kantola, jonka jatkosopimus KalPaan julkaistiin aiemmin tällä viikolla. Romuluinen hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella jo 20 maalia ja on joukkueen tehokkain pelaaja yhdessä unkarilaishyökkääjä Balazs Sebokin kanssa.

KalPan asema sarjataulukossa on kohtalaisen selkeä ja tällä hetkellä joukkue kamppailee Ässien kanssa sijasta yhdeksän. Ilves on onnistunut voittamaan kauden kaikki kolme aikaisempaa kohtaamista.

Ilveksen kokoonpano elää

Ilvesläisiä taiturimaisilla otteillaan kauden aikana hurmannut nuori hyökkääjä Matias Maccelli on vielä 1-2 viikko sivussa loukkaantumisen takia. Myös sentteri Panu Mieho joutuu jättämään tämän päivän kamppailun väliin. Ilveksen maalia vartioi uudella maskilla ensimmäistä kertaa esiintyvä Lukas Dostal.

Valmentaja Jouko Myrrä on viilaillut hyökkäystrioja uusiksi päivän peliin. Suomen ja Arttu Ruotsalaisen rinnalle ykkösketjuun palaa Teemu Rautiainen. Eetu Päkkilä saa mahdollisuuden Robert Leinon ja Joona Ikosen rinnalla. Ville Meskanen hyökkää Antti Saarelan ja Teemu Lepauksen kanssa ja nelosketjuun nousee energinen Miro Nalli. Puolustuspäässä Lassi Thomson pelaa Aleksi Elorinteen kanssa ja Nikolas Matinpalo tulee Kalle Maalahden pariksi.

Hakametsään on myyty jo lähes 5500 lippua – tule mukaan Ilveksen taisteluun playoffien kotiedusta!


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 29.2.2020

Hyökkääjät:
Matias Maccelli (1-2 viikkoa)
Panu Mieho (päivä kerrallaan)

Lätkäehtoo: Ilves-KalPa 29.2.2020
Ilves nollasi KalPan – Rautiaiselle uran 100. liigamaali
UUTISET