2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle jatkoaikatappio Porin Ässistä

Ilvekselle jatkoaikatappio Porin Ässistä

Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Porin Ässät kohtasivat torstai-iltana Nokia Arenalla. Ottelu eteni tasaväkisin ottein aina varsinaisen peliajan loppuun, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Kun jatkoaikaa oli pelattu reilu minuutti, Porin Ässät ratkaisi ottelun voiton itselleen Eemil Erholtzin maalilla lukemin 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1).

Ensimmäisessä erässä edettiin tasaisissa tunnelmissa, vaikka erän loppua kohden Ilves otti peliä enemmän ja enemmän hallintaansa. Molemmat joukkueet saivat erässä ylivoimamahdollisuuden, mutta osumia ei niiden aikana nähty. Erätauolle tilanteesta 0-0.

Toisessa erässä joukkueiden tasaiset otteet jatkuivat. Ajassa 29:11 Ilves sai illan toisen rangaistuksensa ja minuuttia myöhemmin Ässät käytti ylivoimansa tehokkaasti, kun verkko heilahti Ilveksen maalivahti Jakub Málekin selän takana. Ässät-maalin tekijänä Dylan Fabre. Myös Ilves sai toisessa erässä ylivoiman ja tällä kertaa ei jääty porilaisten varjoon. Ajassa 35:27 ylivoimakuviot laitetaan kuntoon ja maltillisen setin päätteeksi Eemeli Suomelle kirjataan Ilveksen avausmaali. Syöttäjinä Joona Ikonen sekä Oula Palve.

Ottelun kolmannessa erässä tahti kiihtyi, kun joululoma alkoi lähestyä. Ässät sai mahdollisuuden siirtyä ottelussa toistamiseen johtoon, kun Ilves otti rangaistuksen ajassa 44:59. Tällä kertaa Ilves puolusti alivoimansa mallikkaasti ja erikoistilanne saatiin selvitettyä. Viisi minuuttia ja muutamaa tiukkaa Ässät-maalipaikkaa myöhemmin oli Ilveksen aika päästä jälleen ylivoimalle, mutta myös tämän ylivoiman jälkeen ottelua jatkettiin tasatilanteessa. Varsinaisen peliajan päätyttyä 1-1 oli aika siirtyä jatkoajalle.

Jatkoajalla ratkaisu tuli suhteellisen nopeasti. Ajassa 61:09 Eemil Erholtz teki ottelun voittomaalin ja Ässät vie voiton lukemin 1-2.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 6835.

Seuraavat ottelut: Tampereen Ilves pelaa seuraavan kerran Tapaninpäivänä 26. joulukuuta. Ottelu Turun Palloseuraa vastaan alkaa Nokia Arenalla klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi