Miia Kahila

Lauantai-iltana Tampereen Ilves sai vieraita Jyväskylästä, kun JYP tuli Areenalle loppiaisen viettoon. Ilves iski ensimmäisessä erässä kaksi maalia ja kun vastustaja pääsi kolmannessa erässä ainoastaan yhden maalin päähän, oli kolme pistettä Ilveksen lukemin 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne tuli jo neljän peliminuutin jälkeen, kun JYP-pelaaja sai kaksi minuuttia koukkaamisesta. Ajassa 5:11 Ilves käytti ylivoimatilaisuutensa hyväkseen, kun Matias Mäntykivi vei Ilveksen ottelussa 1-0 johtoon. Avausmaalin syöttäjinä Samuli Ratinen sekä Oula Palve. Erässä nähtiin myös selvitetty Ilves-alivoima sekä Ilveksen toinen osuma. Ajassa 17:35 iskee Niklas Friman uransa ensimmäisen maalin Ilves-paidassa syöttäjinään Eemeli Suomi ja Oula Palve.

Toisen erän alussa Ilves sai pelata useamman minuutin ylivoimaa, mutta lukemat pysyivät samoina myös hoidetun alivoiman jälkeen. Johtoasemassa ollut Ilves pelasi erässä kaiken kaikkiaan kurinalaisesti halliten erän tapahtumia.

Päätöserässä JYP pääsi takaisin peliin Ilveksen alivoimien aikana. Ilves selvitti ensin yhden alivoiman, mutta toisen alivoiman aikana ajassa 50:41 Reid Gardiner teki joukkueelleen illan ensimmäisen ja ottelu oli lukemissa 2-1. Tämä jäi ottelun lopputulokseksi, vaikka JYP pääsi ottelun lopussa vielä vaarallisille vesille Ilveksen puolustusalueelle.

ILLAN RATKAISU: Ihan sama. Kolme pistettä ja sen pituinen se.

ILLAN LUKEMAT: Matias Mäntykivi jatkaa lapa kuumana. Tänään tuli Männyn uusi henkilökohtainen maaliennätys, kun kiekko vilahti reppuun 13. kerran tällä kaudella.

TORJUNNAT: Maalivahti Jonas Gunnarssonin torjuntaprosentti tänään 97,4.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 8002.

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves kohtaa Rauman Lukon kotiottelussaan keskiviikkona 10. tammikuuta. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi