3. Ilvekselle pronssia kaulaan – Kiitos kaudesta koko Ilves-yhteisölle

Ilvekselle pronssia kaulaan – Kiitos kaudesta koko Ilves-yhteisölle

Marko Herckman

Ilves ja Helsingin IFK pelasivat tunnetasoltaan nousujohteisen pronssipelin. Lopulta Ilves iski kolmannessa erässä Santeri Virtasen osumalla 3-2-voittoon.

Maaleja tehtiin tasatahtiin. Iiro Pakarinen vei ensin IFK:n johtoon avauserässä, mutta Matias Mäntykivi tasoitti suoraan Tommi Tikan hyökkäyspää aloitusvoiton jälkeen. Toisessa erässä Mäntykivi pelasi paikan Tikalle, joka sivalsi tarkalla vedolla kiekon maalin ylänurkkaan.

IFK tuli kolmannessa erässä tasoihin Leevi Teissalan upealla soolomaalilla. Ilves onnistui kuitenkin siirtymään uudestaan johtoon, kun uransa viimeistä peliä pelannut Jarno Koskiranta sai mailansa poikittaissyötön väliin ja kiekko pomppasi maalin edustalle. Kovaa polkua viime vuodet kulkenut Santeri Virtanen löi kiekon reppuun ajassa 48.23. Loppuerässä tunteet nousivat pintaan puolin ja toisin, mutta lisäosumia ei nähty ja Ilves vei pronssia lukemin 3-2.