Elina Kuivalainen
Ilves TO 1.1. klo 02:00 HIFK

Keskiviikkona Ilves saa vastaansa kauden kolmannessa kotipelissään HIFK:n, joka on sarjataulukossa Ilveksen edellä sijalla 13. Joukkueet erottaa toisistaan vain yksi kolmen pisteen voitto.

HIFK uudistui valmennusta myöten

Ilveksen vieraaksi Hakametsään saapuu yhtä haparoivasti Ilveksen lailla kautensa aloittanut Helsingin IFK. Helsinkiläisten riveissä on tapahtunut muutoksia viime kauden jälkeen, mutta kokemusta joukkueesta löytyy silti aina KHL:ää ja NHL:ää myöten. Kärkihyökkääjistä HIFK:sta lähtivät Juhamatti Aaltonen, joka siirtyi Ruotsiin Rögle BK:hon, Ilves-kasvatti Roope Hintz, joka lähti kokeilemaan kykyjään Pohjois-Amerikkaan, yhdysvaltalaisvahvistus Corey Elkins, joka ehti olla IFK:ssa neljä ja puoli kautta, kuopiolaiskasvatti Juuso Puustinen, joka vaihtoi punaisen petopaidan punamustaan JYP paitaan, sekä IFK:n oma kasvatti ja ikoni Arttu Luttinen, joka otti suunnaksi Unkarin.

Uusia pelaajia tälle kaudelle ovat muun muassa Pelicansista tullut Juhani Tyrväinen, KooKoosta siirtynyt Juha-Pekka Haataja, ruotsalaisvahvistus Patrik Carlsson, viime kaudella TPS:ssä pelanneet Erik Thorell ja Jerry Ahtola sekä neljä viimeistä kautta ruotsissa pelannut IFK:n oma kasvatti, puolustaja Ville Varakas. Kauden alla HIFK joutui myös vahvistamaan maalivahtiosastoaan, kun Kevin Lankinen loukkaantui. Noin neljän kuukauden toipumisajan saanutta Lankista saapui paikkaamaan koko kauden kattavalla sopimuksella Atte Engren.

Myös IFK:n valmennus uusiutui viime kauden jälkeen, kun Antti Törmänen sai antaa tilaa Ari-Pekka Selinille. Selin on aiemmin valmentanut liigassa Ilvestä, SaiPaa, HPK:ta ja TPS:ää. Seliniltä löytyy kokemusta myös KHL:stä, jossa hän valmensi kauden 2013-2014 Barys Astanaa.

Kummallakin poissaoloja – tasainen ottelu tiedossa?

Liiga-kautta edeltäneissä kuudessa ottelussa Ilveksen saldona oli kolme voittoa ja kolme tappiota. HIFK puolestaan pelasi kolme harjoitusottelua muita liigajoukkueita vastaan, ja neljä muuta ottelua olivat CHL-kamppailuja Brynäsiä ja Red Bull Muncheniä vastaan. Liigajoukkueita vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa HIFK voitti Pelicansin ja KooKoon ja hävisi Tapparalle. CHL:n puolella saldoksi jäi neljä tappiota.

Runkosarjan osalta kummankin joukkueen esitykset ovat takkuilleet viidessä ensimmäisessä pelissä. Ilveksellä on takanaan viisi tappiota, joista kaksi ensimmäistä olivat selvänumeroisempia ja kaksi seuraavaa yhden maalin tappioita SaiPalle ja Sportille. Ilveksen pistetili aukesi viime perjantaina pelatussa vieraspelissä Sportia vastaan ja lauantaina HPK-Ilves-ottelussa kotijoukkue iski ratkaisevan 2-0-osuman reilu minuutti ennen loppua. HIFK:lla on takanaan kolme suoraa tappiota, yksi jatkoaikatappio ja yksi kolmen pisteen voitto. Ilveksen maaliero on viiden ottelun jälkeen 7-18 ja HIFK:n 10-13.

Ilveksen kultakypärää kantaa hyökkääjä Eemeli Suomi tehoilla 1+2=3, kun taas HIFK:n paras pistemies on tällä hetkellä puolustaja Teemu Eronen tehoilla 2+2=4. Ilves-pelaajista sivussa ovat edelleen hyökkääjät Joona Koppanen ja Ville Meskanen sekä puolustaja Juuso Pulli. Vierasjoukkueen kokoonpanosta puuttuvat ainakin hyökkääjät Juha-Pekka Haataja ja Jerry Ahtola sekä maalivahti Kevin Lankinen. Lisäksi puolustajat Joe Finley, Miro Heiskanen ja Teemu Laakso sekä hyökkääjä Mika Partanen ovat kaikki olleet sivussa helsinkiläisten viidestä ensimmäisestä liigaottelusta.

Ilveksen yritys pysähtyi Larmiin
Kapteeni Tapio Laakso: Todella iso voitto meille
UUTISET