1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilvekselle voitot illan molemmista otteluista

Ilvekselle voitot illan molemmista otteluista

Vesa Suonsyrjä

3v3 Super Seriesin kolmas turnauspäivä pelattiin eilisen tavoin perjantaina Tampereella. Ilveksellä oli vuorossa pelit HIFK:a ja Kärppiä vastaan. Ilves onnistui voittamaan tänään molemmat ottelunsa kahdessa tiukassa kamppailussa.3 vs 3 muodossa pelattava turnausmuoto huipentuu Helsingissä 11 syyskuuta, jolloin Ilves pelaa ainakin ottelun TPS vastaan ja riippuen tuloksista myös turnauksen päättävissä sijoitusotteluissa.

Matias Maccellin hattutemppu kaataa HIFK:n päivän ensimmäisessä kamppailussa

Ensimmäisen erän avausvaihdossa ensimmäinen paikka aukesi puolustaja Joonas Lyytiselle, mutta laukaus paukutti päätypleksiä. HIFK jatkoi vahvaa pelin alkuaan ja Juha Jääskä onnistui laukomaan 1-0 osuman tarkasti kiekon ohitse Eetu Mäkiniemen jo 55 sekunnin pelin jälkeen.

Ilves pääsi ensimmäistä kertaa kiekonhallintaan vasta kolmen minuutin paikkeilla, jolloin Tuomas Salmela pääsi koittamaan Frans Tuohimaan ohittamista tuloksetta. Tuohimaa nappasi myös Joose Antosen ja Roby Järventien syötöstä läpiajoon vapautuneen Matias Maccellin yritykset.

Ilveksen hallittua peliä useamman minuutin tuomittiin Eetu Päkkilälle ottelun ensimmäinen rangaistus ajassa 7.40. Ilveksen alivoma peli oli rautaista ja HIFK jäi ilman todellisia maalipaikkoja.

Ottelun toinen erä alkoi upealla osumalla, kun Roby Järventie piti hyvin kiekkoa ja antoi Matias Maccellille hyvän syötön, josta kiekkotaikuri iski todellisella laserilla kiekon yläkulmaan tasoittaen lukemiksi 1-1 ajassa 10.54. Tasoitusmaalia seuraavalla minuutilla Ilves sai hyvän paineen Eero Teräväisen rikottua Joose Antosta ja Ilveksen päästessä pyörittämään vajaan minuutin siirretyn rangaistuksen aikana.

Kun Eero Teräväisen rangaistus vihellettiin alkoi Ilveksen ylivoima, jonka alkupuolella Miro Väänänen voitti Panu Miehon kaksinkamppailussa ja punnersi väkisin maalille ja teki alivoimalla 1-2 osuman ajassa 12.45 komealla yksilösuorituksella. Ilveksen ylivoima hiipui tähän ja HIFK kesti.

Pelin jatkuessa neljällä neljää vastaan nousi esiin jälleen tuttu kaksikko, kun Roby Järventie tarjoili mahtavan poikittaissyötön ja Maccelli sai lyödä kiekon käytännössä tyhjään maaliin tasoittaen lukemiksi 2-2 ajassa 14,15. Ilveksen jatkaessa hallintaa sai ottelun hahmo Matias Maccelli Tuomas Salmelan nousun jälkeen kiekon tyhjän maalin eteen ja toisella yrityksellä kiekko oli Maccellin toimesta kolmatta kertaa lyhyessä ajassa maalissa ja Ilves nousi ensi kertaa johtoon 3-2 kun ottelua oltiin pelattu 16.32 .

HIFK otti minuuttia ennen loppua Tuohimaan pois maaliltaan ja lähti hakemaan tasoitusta miesylivoimalla. Lähimpänä lisämaalia oli Ilves kun Panu Mieho pääsi nousemaan kohti tyhjää maalia, mutta kovan mailahäirinnän jälkeen Mieho ei saanut kiekkoa maaliin ja HIFK sai vielä paikkansa, jonka Eetu Mäkiniemi tyylikkäästi selvitti ja Ilves voitti päivän ensimmäisen ottelun.

Päivän päätöskamppailusta maukas voitto

Illan viimeisen ottelun ensimmäinen paikka avautui Tuomas Salmelalle, jonka laukauksen selvitti nuori Leevi Meriläinen, kuten Ilveksen maalilla Ville Kolppanen Julius Hermosen paikan. Vauhdikkaassa ottelun alussa Ilveksen seuraava huippupaikka tyrehtyi ja Kärpät sai kahdella nollaa vastaan hyökkäyksen, jonka Jesse Puljujärven syötöstä päätti maaliin Joona Huttula.

Ilveksen tappioasema ei kestänyt kauan, sillä kun Matias Maccelli toi kiekon alueelle ja syötti tulikuumalle aisaparilleen Roby Järventielle iski 17-vuotias huippulupaus lukemiksi 1-1 tiukalla rannelaukauksella. Kokenut Jari Sailio otti rangaistuksen heti perään ja Ilves pääsi ylivoimalle. Ylivoimalla Matias Maccelli pääsi ylärimaan saakka, mutta johtomaalia ei saatu aikaan kovasta paineesta huolimatta.

Ja voi hyvänen aika sentään missä vireessä 17-vuotias Roby Järventie tänään pelasi. Tilaa aukesi hieman ja nuorukainen laittoi valtavalla laukauksella tilanteeksi 2-1 kiekon painuttua aivan yläpönttöön. Kauden avauspeliään pelannut Lassi Thomson pääsi tilastoihin erän päätösminuutilla rikottuaan ikinuorta Mika Pyörälää. Ilveksen alivoima oli jälleen rautaista ja Kärpät jäi ilman tekopaikkoja erän ja rangaistuksen viimeisellä minuutilla.

Päätöserän alkuun Kärpät jatkoi ylivoimalla, mutta sai ainoastaan rangaistuksen viimeisillä sekunneilla paikat, jotka Ville Kolppanen selvitti varmasti. Tasalukemin pelatessa Miro Nalli pelasi hyvin ja vapautti Jarkko Parikan läpiajoon hyvällä syötöllä laidan kautta ja Parikka onnistui ohittamaan Meriläisen ja siirtämään Ilveksen 3-1 johtoon.

Maalia seuranneessa vaihdossa Jarkko Parikka taklasi Jari Sailiota ja torikokous oli valmis. Parikka sai tilanteesta 5 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta ja Roby Järventie sekä Sailio kaksiminuuttiset. Ilves pelasi jälleen hyvää alivoimaa, 5.19 ennen täyttä aikaa Mikko Manner kyllästyi ja otti aikalisän Ilveksen selvitettyä reilut kaksi minuuttia alivoimaa.

Manner päätti ottaa maalivahdin pois ja hakea tulosta viidellä kolmea vastaan. Kahden miehen ylivoima tuottikin tulosta Shaun Heshkan iskiessä viivasta tilanteeksi 3-2 hyvän maskin auttamana. Kärpät jatkoi luonnollisesti rohkeaa linjaansa ja Meriläinen pysyi penkillä. Ville Kolppanen selvitti Puljujärven ja Heshkan laukaukset, mutta koko pelin neljäsosan mittainen rangaistus jatkui yhä.

Kolppanen pelasi hienosti alivoiman tuella ja Ilves selvitti alivoiman. Tasalukuiseksi päästyään Ilves ei jäänyt odottelemaan vaan Santeri Airola seurasi hyvin oman paluukiekkonsa ja löi lukemiksi 4-2 paria minuuttia ennen loppua. Peli oli kaikkea muuta kuin ohi, sillä Kärpät otti jälleen maalivahdin pois ja Jari Sailio sai lohtua iltaansa iskemällä lukemiksi 4-3 ajassaa 18.47.

Päätösminuutilla Ville Kolppanen otti kaksi upeaa torjuntaa Kärppien pelatessa ilman maalivahtia. Yritys meni vierailla kuitenkin ylitse Karvisen kampittaessa Santeri Airolan 23 sekuntia ennen loppua. Kun Ville Kolppanen nappasi vielä Jesse Puljujärven läpiajon kiinni otti Ilves kaksi voittoa illan kahdesta kamppailusta.

Ilves löi Tapparan Super Series -illan päätteeksi
Head Coach Jouko Myrrä is Looking Forward to A Bright Future for Ilves
UUTISET