1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen 90’s nightiin saadaan vieraaksi JYP

Ilveksen 90’s nightiin saadaan vieraaksi JYP

Milla Mettiäinen
Ilves LA 8.10. klo 19:31 JYP

Ilves kohtaa lauantain 90’s-ottelussa sarjataulukossa 12. sijalla majailevan JYPin. Tämä on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

Tupsukorvilla on ollut tänä syksynä haasteita latautua peräkkäisten pelipäivien jälkimmäiseen otteluun, etenkin kun alla on ollut makoisa voitto. Näistä asetelmista lähdetään myös tänään 19:31 starttaavaan otteluun, kun Ilves sai eilisiltana napattua Tampereen herruuden toistamiseen tähän kauteen voitettuaan Tapparan 1–4-lukemin. Illan kamppailu on ensimmäinen Ilveksen kotiottelu, jossa joukkueen peräsimessä nähdään tuore päävalmentajakiinnitys Antti Pennanen.

Jyväskyläläiset ovat saaneet yhden lepopäivän, kun joukkue pelasi edellisen kerran torstaina kotonaan Vaasan Sportia vastaan, kaataen kotkapaidat 3–1-lukemin. Toiveikkuutta maalirikkaan ottelun suhteen tarjoaa se, että JYP on päästänyt eniten maaleja tällä kaudella Liigassa. Huomionarvoista kuitenkin on, että JYP on tehnyt vain kuusi maalia vähemmän, mitä Ilves. Vastustajan parhaana pistenikkarina edellisissä viidessä pelissä on häärinyt Jerry Turkulainen 7 pisteellään ja eniten maaleja on tehnyt Reid Gardiner. Ilveksen päädyssä Joona Ikonen on edellisen viiden ottelun aikana ollut tehokkain maalintekijä 5 maalillaan. Eilisessä ottelussa liekeissä oli kapteeni Eemeli Suomi, joka oli mukana jokaisessa ottelun Ilves-maalissa tehoin 1+3=4. Les Lancaster tykitti kaksi maalia eilisillan kamppailussa, joten jenkkipuolustajakin sai hienoja onnistumisia vyölle.

Areenan ovet aukeavat kello 18:30. DJ Juissi soittaa ysärimusiikkia tapahtuman alusta lähtien ja ennen ottelua aulassa alkaa Ilves Pregame. Tapahtumassa Valtteri Makkosen kanssa juontamassa on entinen Ilves-pelaaja Niko Peltola sekä haastattelussa Ilveksen uusi päävalmentaja Antti Pennanen sekä Malmin Kebabin veljekset Khaled ja Gassu. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Joonas Odenin maila. Metkunen loihtii illan teemaan sopivat glitter-kasvomaalaukset areenan aulassa ennen ottelua ja ensimmäisellä erätauolla. Ilves-Kaupan paitapaino saatavilla myös aulassa ennen ottelun alkua sekä erätauoilla.

Alkushow päivitetyllä animaatiolla alkaa kello 19:16. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U8-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Aftergamen jälkeen Casino Taproomin lavalle nousee liveartisti Matti Oksa. Kaikille avoimet ysärijatkot järjestetään Aftergamen jälkeen Ilves-Klubilla, jossa teemamusiikista vastaa DJ Jasse.


Tuomas Salmela: ”Kova lataus saatava päälle”

Voimapuolustaja Tuomas Salmela tavoitettiin lauantaina aamupäivällä poistumasta peliin valmistavilta aamujäiltä hyväntuulisena. Eilistä Tappara-kohtaamista Salmela kertasi positiivisessa nuotissa: ”Tässä on hyvä fiilis päällä. Eilen pelattiin hyvä ja jämäkkä peli. Me olimme parempi joukkue. Eihän tuollaisesta paikallispelivoitosta voi olla muuta, kuin tyytyväinen.”

Salmela oli poissa pelistä alkukaudesta. Nyt alla on kaksi Liiga-matsia ja yksi CHL-ottelu. ”Omasta paluusta on päällimmäisenä positiivinen fiilis. Tuntuu, että peli on kulkenut paikoin jopa yllättävänkin hyvin. Toki joissakin jutuissa huomaa, ettei pelituntuma ole vielä ihan parhaimmillaan. Olen koittanut pitää pelin yksinkertaisena ja on kyllä mennyt ihan jees nämä omat ensimmäiset pelit.”

Salmela ja koko joukkue on tietoinen ongelmasta, joka viimeaikoina back-to-back-pelien jälkimmäistä peliä on vaivannut. ”Monena vuonna paikallispelit on osunut perjantaille. Sitten niissä on pelattu pirun hyvin ja puhallettu seuraavassa ulos. Nyt tarkoituksena on saada kova lataus alusta lähtien. Tuo asia on hyvä tiedostaa, mutta nyt täytyy vaan latautua ja lähteä alusta asti pelaamaan kovaa.”

”JYP:iä vastaan lähdetään oman pelin kautta. Vastassa kuitenkin on aina todella luisteleva joukkue. Tälle kaudelle he ovat saaneet vahvan porukan kasaan. Siellä on pirun hyviä hyökkääjiä, joiden kanssa etenkin puolustuksessa pitää itse olla hereillä ja ottaa tila ja aika pois,” tuumii Salmela illan vastuksesta.

Ilves raastoi jälleen voiton paikallispelissä
Ilves tarjoili jääkiekkoviihdettä JYPin kustannuksella
UUTISET