1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen harjoituspelit päättyvät Porin vierailuun

Ilveksen harjoituspelit päättyvät Porin vierailuun

Marko Herckman
Ässät TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Ilves pelaa perjantaina Porissa Ässiä vastaan. Se on viimeinen kauteen valmistava ottelu ennen ensi viikolla käynnistyvää liigakautta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Ilves leireili alkuviikon Savonlinnassa ja pelasi sen päätteeksi Talvisalon jäähallin 40-vuotisjuhlaottelussa paikallista SaPKoa vastaan. Hyvin harjoituspeleissä tähän asti esiintynyt Ilves pelasi treenikauden heikoimman pelinsä ja SaPKo voitti lopulta voittomaalikilpailussa 4-3. Ilveksestä maalinteossa pelissä onnistuivat Eemeli Suomi, Juha Leimu ja Joose Antonen.

Ilves on voittanut harjoituspeleissä Pelicansin, Ässät ja HPK:n kahdesti. SaPKo-pelin lisäksi tamperelaiset ovat hävinneet Tapparalle. Perjantain vastustajan Ässät Ilves kohtasi kaksi viikkoa sitten Hakametsässä. Silloin Ilves voitti Juhani Tammisen ja Joose Antosen maaleilla 2-1. Perjantain pelissä Ilvekseltä on loukkaantumisten takia sivussa nuori puolustaja Nikolas Matinpalo (2-5 viikkoa käsivamma) ja Jerry Ahtola (käsivamma). Yhdysvaltalaispuolustaja Matt Generous saapuu Tampereelle syyskuun 20. päivä.

Illan vastustaja Ässät on pelannut Pitsiturnauksen lisäksi viisi kokonaista harjoitusottelua. Niistä kolme on päättynyt porilaisten voittoon. Edellisessä pelissään Ässät ryöpytti tehot 3+1 iskeneen Jarno Kärjen johdolla perinteistä kiistakumppaniaan Lukkoa lukemin 6-1. Ässien loukkaantumistilanne on hyvä ja sairastuvalla ovat varmuudella ainoastaan kauden A-nuorissa aloittanut puolustaja Niklas Peltomäki ja hyökkääjä Jouka Juhola.

Ilves-sentterit Mieho ja Ruotsalainen nälkäisinä Ässiä vastaan

Savonlinnasta Tampereen kautta Poriin suunnistavan Ilveksen sentterit Panu Mieho ja Arttu Ruotsalainen ehtivät torstaina pureksia eilistä SaPKo-ottelua ja kulunutta harjoituskautta. Ruotsalainen tuli jo viime kaudella tutuksi ilvesläisille, mutta HIFK:sta täksi kaudeksi Ilvekseen vaihtanut Mieho on vasta kotiutunut Tampereelle.

– Hyvin olen Tampereelle kotiutunut. Vaikka ei tässä paljon muuta ole ehtinyt tehdä, kuin olla kotona ja käydä syömässä, sekä treeneissä, Mieho virnistää.

Harjoituspeleissä edukseen esiintynyt sentteri ei ollut lainkaan tyytyväinen keskiviikkoiseen SaPKo-peliin.

– Paljon parempaa lähdettiin hakemaan kuin saatiin. Tuli paljon turhia jäähyjä ja ei oltu valmiita kamppailemaan alussa. Pikkuisen loppua kohden parannettiin, mutta ei ollut meiltä yhtään sellaista peliä kuin olisi pitänyt, Mieho puhaltelee.

Perjantaina on edessä viimeinen harjoitusottelu ennen kauden alkua.

– Siihen peliin lähdetään ihan puhtaalta pöydältä. Ässiä vastaan meidän pitää pelata paljon paremmin kuin eilen, jos voitosta meinataan taistella. Pori ei ole ikinä ollut helppo paikka ja Ässät tulee varmasti kovaa päälle. Me lähdetään parantamaan kaikkia asioita ja sitä kautta uskon, että voitto tulee. Viimeksi pelattiin Ässiä vastaan hyvä peli. Oltiin siinä aktiivisia ja paineistettiin kovaa. Se on se meidän juttu ja sitä koitetaan taas huomenna jatkaa

Arttu Ruotsalainen oli sentterikollegansa Miehon linjoilla SaPKo-pelin suhteen.

– Vaikea peli ja meiltä heikko esitys. Mutta nämä ovat harjoituspelejä, joista täytyy ottaa oppia kauteen. Toisaalta ihan hyvä juttu, että tämmöinen peli tulee tässä vaiheessa eikä siinä kohtaa kun pisteitä on jaossa, ”Are” muistuttaa.

Perjantaina vastaan luisteleva Ässät on Ruotsalaiselle tuttu seura. Oululaislähtöinen keskushyökkääjä pelasi Porissa kaksi kautta ennen Ilvekseen saapumistaan.

– Porissa on vähän pienempi kaukalo kuin täällä ja Ässät tulee siellä aina kovaa päälle. Varmasti kova matsi tulossa ja meidän pitää nostaa omaa työnteon tasoamme. Suurin osa harjoituspeleistä on vedetty helkatin hyvällä taistelutahdolla ja uskon, että sillä otetaan taas voitto.

Ykkössentterin viittaa harjoituspeleissä kantanut Ruotsalainen onkin kokonaisuutena tyytyväinen Ilveksen harjoituspelikauteen.

– Kokonaisuutta kun katsoo, niin fiilikset ovat hyvät. SaPKo-peliä lukuun ottamatta ollaan pelattu nousujohteisesti ja parannettu koko ajan. Jätkät ovat päässeet hyvin systeemiin sisään ja toivottavasti saadaan Ässiä vastaan siihen vielä jatkoa, että päästään hyvillä mielin lähteä kohti ensi viikolla alkavaa kautta.

Ruotsalainen on viimeiset kaksi peliä pelannut ykkösketjussa yhdessä viime kaudelta tutun Eemeli Suomen, sekä kanadalaishyökkääjä Mike Halmon kanssa. Suomen kanssa peli sujui jo viime kaudella ja Halmo näyttäisi istuvan kaksikon viereen hyvin.

– Varsinkin siinä ensimmäisessä pelissä HPK:ta vastaan meidän kenttä olisi voinut tehdä varmaan kymmenen maalia, jos oltaisiin saatu paikoista sisään. Mike on istunut hyvin meidän ketjuun ja tuonut lisää sellaista jämäkkyyttä, hyvää karvauspeliä ja kovia taklauksia meille. Mike voittaa paljon irtokiekkoja ja tekee hyvin tilaa meikäläiselle ja ”Supille”, että päästään vähän paremmin pyörimään. Hyvä pala meidän kenttään, Are kehuu.

Kotiotteluiden liput myynnissä Ticketmasterin kanavissa
Ilves voittoon neljä pistettä iskeneen Mike Halmon johdolla
UUTISET