3. Ilveksen kolmen maalin kiri riitti pisteeseen

Ilveksen kolmen maalin kiri riitti pisteeseen

Marko Herckman

Ilves ja Kärpät kohtasivat perjantaina Hakametsässä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Kärpät karkasi alussa jo kolmen maalin johtoon, mutta Ilves nousi ja Matias Myttynen onnistui tasoittamaan pelin lopussa. Voittomaalikilpailussa Kärpät oli tehokkaampi ja vei kaksi pistettä Ouluun lukemin 3-4.

Kärpät tylynä avauserässä

Kärpät sai peliin lentävän lähdön kun Otto Karvinen tuikkasi pienestä kulmasta oululaiset johtoon ajassa 1.27. Kärpät oli pelin alussa muutenkin niskan päällä ja Ilveksellä oli vaikeuksia päästä omalta alueelta kontrolloidusti pois. Ennen erän puoliväliä Kärpät osui toistamiseen kun ex-Ilves Aleksi Mustonen löi kiekon ilmasta ohi Mäkiniemen.

Ilveksen pelin ensimmäinen tekopaikka tuli 11 minuutin kohdalla Matias Myttyselle, mutta Kärppien slovakkiveskari Patrik Rybar torjui patjallaan. Ilves sai jälkimmäisellä kympillä myös pari ylivoimamahdollisuutta. Jälkimmäisen ylivoiman aikana Kärppien Juhamatti Aaltonen irtosi läpiajoon ja Anssi Salmela häiritsi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Veteraanitaituri Aaltonen laittoi rankkarin varmasti sisään ja vei Kärpät 0-3-johtoon. Ilves onnistui saman ylivoiman aikana tekemään kuitenkin vielä tärkeän kavennuksen kun Eetu Päkkilä kuritti kasvattajaseuraansa Matias Maccellin mainion esityön jälkeen.

Kärpät pääsi puolestaan erän lopussa pyörittämään ylivoimaansa kun Maccelli lähti huitomisjäähylle. Reilu minuutti myöhemmin Teemu Väyrynen teki seuraa jäähypenkille ja vierailijat pääsivät kahden miehen ylivoimalle. Ilves kuitenkin kesti ja erätauolle mentiin lukemista 1-3.

Maccelli kaventaa

Kärpät aloitti toisenkin erän vahvalla myllytyksellä ja pääsi lyhyellä vaihtomatkalla vaihtamaan tuoretta pelaajaa sisään Ilveksen sinnitellessä pitkään samalla viisikolla. Viiden minuutin pelin jälkeen Ilveskin pääsi pyörähtämään hyökkäyspäässä, mutta orastava paine katkesi Joni Ikosen jäähyyn. Ilveksen alivoima oli kuitenkin laadukasta ja numerot pysyivät entisellään.

Toinen erä eteni Kärppien pitkien painostusten värittämänä. Ilves onnistui kuitenkin kaventamaan keskialueen katkon jälkeen kun Joona Ikosen syötti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Matias Maccellin maalintekoon. Maccellin kauden kymmenes maali syntyi ajassa 36.23. Hetki tästä ja Ilves pääsi ylivoimalle. Eemeli Suomi ja Ville Meskanen järjestivät muutaman paikan, mutta Kärpät kesti ja tauolle mentiin lukemista 2-3.

Myttysen tasoitus riittää pisteeseen

Kolmannessa erässä Ville Meskanen pääsi tulittamaan neljän minuutin pelin jälkeen tulisesti huippupaikalta, mutta vähillä torjunnoilla pelissä ollut Patrik Rybar venytti loistavan torjunnan. Kolmas erä oli kokonaisuutena illan parasta Ilvestä, mutta Kärppien tiivis puolustus piti kotijoukkueen poissa tekopaikoilta.

Kun erää oli jäljellä puolitoista minuuttia, onnistui Ilves vihdoin. Joona Ikonen ja Matias Maccelli tarjoilivat, ja Matias Myttynen kieputteli kauden avausmaalillaan lukemiksi 3-3-ajassa 58.31. Erän loppukin tarjoili vielä mahdollisuuksia molemmille joukkueille, mutta peli venyi jatkoajalle.

Jatkoajalla Ilves piti kiekkoa pari ensimmäistä minuuttia, Kärpät enimmäkseen loppuajan. Paras paikka tuli jatkoajan lopulla läpiajoon karanneelle Matias Maccellille, mutta Rybar torjui illan tehohyökkääjän yrityksen. Voittomaalikilpailussa Ilvekseltä onnistui Maccelli, mutta kun Kärpiltä kaikki kolme pelaajaa onnistuivat, matkasi voitto Ouluun lukemin 3-4.