Vesa Suonsyrjä
Ilves PE 12.2. klo 18:30 Kärpät

Ilves kohtaa tänään Hakametsässä ensimmäistä kertaa tällä kaudella Oulun Kärpät. Illan kohtaaminen aloittaa tiukan periodin, jossa joukkueet kohtaavat neljästi yhteentoista päivään. Edellinen Ilveksen kotivoitto Kärpistä on 5.1.2015 – onko tänään Ilveksen vuoro?

Ilveksen aika kääntää kurssinsa

Ilveksen tuskaiset otteet jatkuivat alkuviikolla, kun TPS oli kaksi kertaa parempi maalin erotuksella otteluissa, jotka olisivat olleet täysin voitettavissa. Erikoistilantilanteissa joukkueella riittää parannettavaa ja maalipaikkojen hyödyntämisprosentti on jäänyt vastustajaa heikommaksi viime peleissä.

Positiivisina asioina Ilveksen pelissä on Ville Meskasen löytynyt maaliyvä – kuluvan vuoden kymmeneen otteluun on syntynyt kuusi maalia sekä kokeneen puolustajan Anssi Salmelan tuoma lisä puolustukseen sekä tasaviisikoin ja erikoistilanteisiin.

Kokoonpanoa on jälleen muokattu ja siinä ensimmäinen positiivinen huomio on Santeri Hatakan paluu kokoonpanoon. Hyökkäysketjut on laitettu osittain uusiksi – esimerkiksi kakkosketju Maccelli-Ikonen-Ikonen esiintyy ensimmäistä kertaa yhdessä, kuten nelosvitja Väyrynen-Myttynen-Antonen. Roby Järventie ja Teemu Lepaus ovat kierrätysvuorossa.

Kärpät voittoputkessa

Vaikeasti kauden aloittanut sarjan kestomenestyjä Oulun Kärpät on saanut revittyä kuudesta viimeisimmästä ottelustaan viisi voittoa. Kahdesti Kärppien uhriksi on joutunut SaiPa ja kertaalleen Sport, HPK ja keskiviikkona jatkoajalla kotonaan taipunut Mikkelin Jukurit, jonka Kärpät kaatoi Michal Kristofin jatkoaikamaalilla lukemin 3-4.

Oululaisten vahvan nykyvireen pohjana on ollut tiivis puolustuspelaaminen. Edellisissä seitsemässä ottelussa Kärpät on päästänyt omiinsa ainoastaan yhdeksän kiekkoa. Joukkueen kultakypärää kantaa Cody Kunyk tehoin 28. 8+15=23. Taitava konkari Juha-Matti Aaltonen on pelannut alkukauden yli pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla (14.3+12=15),

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 12.2.2021

Jarkko Parikka, maajoukkueen mukana
Niko Peltola, Helmikuu 2021

Ilveksen kausikorttiasiakkaana voit lunastaa ilmaisen katselukoodin Pregame- ja C More-palveluihin:

ilves.com/tilaa-katselukoodisi

Pregame-livestudio: Ilves-Kärpät perjantaina 12.2.
Ilveksen kolmen maalin kiri riitti pisteeseen
UUTISET