1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilveksen runkosarja käyntiin tulisella paikallisväännöllä

Ilveksen runkosarja käyntiin tulisella paikallisväännöllä

Markus Mesiä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Tappara

Liiga on täällä taas! Ilveksen runkosarja käynnistyy perjantai-iltana perinteisellä paikallisottelulla Tapparaa vastaan. Kauden 2019-20 avauksessa huippuvireisesti harjoitusotteluissaan pelanneet tupsukorvat lähtevät tavoittelemaan ensimmäistä kiinnitystään Tampereen herruuteen huomattavasti ailahtelevammin pelanneiden kirvesrintojen kustannuksella.

Vaikka kauden alla pelattavat valmistavat ottelut ovat täysin oma maailmansa runkosarjaan nähden, on Ilveksen asetelma uuteen sesonkiin herkullinen. Tupsukorvat jäivät vain kerran pisteittä kuuden harjoitusottelun aikana, minkä lisäksi viimeisessä mittelössä Ässät nappasi voiton voittolaukauskilpailussa. Tästä huolimatta energisesti ja vaarallisesti esiintyneet tamperelaiset ovat vahvassa vireessä.

Nuorekas Ilves ei ole jäänyt haikailemaan rapakon takana ensi kauden pelipaikasta taistelevaa Arttu Ruotsalaista. Vaikka viime kauden tähtipelaajan puuttuminen jättää kokoonpanoon merkittävän loven, ovat erityisesti tulokkaat tulleet ryminällä. Vasta 18-vuotias Matias Maccelli näyttäytyi todellisena Tapparan kaatajana elokuun harjoitusottelussa, jolloin nuorukainen iski peräti neljä täysosumaa Ilveksen 7-2-voitossa. Niin ikään HPK:n nutussa mestaruutta keväällä juhlinut Robert Leino on vertynyt mainioon vireeseen, vaikka maaliverkot jäivätkin harjoitusotteluissa pöllyttämättä. Kuusi syöttöpistettä on kuitenkin väkevä osoitus 26-vuotiaan hämeenlinnalaisen vaarallisuudesta.

Tälläkin kaudella nuorena ja energisenä kaukaloon syöksyvä Ilves joutuu taatusti maksamaan vielä oppirahoja, mutta ainakin harjoituspelien perusteella maalivahtipeli tarjoaa turvaa vaikeinakin hetkinä. Harjoitusotteluiden aikana vain TPS onnistui iskemään kiekon tupsukorvien verkkoon useammin kuin kahdesti, ja tuolloinkin torjuntavastuussa ollut Ville Kolppanen oli kolmen takaiskun illassa enemmän epäonninen kuin epävarma. Mikäli viime keväänä petofanien sydämiin tiensä torjunut Lukas Dostál kykenee jatkamaan menneen kauden ja harjoituspelien varmuudella, Ilveksellä on kaikki eväät napsia pistepotteja myös heikompina iltoina.

Tappara haki Euroopasta vauhtia

Siinä missä perjantai-illan isännät ovat edenneet harjoituskaudella vakuuttavasti, Tapparan kone on yskinyt huomattavasti enemmän. Vain kolmesti kotimaisia seuroja vastaan harjoitelleet kirvesrinnat nappasivat elokuussa tappiot Ilvekseltä ja Lukolta. Ainoa valonpilkahdus oli SaiPa-kohtaaminen, jossa lappeenrantalaiset kaatuivat 3-1. Tappioputki jatkui myös CHL:ssä, jossa tamperelaiset hävisivät niin sveitsiläiselle EHC Bielille kuin itävaltalaiselle KAC Klagenfurtillekin. Kirvesrintojen onneksi kotiottelut samaisia joukkueita vastaan menivätkin jo voitokkaissa tunnelmissa.

Maalinteko ei ole ollut Tapparalle helppoa harjoitusotteluissa. Kirvesrinnat ovat iskeneet kiekon reppuun syksyn seitsemän ottelun aikana vain kerran yli kahdesti, joskin poikkeuskerralla Klagenfurt kaatui Hakametsässä selvin 8-3-numeroin. Vastaavasti maalikarkeloita vietettiin toisessa päädyssä juurikin Ilveksen pöllyttäessä Tapparaa alkusyksystä.

Tappara on yhä paperilla erittäin nimivahva ja taitava joukkue. Vaikka Jukka Rautakorven suojatit ovat monena syksynä kangerrelleet, erityisesti Charles Bertrand ja Tyler Morley ovat olleet erinomaisessa vireessä. Bertrand iski Klagenfurtin murskajaisissa kypärätempun, eikä Morleyn neljä syöttöäkään jätä jossittelulle sijaa. Erityisesti kyseisen kaksikon pitäminen kurissa on Ilvekselle elintärkeää.

Joko on Ilveksen vuoro napata Tampereen herruus?

Kauden avauskierros on aina täynnä kysymysmerkkejä. Vahvasti harjoitusotteluissa esiintynyt Ilves on osoittanut yllätysvalmiutensa ja kyvykkyytensä, minkä lisäksi Tapparan lievä kompurointi asettaa illan isännät suosikiksi.

Voitokas kaudenavaus vaatii myös tilastojen päihittämistä. Perinteisesti kauden ensimmäinen paikalliskamppailu on ollut nimittäin vierailijoiden juhlaa. Tämän vuosikymmenen aikana isännät ovat juhlineet vain kertaalleen, kun Tappara nappasi pistepotin syksyllä 2015. Sitä edeltänyttä kertaa joudutaankin hakemaan aina kaudelta 2008-09, jolloin Ilves viimeksi pystyi yllättämään kotijoukkueen.

Aivan yhtä pitkää aikaa ei tupsukorvien onneksi tarvitse hakea Tampereen herruudesta. Tappara on ollut lähes vuosikymmenen ajan liian suuri kanto kaskessa, sillä Ilves on viimeksi juhlinut kauden päätteeksi niskalenkkiä kirvesrinnoista kaudella 2009-10. Kuluva kausi onkin viimeinen mahdollisuus korjata asia ennen vuosikymmenen täyttymistä.

Mikäli Ilves saa jatkettua harjoitusotteluiden pirteää ja tehokasta peliään, ovat isännät perjantaina vahvoilla. Nuorelle joukkueelle olisikin tärkeää päästä uuteen kauteen vahvasti liikkeelle, minkä varjolla Karri Kiven suojatit pääsevät tavoittelemaan tähtäimessä olevaa paikkaa sarjan kärkijoukoissa.


Kuuntele Teemu Lepauksen haastattelu aamujäiltä sivun alaosasta löytyvästä audiosoittimesta.


Poissaolot ja toipumisajat 13.9.2019

Maalivahdit:
Lukáš Dostál (Anaheimin NHL-leirillä)

Hyökkääjät:
Antti Saarela (2 viikkoa)


Oletko jo ladannut Ilves-Appin?

Ilves ry:n, Ilves Edustus Oy:n ja Ilves-Hockey Oy:n virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita.

Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Tallinnan matkapaketit nyt myynnissä
Lätkäehtoo vahvistui laitatoimittaja Mikko Muhkuralla!
UUTISET