Miia Kahila

Tampereen Ilves aloitti kiekkovuotensa kotiottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan Nokia Arenalla. Värikkäässä ottelussa nähtiin useita rangaistuksia sekä dramaattisia maalipaikkoja. HPK johti ottelua 0-3 kahden erän jälkeen ja Ilves pääsi päätöserässä jo maalin päähän, mutta Kerho vei ottelun nimiinsä lukemin 2-3 (0-2, 0-1, 2-0).

Ottelun ensimmäisessä erässä Ilveksellä oli paikat ja mahdollisuudet vuoden avausmaaliinsa, mutta erän maalit teki Ilveksen hallinnasta huolimatta Pallokerho. Ensin ajassa 17:36 Aleksi Mustonen pistää kiekon Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarssonin selän taakse ja jatkoa seurasi vajaa minuutti myöhemmin, kun ajassa 18:13 Juuso Pulli lisäsi hämeenlinnalaisten johtoa jo lukemiin 0-2. Ensimmäisen erän torjunnat Jonas Gunnarsson 5 – Sami Rajaniemi 14.

Toisessa erässä Ilves selvisi ensin kahden minuutin alivoimastaan, mutta Ilveksen Samuli Ratisen lennettyä ulos päähän kohdistuneen taklauksen takia, tuotti HPK-ylivoima jälleen yhden lisämaalin. Ilves sai alivoimallaan myös rangaistuslaukauksen, kun Matias Mäntykiveä rikottiin läpiajossa. HPK-vahti Sami Rajaniemi veti kuitenkin pidemmän korren kuin laukoja Šimon Stránský. Erään mahtui vielä kaksi Ilves-rangaistusta sekä erän viimeisellä minuutilla tullut HPK-rangaistus. Erätauolle lukemista 0-3.

Päätöserä aloitettiin Ilves-ylivoimalla. Ajassa 40:31 nähtiin Ilveksen tämän vuoden ensimmäinen maali, kun Eemeli Suomi teki ylivoimalla kavennuksen 1-3.  Ja ei aikaakaan, kun luvassa oli pitkä ja päättäväinen Ilves-pyöritys Kerhon päädyssä. Se päättyi ajassa 42:01 jälleen Eemeli Suomen kädenjälkeen ja 2-3 kavennukseen. Ottelu jatkui rikkonaisena lukuisten rangaistusten siivittämänä Ilveksen luodessa useita potentiaalisia maalipaikkoja. Takaa-ajo ei kuitenkaan riittänyt ja Pallokerho nappasi voiton lukemin 2-3.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 9130.

Seuraavat ottelut: Tampereen Ilves matkustaa perjantaina 5. tammikuuta vierasotteluun Mikkeliin Jukureita vastaan. Ottelu alkaa klo 19:30. Seuraavan kotiottelunsa Ilves pelaa lauantaina 6. tammikuuta, kun Nokia Arenalle saapuu JYP Jyväskylästä. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi