Marko Herckman
Ilves TO 1.1. klo 02:00 JYP

Ilves pelaa viikonloppuna back-to-back pelit tiistaina CHL:n mestaruutta juhlinutta JYPiä vastaan. Ensimmäinen koitos kamppaillaan perjantai-iltana Hakametsässä, jossa playoff-paikkaa janoava Ilves iskee kyntensä jyväskyläläisiin kello 18.30. Ilveksen tehohyökkääjät Ville Meskanen ja Eemeli Suomi lupaavat kaukaloon valmiin ja nälkäisen Ilveksen.

Ilves kävi tiistaina pelaamassa Kuopiossa KalPaa vastaan. Peli oli suurimman osan ottelusta Ilveksen hallinnassa, mutta maalinteko oli tervanjuontia. Ensimmäisenä Ilves-pelaajana liki kymmeneen vuoteen kahdenkymmenen maalin rajan tällä kaudella jo rikkoneella Ville Meskasellakin oli pelissä omat paikkansa.

– Ei ne aikaisemmat maalit paljon lohduttaneet siinä pelissä, kun hukkasi paikkoja. Siitä pelistä jäi ainakin paljon lisää nälkää JYP-peliin, tehot 20+18 tällä kaudella kasannut Meskanen puhisee.

Ilves ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmissa peleissä kotijoukkueen tehokas avauserä on määritellyt pelin kulkua. Viimeksi Hakametsässä JYPiä vastaan Ilves pelasi yhden kauden parhaista peleistään ja ryöpytti JYPiä jo avauserässä 4-0.

– JYPillä on se oma systeeminsä ja se on kova joukkue, mutta me ollaan mielestäni pelattu ihan hyviä pelejä heitä vastaan tällä kaudella. Ne tulee kovaa päälle ja meidän pitää päästä sieltä alta pois. Meidän pitää pystyä kamppailemaan samalla tasolla ja voittaa ne kaksinkamppailut, tehot 15+20 tällä kaudella kerännyt Eemeli Suomi ennakoi.

Painimatsissa Ilves ei rutinoitunutta JYPiä vastaan välttämättä pärjää, mutta kotijoukkueen ase voi löytyä vikkelistä kintuista.

– Uskon, että jos saadaan jalat liikkeelle, niin ollaan sillä vahvoilla. Heillä on isoja ja vahvoja pakkeja, joita vastaan ei välttämättä painimatseja voiteta, mutta jos koivet pysyy liikkeellä niin uskon, että hyvä tulee, Meskanen pohtii.

JYP on yksi sarjan vähiten maaleja päästäneistä joukkueista, mutta Ilves on onnistunut murtamaa tiiviin jyväskyläläispakan kauden kahdessa ottelussa jo kahdeksan kertaa. Missä on avaimet JYP-valmentaja Marko Virtasen vuosia hioman tiiviin puolustuspelaamisen rikkomiseen.

– Heillä on paljon isoja, mutta ei välttämättä niin nopeita pakkeja. Kun saadaan ne ahtaalle, niin varmasti päästään sitä kautta paikoille. Sinne meidän pitää pystyä antamaan kovaa painetta, Suomi analysoi.

– Voiton avaimet on varmasti siinä, että pidetään oma viisikko tiiviinä ja pidetään kovaa liikettä niiden päässä, Meskanen säestää.

Kynsin ja hampain playoff-paikasta raapiva Ilves on tilanteessa, jossa vain voittaminen merkitsee. Paine on kova, mutta nuoret hyökkääjät kääntävät sen positiiviseksi asiaksi.

– Olisihan se totta kai mukavampi olla toisella puolella playoff-viivaa, mutta meillä on vielä mahdollisuus sinne nousta. Itse koen tilanteen ihan hyvänä ja itseäni se on aina ruokkinut, kun on ollut ihan pakko saada ne kolme pistettä. Niistä taistellaan kynsin ja hampain. Sinänsä tilanne on ihan hieno, Meskanen sanoo.

– Yhtään huomista peliä pitemmälle ei kannata miettiä – me tarvitaan ne pisteet ja siihen keskitytään. Eletään päivä kerrallaan ja sitä kautta se meidän playoff-paikka on mahdollinen, Suomi painottaa.

Minkälainen Ilves sitten nähdään huomenna Hakametsässä kauden tärkeimmässä pelissä, kun kiekko putoaa kello 18.30 jäähän?

– Nälkäinen, tiivistää Eemeli Suomi empimättä.

– Ja valmis, Meskanen jatkaa.

Ilvekselle uusi fanituotemyymälä Kalevaan
Lätkäehtoo: Kiakkomakasiini – Osa 7 (Mauno Ahonen & Jukka Emil Vanaja)
UUTISET