1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves hakee paluuta voittokantaan Jukurien kustannuksella

Ilves hakee paluuta voittokantaan Jukurien kustannuksella

Mikko Alahäivälä
Ilves TO 1.1. klo 02:00 Jukurit

Perjantaina Kouvolassa KooKoota vastaan 2-1-tappion kokenut Ilves isännöi tänään Hakametsässä Jukureita, joka taipui eilen Kärpille maalein 0-4. Tupsukorvien kaksi edellistä kotiottelua on päättynyt suurinumeroisiin voittoihin – jatkuuko sama tahti myös mikkeliläisiä vastaan?

Voittoja ja pisteitä kaivataan

Ilveksellä on yhdentoista pelatun ottelun jälkeen yhdeksän pistettä, joiden myötä sijoitus on sarjataulukossa neljästoista. Suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan sijaan on tällä hetkellä matkaa kahdeksan pistettä ja kymmenen joukkoon neljä pistettä.

Tupsukorvat ovat tehneet sarjassa kolmanneksi eniten maaleja mutta päästäneet kaikista eniten. Eilinen KooKoo-ottelu oli aiempiin peleihin verrattuna vähämaalinen kamppailu, jossa Ilves ei tällä kertaa onnistunut paikoistaan kuin kerran ja jäi lopulta ilman pisteitä.

Viisi ylivoimamahdollisuutta eivät tuottaneet yhtään osumaa, mutta alkukauden onnistumisprosentti 24,49 on edelleen sarjan neljänneksi paras. KooKoo puolestaan onnistui eilen kahdesti pakkopelissään, minkä myötä Ilveksen viime aikoina parantunut alivoimaprosentti laski 76,09:ään, joka on alle sarjan keskitason.

Ilveksen kultakypärää kantaa keskushyökkääjä Robert Leino tehoilla 3+7=10. Kapteeni Eemeli Suomi vastasi eilen Ilveksen ainokaisesta ja nousi samalla Liigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle. Suomen tehot ovat yhdentoista pelin jälkeen 8+1=9 ja Joose Antosen 4+5=9. Vain seitsemän ottelua pelannut Matias Maccelli johtaa tulokkaiden pistepörssiä tehoilla 2+6=8, ja kuudessa pelissä mukana ollut Arttu Ruotsalainen on myös piste per peli -tahdissa saldollaan 1+5=6.

Jukureilla alla kolme tappiota

Jukurit aloitti kauden kolmella peräkkäisellä häviöllä, mutta niiden jälkeen joukkue otti viidestä ottelusta neljä kolmen pisteen voittoa. Kolme viimeisintä kamppailua ovat kuitenkin jälleen päättyneet mikkeliläisten tappioihin. Seitsemästä voitottomasta ottelusta viisi on ollut yhden maalin tappioita, ja näistä neljä on tullut varsinaisen peliajan jälkeen.

Ilveksessä valmennusuransa aloittaneen Pekka Kangasalustan suojatit ovat keränneet 16 pistettä ja pitävät tällä hetkellä hallussaan sarjataulukon seitsemättä sijaa. Joukkue on tehnyt yhdessätoista ottelussa kahdeksan maalia vähemmän kuin Ilves mutta vastaavasti myös päästänyt kahdeksan maalia vähemmän. Mikkeliläisten ylivoimaprosentti on 21,43 ja alivoimaprosentti 74,29.

Jukurit on ottanut sarjassa vähiten jäähyminuutteja. Eilisessä Kärpät-tappiossa mikkeliläiset eivät joutuneet jäähyaitioon kertaakaan. Yhdessätoista ottelussa rangaistuksia on kertynyt 34 kaksiminuuttisen verran eli yhteensä 68 minuuttia. Ilveksen vastaavat lukemat ovat 45 kaksiminuuttista eli yhteensä 90 jäähyminuttia.

Jukurilauman alkukauden tehokkain pelaaja on ollut 20-vuotias tsekkiläispuolustaja Jakub Galvas, jonka saldo yhdentoista ottelun jälkeen on 1+7=8. Galvas on myös saanut joukkueesta eniten peliaikaa, keskiarvollisesti lähes 23 minuuttia ottelua kohden. Kapteeni Miika Roineen tehot ovat 3+4=7 ja yhdeksän peliä pelanneen Jesper Piitulaisen 3+2=5. Ratkaisukykyä joukkueesta löytyy myös muun muassa Vadim Pereskokovin ja Mika Partasen muodossa.

Joukkueen maalin suulla päävastuuta on kantanut Sami Rajaniemi, joka on torjunut kahdeksassa ottelussa.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 12.10.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (3-5 viikkoa)


Ilves-Appin kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja pääset seuraamaan seuran kaikkien lajien kaikkia joukkueita. Ilveksen liigajoukkueen pelipäivinä löydät sovelluksesta muun muassa kokoonpanon ja voit äänestää ottelun parasta pelaajaa. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan Ilves-tuotepalkinto.

Lataa ilmainen sovellus:

Google Play (Android) | App Store (iOS)

Lätkäehtoo: Ilves-Jukurit 12.10.2019
Ilves johti ensimmäisestä vaihdosta loppuun – Eemeli Suomi nousi maalipörssin kärkeen
UUTISET