1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves ja Sport palaavat kaukaloon Vaasassa

Ilves ja Sport palaavat kaukaloon Vaasassa

Vesa Suonsyrjä
Sport TI 6.4. klo 18:30 Ilves

Tänään Vaasassa Ilves ja Sport kohtaavat kahden viikon koronatauon jälkeen tärkeässä kamppailussa, johon molemmat joukkueet hyppäävät ainoastaan yksien aamujäiden yhteisellä kohtaamisella tauon aikana. Runkosarjan kääntyessä viimeiseen viikkoonsa on erikoisista lähtökohdista pelattava kamppailu molemmille todella tärkeä runkosarjan sijoitusten vuoksi.

Sport haluaa säilyttää paikkansa pudotuspeleissä

Pistekeskiarvoista on vaikea hahmottaa todellisia pistemääriä, jotka selkeästi riittäisivät eri joukkueille pudotuspelipaikkaan, mutta Miika Arposen tekemä todennäköisyyslaskelma pitää Sportin sijoittumista sijalle kymmenen reilun 85 prosentin todennäköisenä.

Sport kohtaa Ilveksen lisäksi vielä Kärpät, KalPan ja HIFK:n. Sijalta yksitoista huimaa kiriä tekevä HPK vastaavasti pelaa enää kaksi ottelua, kun se kohtaa Tapparan ja SaiPan. Riippumatta HPK:n otteluiden tuloksesta viisi pistettä riittää Sportille pudotuspelipaikkaan. Todennäköisyydet ovat siis Sportin puolella, mutta mikään ei ole varmaa ennen viimeistä kierrosta kuten HPK osoitti kaudella 2013-14 tiputtamalla hurjalla kirillään Ilveksen pudotuspeleistä.

Ennen koronataukoaan Sport pelasi kaksijakoisesti, sillä kahta loistavaa voittoa sarjakärki Lukosta seurasivat tappiot Jukureille ja HPK:lle. Tapparasta Sportiin palannut järkälemäinen Olavi Vauhkonen on ollut hurjassa vireessä kotkapaidassa iskien Sportille tehot 17.5+10=15 kun alkukausi Tapparassa tuotti ainaostaan yhden maalin ja kuusi tehopistettä.

Ilves taistelee loppuun saakka sijoituksestaan

Ilveksen kohdalla eri skenaarioita on huimasti enemmän ja tarkempiin ennustuksiin onkin syytä palata kenties vasta ennen viimeistä kierrosta. Aiemmin viitatussa Miika Arposen laskelmassa Ilveksen todennäköisimmät sijoitukset ovat neljäs (23,89%), viides (25,69%) ja kuudes (23,09%). Ilves kohtaa omalta osaltaan runkosarjan viimeisellä viikolla Sportin lisäksi sarjakärki Rauman Lukon ja runkosarjan päättävässä paikallistaistossa Tapparan.

Kaudet eivät ole veljiä keskenään ja etenkin pandemian keskellä pelattu runkosarja on heikko vertauskohta mihinkään, mutta tilastojen pohjalta on päivänselvää että viime kauden hurjasta kuudesta kolmenkymmenen tehopisteen ja yhdentoista kahdenkymmenen tehopisteen pelaajasta jäädään selvästi. Mitään hätää Ilveksellä ei kuitenkaan ole, sillä tälläkin kaudella yhdeksän pelaajaa on rikkonut kahdenkymmenen tehopisteen rajan ja useampi pelaaja on ollut nousukunnossa pudotuspelien lähestyessä.

Kymmenen ottelun kuntopuntarissa, joka on yleensä hyvä mittari Ilves on sarjan neljänneksi paras joukkue. Erilaiset pandemiasta johtuvat peruutukset ja karanteenit tekevät kuitenkin sarjasta vaikeasti ennustettavan ja voimasuhteita on hyvä punnita uudelleen vasta runkosarjan jälkeen. Ilveksen kokoonpanossa suurimmat huomiot ovat Santeri Hatakan paluussa kokoonpanoon sekä Ville Meskasen puuttuminen kokoonpanosta.

Valmentajakommentit, Jouko Myrrä :

– Huomenna noin kello 21 olemme kaikki viisaampia siitä missä nyt mennään. Aiemminkin sarjassa on ollut esimerkiksi jouluna useamman päivän taukoja, mutta silloinkin pelaajat ovat päässeet jäälle Hakametsässä tai ulkojäillä. Nyt pelaajat ovat olleet yksin kodeissaan neljätoista vuorokautta ilman yhtään jääharjoitusta.

-Olemme olleet puhelinyhteydessä pelaajiin jakamalla pelaajat valmennusryhmän kesken neljään osaan ja soitelleet henkistä ja fyysistä olotilaa muutamaan kertaan. Olemme myös antaneet pelaajille esimerkkiharjoituksia, joilla pelaajat ovat pystyneet pitämään fysiikastaan huolta kotikaranteenin aikana.

-Huomenna aamulla vedetään otteluruuhkan 16 minuutin palautusharjoituksesta poikkeavasti hieman erilaiset aamujäät ja käynnistellään joukkuetta pitkän tauon jälkeen vähän perusteellisemmin, mutta ei tietenkään isolla kuormituksella.

-Kun itse sain kuulla kaksi viikkoa sitten, että ”Mikkeliin ei ole mänijöitä” tein muutaman päivän klapihommia ja levittelin lumia pihassa sulamisen nopeuttamiseksi. Siitä sitten ajatus alkoi palaamaan takaisin jääkiekon pariin ja olemme valmennusryhmän ja urheilujohdon kanssa puhuneet myös jo tulevasta kaudesta.

-Erilaista urheilua on televisiosta ollut tarjolla ja muutama urheilukirjakin on ollut vielä lukematta hyllyssä, joten kyllä tässä on päässyt taas itseäänkin kehittämään ja innolla lähdetään huomenna taas tositoimiin, kun aamulla kokoonnutaan Hakametsässä.

 

Päivitetty: Hyväntekeväisyyslähetys Keltavihreä vuorokausi siirtyy järjestettäväksi 24.4. koronavirustartunnan vuoksi
Ilves kaatoi Sportin – Eetu Mäkiniemi pelasi upean nollapelin
UUTISET