Milla Mettiäinen

Keskiviikkoiltana Ilveksellä oli mahdollisuus ottaa revanssi Pelicansia vastaan, mutta tälläkin kertaa Pelicans oli maalin verran parempi. Ottelu päättyi 2-1 lukemiin. Ilveksen ainoan maalin iski Leo Lööf.

Ensimmäinen erä kuluu Pelicans-paineessa

Ilveksen aloitusvoitosta huolimatta ensimmäisen hyökkäyksen käyntiin saa Pelicans. Tilanteessa Petri Kontiola ottaa ensimmäisen jäähyn reilu minuutin pelin jälkeen, napatessaan puolustusalueella rangaistuksen korkeasta mailasta.

Alivoiman ensimmäinen minuutti kuluu pääasiassa Pelicans-alueella, ja loppukin alivoima saadaan pelattua pois ongelmitta.

Pelicansin Lindroos tällää Ilvesmaalille jämäkän laukauksen, mutta Langhamer torjuu. Tästä Ilves kääntää pelin hyökkäyssuuntaan. Hyökkäys jää tyngäksi, eikä kunnon maalipaikkoja synny. Eronen ja Hämäläinen saavat Ilves-maalille kovia laukauksia, mutta Ilves-puolustus pelaa hyvää blokkipeliä, ja tilanteista selvitään ilman takaiskumaaleja.

Ilves puolustaa vahvasti, eikä Pelicans useista hyökkäysmahdollisuuksista huolimatta saa kiekkoa maaliin. Puolustus pysyy tiiviinä, ja Ilves pakottaa Pelicansin laukomaan kaukaa. Langhamer torjuu kaukovedot helposti.

Pelicans pääsee hyökkäämään vain yhtä Ilvespuolustajaa vastaan, ja vaarallisessa tilanteessa Langhamer pelastaa nappaamalla Kokkosen laukauksen.

Saarela pääsee Miehon kanssa vaaralliseen 2-1 hyökkäykseen, mutta poikittaissyöttö maalin edessä karkaa, ja tilannetta ei saada päätettyä laukaukseen. Peli kääntyy jälleen takaisin Ilves-päätyyn, jossa Pelicans saa useamman laukauksen Langhamerin maalille, jotka tšekkivahti torjuu tyylikkäästi.

Ikonen pääsee yrittämään maalintekoa tungettuaan maalille vasenta kaistaa pitkin. Seuraavana Elorinne saa Ikosen syötöstä paikan siniviivan tuntumasta, mutta Larmi torjuu jälleen. Paikkoja tarjoutuu maalin edestä myös Saarelalle ja Kontiolalle, ja paine siirtyy erän loppupuolella pikkuhiljaa Pelicans-päätyyn.

Viimeisen minuutin Pelicans pelailee pois, ja ensimmäinen erä päättyy maalittomana.

Langhamer torjuu 11 kertaa, Larmi viidesti.

Toisessa erässä maalihanat aukeaa

Toinen erä jatkuu samassa hengessä, kuin missä ensimmäinen päättyi.

Panu Mieho pääsee oikeasta laidasta laukaisemaan kohti Larmia vapaasta tilasta ensimmäisellä minuutilla, ja Leo Lööfille syötetään maalin edessä poikki kentän, mutta laukaus katkeaa Smejkaliin tämän heittäytyessä kiekon eteen.

Niko Peltola pääsee pyörähtämään maalin ympäri, josta tämä syöttää Tuomas Salmelalle. Salmelan laukaus päättyy Pelicans-puolustajaan. Ilves pääsee uudestaan hyökkäämään, ja Pelicans-pelaaja rikkoo. Utunen ottaa rangaistuksen poikittaisesta mailasta, ja Ilves pääsee illan ainoalle ylivoimalle.

Ylivoima lähtee pyörimään, ja Eemeli Suomi laukoo vasempaan etukulmaan. Pelicans pääsee alivoimahyökkäykseen, mutta Ilves onnistuu kääntämään pelin takaisin hyökkäysalueelle. Ilves saa tykitettyä useamman kerran kohti Pelicans-maalia, mutta onnistumisia ei synny. Joona Ikosen noususta Ilves pääsee takaisin hyökkäykseen, ja ylivoiman viimeisellä minuutilla Simon Johanssonin terävä laukaus kimpoaa Larmin kypärästä ylärimaan.

Erän ensimmäiset viisi minuuttia kuluu Ilveksen hallinnassa, mutta tämän jälkeen Pelicans pääsee yrittämään ohjurimaalia.

Mieho pääsee mainiolle vetopaikalle, kun irtokiekko napsahtaa suoraan lapaan, mutta kuparinen ei rikkoudu vieläkään. Pelicans saa useampia yksittäisiä maalipaikkoja, mutta Ilves saa tilanteet käännettyä takaisin Pelicans-päätyyn. Parikka laukoo terävästi siniviivasta, jonka jälkeen Lancasterille tarjoutuu vastaava paikka. Tulitus Pelicans-maalille on kovaa.

Pelicans pääsee hyökkäämään, ja tuottaa useamman vedon, joissa maskipelaaja on Langhamerin edessä. Langhamer torjuu nämä yritykset patjallansa. Pelicans saa yhä enemmän painetta hyökkäyssuuntaan. Suomi kamppaa keskialueella Pelicansin Haatasen, ja alkaa illan toinen Ilves-alivoima.

Pelicansin ylivoimaviisikko pääsee pelaamaan maalin lähelle, ja poikkikentän syöttö vasempaan laitaan Kangasniemelle johtaa jälleen yhteen mahtavaan Langhamerin torjuntaan. Pelicansin rummutus jatkuu, ja seuraavan tiukan paikan pelastaa Tuomas Salmela hienolla blokilla, mutta blokkikiekko kimpoaa epäonnekkaasti Pelicansin Otto Kivenmäelle, joka syöttää poikkikentän Miika Roineelle, joka jatkaa tämän syötön Iikka Kangasniemelle. Kangasniemi iskee kiekon Langhamerin taa vasemmasta etukulmasta. Pelicans siirtyy 1-0 johtoon.

Takaiskun jälkeen Ilves pääsee hyökkäämään, ja muutaman laukauksen jälkeen Lööf pääsee kiinni kiekkoon, harhauttaa näppärästi Pelicans-pelaajan siniviivassa ja tällää kiekon Larmin taa vasempaan takakulmaan. Tasoitusmaalin syöttäjinä Miro Nalli ja Joonas Oden.

Parikka taklaa Hämäläisen keskialueella, ja jäähyboksin ovi aukeaa kolmatta kertaa Ilvekselle tänä iltana. Parikka istuu kaksiminuuttisen polvitaklauksen takia.

Pelicans aloittaa ylivoimansa voimakkaasti, ja Eronen esittelee kovaa pyssyä Langhamerille, joka ottaa näyttävän räpylätorjunnan.

Jasek kääntää kiekon Smejkalille, ja Ilves-maali on käytännössä tyhjänä, mutta Langhamer venyttää jälleen uskomattoman torjunnan, ja peli katkaistaan Langhamerin jäätyä makaamaan jäähän. Ilveksen onneksi hulppeita pelastuksia tehnyt Langhamer pystyy kuitenkin jatkamaan peliä, mutta onni katkeaa hyvin nopeasti, sillä seuraavalla pelikatkolla tämä kuitenkin luistelee pois kentältä loukkaantumisen vuoksi.

Tsherenko siirtyy maalin suulle, kun toista erää on jäljellä 4:25.

Ilves kestää alivoiman. Kauaa ei kuitenkaan ehditä tasakentällisin pelata, kun Suomi vtuuppaa Jämseniä poikittaisella mailalla selkään. Suomi saa 2+10 rangaistuksen selästä taklaamisesta, ja Joni Ikonen menee istumaan Suomen kaksiminuuttista, kun Suomi viettää boksissa kymmenenminuuttistansa.

Salmela ottaa kaksi hyvää blokkia Pelicansin pelatessa tiukkaa ylivoimaa Ilvesalueella. Alivoimasta selviydytään puolustuksen ja maalivahdin venyessä Pelicans-hyökkäyksen alla.

Pelicansin poikkikentän syöttö juuri ennen erän loppua johtaa vaaralliseen laukaukseen vasemmalta laidalta, mutta Zherenko pelastaa tilanteen.

Erä päättyy tilanteessa 1-1. Langhamer torjuu yhdeksän kertaa, Zherenko kolmesti ja Larmi kuusi kertaa.

Kamppailu voitosta käy kuumana kolmannessa erässä

Kolmas erä alkaa pelin kelluessa vaihtelevasti kaukalon päästä päähän. Pelicansilla on hieman enemmän hyökkäyspaikkoja, ja Zherenko ottaa pari tärkeää torjuntaa kilpikädellä.

Antti Saarela pääsee nousemaan oikeaa laitaa pitkin maalille, mutta hyökkäys tyssää Pelicans-karvaukseen. Parikan ja Lancasterin kautta kiekko päätyy Baptistelle, joka yrittää oikeaan yläkulmaan, mutta Larmi kaappaa kiekon hanskaansa.

Parikalle tarjoutuu lähes tyhjä laukaisulinja viivassa, mutta jälleen kerran maalivahti torjuu. Myöskään Miehon ja Ikosen hyökkäys ei tuota tulosta, mutta peli alkaa kääntymään Ilveksen hallintaan. Mäntykivi pääsee puolustusalueelta vapaaksi ja saa tarjoiltua kiekon Odenille, mutta tämä hyökkäys ei kanna pitkälle. Päkkilä pääsee ottamaan hyökkäysalueella roolia, ja Ilves pystyy pitämään pelin vastustajan päädyssä.

Sebok saa tarjottua Lancasterille syötön hyvään laukaisutilaan, ja Ilves pääsee maalin eteen useammille paikoille. Paine säilyy Pelicans-päädyssä. Puolustajat Lööf ja Johansson painostavat Larmia tujuilla vedoillaan, mutta Larmi kestää Ilvespuolustajien edessä.

Erän puolivälissä Pelicans pääsee pyörittämään Ilves-alueelle hyökkäystä, mutta Zherenko ottaa varmoja torjuntoja Ilves-puolustajien pelatessa uhrautuvaa puolustuspeliä. Miro Nalli saa käännettyä pelin Ilveksen siniviivalta, ja syöttö Odenille johtaa nousuun maalille. Ilves saa hyökkäyksiä aikaan, ja Pelicansin satunnaiset hyökkäykset Zherenko torjuu varmasti.

Ilves pääsee hyökkäämään 3-2 vastaan, mutta hyökkäys päättyy kiekon karatessa Ilvespelaajien ulottumattomiin. Pelicans saa siirrettyä painetta Ilvespäätyyn. Zherenko ottaa merkittävää roolia pelastuksissa.

Saarela pääsee keskialueelta tälläämään, ja kiekko siirtyy Ilveksen haltuun. Lancaster pääsee survomaan vasenta laitaa pitkin maalille, ja yrittää poikittaissyöttöä, mutta toiselta laidalta ei Ilves-pelaajia löydy.

Ilves saa rakennettua hyökkäyksiä, mutta Pelicans pääsee kääntämään pelin, ja Otto Kivenmäki upottaa tarkan laukauksen oikeaan etukulmaan Zherenkon olkapään yli. Ottelua on reilu kolme minuuttia jäljellä, kun Pelicans siirtyy 2-1 johtoon.

Suomi pääsee yrittämään tasoitusta maalin edestä, oikealta laidalta ja jälleen maalin edestä. Seuraava paikka tarjoutuu Johanssonille siniviivaan, ja Ilves antaa painetta Pelicans maalille. Tasoitusmaalia ei kuitenkaan synny.

Ilveksen maali on tyhjänä, ja Ilves taistelee tuloksetta tasoitusmaalin eteen kuudella kenttäpelaajalla. Johansson pääsee yrittämään tasoitusta vielä viimeisellä sekunnilla viivasta, mutta ottelu päättyy Pelicansin 2-1 voittoon.

Viimeisessä erässä Zherenko torjuu kuudesti, ja Larmi neljä kertaa.

90-vuotias Ilves jatkoaikatappioon juhlaottelussaan
Tšekkipuolustaja Dominik Mašín Ilvekseen loppukauden kattavalla sopimuksella
UUTISET