1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves jyräsi JYP:n ilmiliekeissä olleen Balázs Sebökin johdolla

Ilves jyräsi JYP:n ilmiliekeissä olleen Balázs Sebökin johdolla

Vesa Suonsyrjä

Ilves jyräsi tänään Hakametsän toiseksi viimeisessä kamppailussa JYP:n nurin tylyin lukemin 6-1. Illan hahmo oli Balázs Sebök, joka iski tehot 2+3. Edellisen kerran samoihin tehoihin ovat päässeet syöttövirtuoosi Jesse Niinimäki 27.1.2012 Jokereita vastaan tehoin 0+5 ja ikitaistelija Timo Peltomaa 5.1.2003 SaiPaa vastaan.

Ilves lyö luun kurkkuun heti avauserässä

Ottelu ehti vanhentua ainoastaan 2.08 kun Miro Nalli sai tökättyä kiekon Joni Ikoselle, jonka napakka rannelaukaus painui ylänurkkaan ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon. Ilves painoi päälle ja JYP otti vastaan.

Hallinta palkitiin toisella maalilla kun Balázs Sebök katkaisi kiekon hyökkäyspäässä maalin takana ja käänsi ovelalla rystysyötöllä maalipaikkaan nousseelle Eetu Päkkilälle, joka laukoi läheltä kiekon ohi Markus Ruusun ja vei Ilveksen 2-0 johtoon ajassa 7.16.

Avauserässä myös karussa tappioputkessa kulkeva JYP sai omat paikkansa ja vain Roope Taposen huippuvenytys esti Adam Brodeckin kavennuksen tämän saatua mainion paikan takatolpalle. Tilanteen jälkeen Aleksi Elorinne sai rangaistuksen ajassa 10.31 ja JYP pääsi ylivoimalle, jonka aikana kiekko lipui Taposen torjunnasta tolppaan ja pitkään maali suorastaan roikkui ilmassa, mutta Ilves selvisi kovalla taistelulla.

JYP:n etsikkoaika kaatui Brad Lambertin koukkaamisrangaistukseen ja Ilves pääsi ylivoimalle. Ilveksen yskähdellyt ylivoima loi yhden paikan, mutta Ruusu torjui. Ilves pääsi erässä toistamiseen ylivoimalle ajassa 15.45 kun Braden Cristoffer sai rangaistuksen rikkeestä aloitustapahtumassa, mutta ylivoimaa haettiin taas liian vaikeiden syöttöjen kautta ilman tulosta.

Ilves onnistui avauserässä kolmannen kerran, kun Balázs Sebök syötti vauhtiin nopealle Joonas Odenille, joka jätti puolustajan katsomaan selkäänsä ja nosti läpiajosta kiekon Markus Ruusun kainalosta sisään. 3-0 osumaan toisen syöttöpisteen sai Juuso Pulli.

Ilves hallitsee täysin toista erää

Ilves piti toisessa erässä kiekkoa pitkiä aikoja ja JYP ei meinannut millään pysyä perässä. Hallissa olleet 5811 katsojaa nauttivat Ilveksen kontrolloidessa peliä. Jarkko Parikka taklasi rajusti Braden Cristofferia ja sai voimakkaat aplodit.

Kesken Ilveksen painostuksen hyvän ottelun pelanneelle Roope Taposelle sattui lapsus ja tämä syötti kiekon Jerry Turkulaiselle luettuaan tilanteen täysin väärin ja Jerry Turkulainen kavensi lukemiksi 3-1 ajassa 28.03. Seuraavssa vaihdossa JYP:n Rasmus Heljanko oli päästä läpiajoon, mutta livahti niukasti paitsioon.

Ilves jatkoi ottelun hallintaansa ja Joona Ikonen pamautti kiekon ristikkoon erän puolivälin paikkeilla. Ilveksen hallinta palkittiin lopulta ajassa 32.06, kun Dominik Masin pysäytti JYP-purun ja Eetu Päkkilä heitti hienon rystysyötön maalille, jossa Balázs Sebök oli täysin vapaana ja ohitti Ruusun vaihtaen lukemiksi 4-1.

JYP ei luonut montaa paikkaa koko erässä, kunnes nuori Brad Lambert oli pääsemässä läpiajoon mutta Ilveksen nuori puolustaja Karri Aho puolusti upeasti ja löi viime hetkillä kiekon pois Lambertilta. Ajassa 35.10 Ilves pääsi jälleen ylivoimalle Samuel Valkeejärven saatua rangaistuksen kiinnipitämisestä. Ilveksen ylivoima pyöri nyt paremmin ja ainoastaan Markus Ruusun hyvät torjunnat pitivät eron kolmessa maalissa.

Ilveksen hallintaa toisessa erässä kuvaavat torjunnat Roope Taponen 3, Markus Ruusu 15.

Ilves tyylittelee voittoon

Kolmannen erän alkuun Panu Mieho huitoi itsensä rangaistusaitioon, mutta maalia juhli jälleen kotijoukkue Ilves. Joona Ikonen pääsi riistoon ja haastoi hyvin laidalta ja piti viimeiseen asti piilossa syöttönsä, josta Balázs Sebök pääsi nautiskelemaan lukemiksi 5-1 alivoimamaalilla.

JYP:n Samuel Helenius taklasi tilanteessa kaatunutta Aleksi Elorinnettä osuen tätä päähän. Siirretyn rangaistuksen aikana Eemeli Suomi laukoi kiekon ylärimaan. Ajassa 43.57 tilanteesta tuomittiin lopulta 2+10 minuutin rangaistus. Ilveksen ylivoima jäi tänään kuitenkin tuloksettomaksi.

Illan hahmo Sebök pohjusti hienolla liikkeellä vetopaikan Nick Baptistelle, joka laukoi kiekon ylänurkkaan ajassa 48.54. 6-1 osumaan toinen syöttöpiste merkittiin Simon Johanssonille. Molemmat joukkueet pääsivät erän lopulla vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta enempiä maaleja ei nähty.

Ilveksen maalilla Roope Taponen pelasi eheän ottelun yhdestä virheestä huolimatta. JYP:lle tappio oli peräti kymmenes perättäinen. Ensi viikon perjantaina päättyy yksi aikakausi kun Ilves pelaa viimeisen kerran Hakametsässä.

Ilves kohtaa JYP:n lauantaina – ottelussa paljon ohjelmaa lapsille!
Koronapassi käyttöön Ilveksen kotiotteluissa
UUTISET