Miia Kahila

Tampereella oli aistittavissa torstai-iltana odottava tunnelma, kun Nokia Arenalla koitti Liiga-kauden ensimmäinen paikallisottelu Ilveksen ja Tapparan välillä. Ilves vei hienon kiekkoillan nimiinsä lukemin 3-5 (1-2, 1-1, 1-2).

Ottelun alku lähti vauhdikkaasti käyntiin ja kaukalossa oli nähtävissä tuttua paikallisvääntöjen tuomaa latausta. Kun ensimmäistä erää oli takana 8:20, pääsi Ilves ylivoimalle. Tuon erikoistilanteen aikana nähtiin kiekonmenetys Tapparalle, joka pääsi alivoimalla nokittain Ilves-vahti Jakub Málekin kanssa, nähtiin hienoa ylivoimapyöritystä Ilvekselta ja kaksi sekuntia ennen ylivoiman päättymistä nähtiin myös ottelun ensimmäinen maali. Maalintekijänä Ilveksen Matias Mäntykivi ja ottelu oli 0-1. Tapparalle tarjottiin pian tasoitusmahdollisuutta ylivoiman muodossa ja hurjalla ylivoimaprosenttilla alkukauden nakutellut Tappara teki ottelun ensimmäisensä, kun ylivoimaa oli pelattu 34 sekuntia. Maalintekijänä Otto Leskinen ja maskista kunniamaininta Veli-Matti Savinaiselle. Kun Tappara sai vielä erän lopussa rangaistuksen, pääsi Ilveksen Joona Ikonen lataamaan ylivoimalla kiekon Tapparan maalivahti Christian Heljangon taakse ja erätauolle siirryttiin Ilveksen 1-2 johdossa.

Toisessa erässä nähtiin ahnas, liikkuva, taitava ja ennen kaikkea halukas Ilves, vaikka erän alussa kiekko muutti suuntaa Ilves-puolustajan luistimesta suoraan Ilveksen maaliin ja Tappara pääsi ottelussa tasoihin. Ilveksen hyvä suunta kuitenkin palkittiin, kun ottelua oli pelattu 27:26. Šimon Stránský vie kiekon maalille ja tällä kertaa kiekko kaartaa Tappara-pelaajan luistimen kautta maaliin.

Kolmannessa erässä Ilves jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi. Jani Nyman juonii Heljangon maalin takana ja Oula Palve siirtää Ilveksen jo 2-4 johtoon. Tappara ei päästänyt Ilvestä erässä helpolla, mutta keltavihreiden peli kesti. Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Tappara-vahti Heljanko lähti maaliltaan ja Tappara haki vimmatusti kavennusta. Ajassa 59:44 Anton Levtchi teki työtä käskettyä ja ottelu oli 3-4. Ilves piti kuitenkin pintansa ja Petr Kodýtek viimeistelee tyhjiin Ilveksen voiton lukemin 3-5.

ILLAN ILVES: Hauska tavata taas Ilves. Meillä kaikilla on ollut sinua niin kova ikävä <3

ILLAN RATKAISU: Toisen erän peli oli sitä Ilvestä, jonka hengen tunsi syvällä keltavihreässä sielussaan.

ILLAN VIIHDYTTÄVIN: Petr Kodýtek. Liikettä riittää muutaman kentällisen verran. Huippupeluri, jonka menoa on ilo seurata.

Seuraava ottelu: Ilves ei ehdi kauaa turkkiaan sutia, kun on jälleen pelipäivä. Perjantaina 29. syyskuuta Ilveksen vieraaksi tulee Helsingin IFK. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18.30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi