1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Antti Pennanen siirtyy Leijonien päävalmentajaksi kauden 2023–2024 jälkeen

Antti Pennanen siirtyy Leijonien päävalmentajaksi kauden 2023–2024 jälkeen

Ilves-Hockey Oy

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen, 44, on valittu Suomen A-maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi. Ilves ja Pennanen ovat purkaneet kautta 2024–2025 koskeneen sopimuksensa Pennasen siirtyessä Leijonien päävalmentajaksi kuluvan kauden jälkeen.

Suomen Jääkiekkoliiton liittohallitus nimesi Antti Pennasen Suomen A-maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi tänään järjestämässään kokouksessa.

Toista kauttaan Ilveksessä valmentava Pennanen siirtyi seuran Liiga-joukkueen päävalmentajaksi viime syksynä ja luotsasi joukkueen ensimmäisellä kaudellaan SM-pronssille.

– Leijonien päävalmentajan rooli on arvostetuin ja kovin mahdollinen päävalmentajapesti Suomessa. Viime syksynä Antti Pennasen kanssa neuvotellessamme sovimme, että tällaisen mahdollisuuden avautuessa asiat ovat neuvoteltavissa ja järjestettävissä yhteistyössä. Nyt tehtävän tultua ajankohtaiseksi keskustelimme siitä vielä seuran sisäisesti ja Pennasen sekä Jääkiekkoliiton kanssa. Luonnollisestikaan emme halunneet olla esteenä tämän tilaisuuden avautuessa Antille, kommentoi Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo.

– Olemme tiedostaneet tilanteen, ja Ilveksenkin näkökulmasta on hyvä asia, että päätös Leijonien uudesta päävalmentajasta tehtiin näin hyvissä ajoin. Antti on pitänyt meitä ajan tasalla omalta osaltaan Leijonien päävalmentajan valintaprosessista. Seuralla on selkeä sisäinen suunnitelma, jonka mukaan se lähtee nyt etenemään prosessissaan seuraavan päävalmentajan kartoittamisen kanssa. Vastaavasti Antti saa täyden rauhan keskittyä viemään työnsä loppuun Ilveksessä kaudella 2023–2024, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Antti on tehnyt erinomaista työtä Ilveksessä, ja olemme iloisia hänen puolestaan, mutta onnentoivotusten ja jäähyväisten aika on vasta myöhemmin. Tämä kausi on vasta alussa, ja työmme jatkuvat normaalisti yhteisten urheilustrategiassamme määriteltyjen tavoitteidemme saavuttamiseksi, jatkaa Koskela.

Antti Pennasella on aiempaa kokemusta maajoukkuetasolta sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta että miesten A-maajoukkueesta. Hän toimi apuvalmentajana Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueessa vuonna 2016 ja Leijonien MM-kultajoukkueessa vuonna 2019. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana hänen saavutuksiinsa lukeutuvat MM-pronssi vuodelta 2021 ja MM-hopea vuodelta 2022.

Tuleva rooli Leijonien päävalmentajana on Pennaselle kunnia-asia, mutta hän muistuttaa työnsä Ilveksessä olevan kesken ja keskittymisensä olevan täysin seuravalmennuksessa.

– Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan tehtävä ja seuraavissa talviolympialaisissa valmentaminen ovat luonnollisesti olleet suuria unelmiani. Saamani tuki ja luottamus sekä Jääkiekkoliiton että Ilveksen puolelta tämän prosessin aikana ovat olleet todella arvostettavalla tasolla. Päätökseni ei silti ollut helppo, sillä Ilves on upea paikka tehdä töitä. Seurassa on todella hyvä työilmapiiri, ja olen nauttinut ajastani täällä, sanoo Antti Pennanen.

– On tärkeää kaikille osapuolille, että asiat ovat nyt selvillä hyvissä ajoin ja voimme keskittyä päivittäiseen arkeemme. Maajoukkuetyöni alkavat kesäkuussa, ja siihen asti keskittymiseni on täysin Ilveksessä. Kilpailu Liigassa ja CHL:ssä on todella kovaa, ja töitä on jäljellä paljon. Haluamme jatkaa kehittymistämme joukkueena ja mennä koko ajan eteenpäin kauden edetessä.

Pennanen korostaa kunnioitustaan Ilvestä kohtaan ja haluaan saavuttaa menestystä tällä kaudella.

– Arvostukseni Ilvestä kohtaan on todella suuri. Seuran antama tuki ja apu tämän prosessin aikana on ollut todella ainutlaatuista. Meillä on käynnissä työ, jonka haluan saattaa omalta osaltani loppuun niin hyvin kuin mahdollista. Teemme yhdessä kaikkemme saavuttaaksemme tavoitteet, jotka olemme asettaneet tälle kaudelle.


Lue lisää: Leijonat.fi

Kauden ensimmäinen paikallispeli mitellään torstaina
Ilves kaataa Tapparan Nokia Arenalla
UUTISET