Miia Kahila

Tampereen Ilves matkusti lauantaina Mikkeliin, kun vastaan asettui toistamiseen tällä viikolla Jukurit. Torstaisessa kamppailussa Nokia Arenalla Ilves oli parempi maalein 6-5 ja myös tämän päivän pistepotti kirjattiin Ilvekselle lukemin 2-3 (1-2, 0-0, 1-1).

Jukurit tuli otteluun kovaa, mutta mikkeliläisten rynnistyksen keskellä Ilves pystyi pitämään rivinsä kasassa. Ottelun ensimmäinen maali oli Ilveksen käsialaa, kun Šimon Stránský nosti kiekon pienestä kulmasta Jukurit-vahti Markus Ruusun selän taakse. Vaikka Jukurit pääsi välillä nousemaan vaarallisesti lähelle Ilves-maalia, teki seuraavan maalin jälleen Ilves. Eemeli Suomi sai hyvän tilan maalin edestä ja kiekon siihen pomppiessa, ei lopputulemaa tarvitse kauaa arvuutella. Myös Jukurit avasi maalitilinsä ensimmäisessä erässä, kun Niklas Peltomäki veti viivalta kohti Ilves-maalia ja Michal Kovarcik ohjasi kiekon Jonas Gunnarssonin vartioimaan maaliin. Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin vasta toisessa erässä ajassa 27:39, kun Ilveksen Adam Clendening lähti istumaan rangaistustaan huitomisesta. Ilveksen selätettyä alivoiman, oli heti perään vuorossa uusi alivoima. Tällä kertaa syynä liikaa pelaajia kentällä, mutta Ilves selvitti myös toisen alivoimansa mallikkaasti.

Kolmannessa erässä ajassa 44:54 Patrik Puistola toi Jukurit tasoihin ja Ilves menetti ottelussa johtoasemansa ensimmäistä kertaa. Ilves pääsi ylivoimalle erän aikana kahdesti ja Jukurit kerran, mutta ottelun ratkaisu tuli tasaviisikoin ajassa 56:09. Eemeli Suomi antaa ja Oula Palve vetää upean tarkalla vedollaan kiekon Jukurit-verkkoon. Ilves vie nimiinsä myös viikon toisen Jukurit-kamppailun lukemin 2-3 ja kuittaa itselleen kahdesti Jukureilta kolme pistettä.

ILLAN RATKAISU: Oula Palve ja mikä laukaus! Joukkueen pelistä löytää petrattavaa, mutta pelillinen ilme oli tänään erinomainen. Joskus riittää, kun ollaan tehokkaita oikeaan aikaan.

ILLAN ILVES: Illasta toiseen Eemeli Suomi tekee, luo ja tekee vielä vähän lisää.

OBS! Jonas Gunnarsson 31/33. Eikä ollut tänään mitään helppoa settiä.

Seuraava ottelu: Ilves pelaa seuraavan kotiottelunsa tiistaina 28. marraskuuta klo 18:30, kun JYP Jyväskylästä vierailee Nokia Arenalla.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi