1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves kohtaa Pelicansin kärkikamppailussa

Ilves kohtaa Pelicansin kärkikamppailussa

Vesa Suonsyrjä
Ilves KE 30.12. klo 18:30 Pelicans

Sarjakärjessä majaileva kotijoukkue Ilves kohtaa sarjassa kolmannella paikalla olevan Lahden Pelicansin Hakametsän keskiviikkoillan kiivaassa kärkikamppailussa. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta otteluun voi virittäytyä Ilveksen pregame-livestudion kautta.

Ilves palasi kaukaloon voitokkaana

Covid-epidemian keskeyttämä kausi jatkui sunnuntaina Kouvolassa, josta Ilves haki 3-4 vierasvoiton Panu Miehon jatkoaikaosumalla. Ilveksen muista maaleista vastasivat Tuomas Salmela, Teemu Väyrynen ja Miro Nalli.

Ilveksen joukkueessa on ollut rajua myllerrystä, kun pelaajia on palannut NHL-joukkueiden leirille ja lisäksi useita pelaajia on loukkantuneena, nuorten kisoissa ja sairastuvalla. Tähän seurajohto reagoi hankkimalla puolustaja Erik Aution ottelukohtaisella sopimuksella ja hyökkääjät Matias Myttysen ja Teemu Väyrysen loppukauden sopimuksilla.

Kouvolan ottelun jälkeisessä haastattelussa Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kiittelikin aiheellisesti joukkuettaan siitä, että keskittyminen on säilynyt olennaisessa ja joukkueeseen kohdistuneista epäilyksistä huolimatta joukkue onnistui nousemaan voittoon oltuaan koko pelin tappioasemassa.

Illan kamppailuun valmennus on muokannut kokoonpanoja isolla kädellä ja onkin mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa illan otteluun.

Kommentit, Eemeli Suomi:

– Oli mukava palata pitkän pelitauon jälkeen kaukaloon Kouvolassa. Peli oli melkoista hakemista, mutta tästä on hyvä jatkaa ottelu kerrallaan. Se minkä huomasi ottelussa oli yleisön puuttuminen – pelasin ensimmäistä kertaa sitten junnuvuosien ilman yleisöä ja sen kyllä huomasi. Yksiselitteisesti yleisö kuuluu olennaisena osana jääkiekko-otteluihin.

– Pelicansilla on hyvä joukkue ja edelliseen kohtaamiseen heitä vastaan ei kannata antaa painoarvoa, sillä siitä on ajallisestikin jo huomattava aika ja joukkueissa on paljon muuttunut sen jälkeen. Pelipäivänä käymme läpi heidän erikoistilannepelaamistaan ja pelitapaansa tarkemmin.

Pelicansilla kulkee kaukalossa

Lahtelaisten uusi päävalmentaja Tommi Niemelä on saanut joukkueensa hyvään lentoon. Pelicans on voittanut edellisistä kolmestatoista ottelustaan peräti yksitoista. Pitkän pelitauon aikana Pelicans on pelannut kerran tasan kaksi viikkoa sitten, jolloin se kaatoi TPS:n kotonaan Ryan Laschin jatkoaikaosumalla 3-2.

Ryan Lasch on ollut Pelicansin hyökkäyspelaamisen sielu. Meritoitunut, huipputaitava laitahyökkääjä on ajoittain dominoinut kaukaloita. Ottelukohtaisella sopimuksella Lahdessa pelaava Lasch on alkukaudesta tehnyt tehot 19.5+20=25. Ilves-kasvatti Oskari Laaksonen on ollut kuluvalla kaudella hyvässä lennossa ja noussut Pelicans-puolustuksen peliaika kuninkaaksi.

Pelicansilta on poistunut NHL-laina Julius Honka ja loukkantuneinena ovat puolustaja Casimir Jurgens ja hyökkääjä Jonatan Tanus , puolustaja Matias Rajaniemi on nuorten kisoissa.

Ilveksen poissaolot ja alustavat toipumisajat 29.12.2020

Joona Ikonen, Tammikuu 2021
Niko Peltola, Helmikuu 2021
Joni Ikonen, Tammi-Helmikuu 2021
Santeri Airola, Tammikuu 2021
Taavi Vartiainen, toistaiseksi
Santeri Hatakka, Nuorten MM-kisat
Roby Järventie, Nuorten MM-kisat

Liigan runkosarjaohjelma päivittynyt kevään osalta – katso Ilveksen otteluohjelma!
Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä kauden loppuun asti
UUTISET