3. Ilves laittoi Ässiä pataan ensimmäisessä neljännesfinaalissa

Ilves laittoi Ässiä pataan ensimmäisessä neljännesfinaalissa

Marko Herckman

Kaikesta aisti jo ennen peliä, että Nokia Arenalla oli tänään kauan odotettu päivä. Tunnelma oli katossa heti alusta lähtien ja kotijoukkue Ilves piti sen läpi ottelun yllä. Tamperelaiset laittoivat taululle selkeät 5-1-lukemat ensimmäisessä neljännesfinaalissa. Sarja jatkuu maanantaina Porissa.

Areena kiehuu

Tunnelma humisi läpi täyteen pakatun Nokia Arenan jo ennen ottelun alkua. Kattila kiehuikin heti avausvaihdosta lähtien kiitettävästi, kun molemepien joukkueiden kannattajat pistivät parastaan peliin. Saman tekivät jäällä olleet joukkueet ja Tampereella nähtiinkin laadukas playoffs-avauserä. Ässät osoitti vaarallisuuttaan etenkin ensimmäisellä kympillä, mutta ratkaisupaikoissa kiekot pomppivat.

Porilaisten hyökkäysinto antoi Ilvekselle tilaa iskeä vastahyökkäyksiin. Playoffs-kevään ensimmäinen Ilves-maali nähtiin jo reilun kolmen minuutin kohdalla. Jyrki Jokipakka laittoi täydellisesti ajoitetun päätykiekon ristikulmaan, johon ensimmäisenä ehti Petri Kontiola. Konna laittoi taidokkaalla kosketuksella kiekon maalin kulmalle nousseelle Aku Rädylle, joka ohjasi Ilveksen johtoon.

Ilves ei tyytynyt yhteen, sillä kymmenen minuuttia myöhemmin kiekko oli toistamiseen Niklas Rubinin selän takana. Eetu Päkkilä jätti vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon Dominik Masinille ja raamikas tsekkipakki sivalsi kiekon mailankäden puolelta sisään. Toiseen erään mentiin Ilveksen 2-0-johdossa.

Nokia Arena syttyi ensi sekunnista lähtien mukaan playoffs-kevääseen. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Kapteeni käskee

Toisen erän ensimmäinen puolisko oli suvereenisti Ilveksen. Kotijoukkue pyöritti erän alkuun tasatahtiin pitkiä hyökkäyksiä ja Ässät joutui juoksemaan kiekon perässä. Heti erän alussa Otto Latvala heitti kiekon maalille. Latvalan ja Balazs Sebökin yrityksen Rubin vielä torjui, mutta jatkotilanteesta Eemeli Suomi pääsi puttaamaan kiekon kolmannen kerran Ässien maaliin.

Erän jälkimmäisellä puolikkaalla peli oli tasaisempaa ja Ässätkin sai muutaman tekopaikan. Marek Langhamer joutui erässä torjumaan vain neljästi, mutta muutamama niistä tuli vaarallisista paikoista. Kolmanteen erään lähdettiin Ilveksen 3-0-johdosta.

Eemli Suomi niittasi lukemiksi 3-0-ajassa 21.20. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com

Ilves pistää tylyn aloituksen

Ilves laittoi kolmannen erän alkuun pystyyn kilpailun illan komeimmasta maalista. Ensimmäiseksi ehdokkaaksi ilmoittautui Santeri Virtanen, joka sivalsi kaatuessaan kiekon lujalla laukauksella maalin ylänurkkaan ajassa 42.42. Minuutti myöhemmin nähtiin toinen vaihtoehto kun Ilves hyökkäyskolmikko laittoi nopean klap-klapin ja kiekko kiersi Balazs Sebökin ja Joona Ikosen kautta kiekon maalin edustalle Eemeli Suomelle, joka laittoi illan toisellaan lukemiksi 5-0.

Viidennen osuman jälkeen oli Ässien ensimmäisen vuoro. Kiekko jäi reboundista maalin edustalle ja Joachim Rohdin laittoi sen ohi Langhamerin. Kolmas erä oli muutenkin Ilves-veskarille työllistetyin, mutta enempää osumia ei tsekkimaalivahdin taakse saatu. Ilves piti pelin hyvin kontrollissa ja loppulukemiksi ensimmäisessä neljännesfinaalissa jäi 5-1.

Ottelun ratkaisut:

Ilves sai heti alkuun tärkeitä maaleja ja pystyi sitä kautta kontrolloimaan peliä. Pitkät hyökkäykset väsyttivät Ässien pelaajia entisestään ja kotijoukkue punoikin pitävän verkon porilaisten ympärille.

Ilveksen parhaat:

Eemeli Suomi oli pelipäällä ja iski kaksi tärkeää osumaa. Dominik Masin pelasi puolustajista eniten ja oli monessa mukana. Marek Langhamer torjui muutamat vaaralliset tilanteet mainiosti. Balazs Sebök jakoi hyvin kiekkoa ja oli kaksinkamppailuissa ärhäkällä päällä. Tommi Tikka painoi omaa ruutuaan mallikkaasti. Omat nauttivat – vastustajat ei niinkään.

Tommi Tikka painamassa perusduuniaan. Kuva: Anssi Takala, Ilves.com
Keltavihreä kevät vastaan porilainen hurmos – neljännesfinaaleissa Ilveksen vastustajaksi saapuu Ässät