1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Keltavihreä kevät vastaan porilainen hurmos – neljännesfinaaleissa Ilveksen vastustajaksi saapuu Ässät

Keltavihreä kevät vastaan porilainen hurmos – neljännesfinaaleissa Ilveksen vastustajaksi saapuu Ässät

Vesa Suonsyrjä
TO 20.6. klo 17:44

Kevään 2023 playoffs-kamppailut lähtevät Ilveksen osalta liikkeelle lauantaina, kun neljännesfinaalit alkavat Porin Ässiä vastaan. Porilaiset nousivat playoffsien ensimmäiseltä kierrokselta Ilveksen vastustajaksi kaadettuaan TPS:n otteluvoitoin 2-1. Ilves pääsee sarjaan hyvistä lähtöasemista.

Otteluun on myyty 10 000 lippua — OSTA OTTELULIPPU

Keltavihreä kevät

Ilveksen runkosarja oli menestyksekkäin 33 vuoteen. Joukkue oli siinä hienosti toinen varmistaen kotiedun aina finaaleihin saakka, jolloin ainoastaan runkosarjan voittaja Tappara toimisi kotijoukkueena, mikäli molemmat tamperelaiset selvittäisivät tiensä aina finaaleihin saakka.

Ilveksen runkosarjan tilastoista nousee esiin hyviä asioita. Joukkueen pistemäärä 114 on jaettu seuraennätys. Ilves teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja (185) ja päästi toiseksi vähiten maaleja (126). Ilveksen ylivoima oli koko sarjan parasta (27,75%) ja alivoima kuudenneksi parasta (81,63%).

Keltavihreän kevään iso mahdollistaja on ollut upea kotiyleisö, joka on ollut ottelua kohden selvästi Liigan suurin (8216). Ilves on kiinnostanut myös vierailijana, sillä se on ollut toiseksi kiinnostavin vierasjoukkue.

Ilveksen pelaajista neljä sijoittui runkosarjan pistepörssissä kymmenen joukkoon. Aku Räty oli sarjan yhdenneksitoista tehokkain pelaaja upeilla ennätyspisteillään 53 ottelua ja 18+24=42. Muut olivat Petri Kontiola (58, 12+39=51), Henrik Haapala (47, 15+32=47), Ilveksen puolustajien kaikkien aikojen piste-ennätyksen tehnyt Les Lancaster (60, 13+34=47) ja joukkueen runkosarjan tehokkain maalintekijä Joona Ikonen (54, 23+22=45).

Porilainen hurmos

Ässillä on taustallaan useampi heikko kausi, eikä Porissa ollut pelattu viiteen pitkään vuoteen playoffseja. Isomäen Areenalla olikin huikea tunnelma, kun kuluvalla kaudella uuteen nousuun Karri Kiven valmennuksessa lähtenyt joukkue taisteli playoffsien avauskierrokselta tiensä jatkoon. Se nousi torstain kolmannessa ottelussa 2-1 voittoon ja lähetti kahden edelliskauden finalistijoukkue TPS:n kesälomalle otteluvoitoin 2-1.

Siinä riemussa, joka räjähti joukkueen ilmentymän – kapteeni Jesse Joensuun ohjatessa voittomaalin alle kaksi minuuttia ennen loppuun purkautui vuosien tuska. Porilainen hurmos syttyi jälleen loppuunmyydyn Isomäen Areenan heiluessa kannustuksesta. On ennakoitavaa, että Ilveksen tavoin Ässät saa voimaa kannattajistaan tässä sarjassa.

Katsoin kaikki Ässien ottelut, ja niissä kaikissa oli samanlainen kaava. Ässät ei häikäissyt avauspelaamisellaan, ja joukkueen ylivoima oli heikkoa sekä tehotonta. Parhaimmillaan Ässät oli suorahyökkäyksissään ja omassa päädyssään, jossa TPS jäi hyvin vähiin huippupaikkoihin. Ne pääosin selvitti Niklas Rubin.

Ässien avainpelaajia ovat Joensuun ja Rubinin lisäksi maajoukkueeseenkin noussut ex-Ilves, puolustaja Nikolas Matinpalo, tehopuolustaja Ian McCoshen sekä hyökkääjät Roope Talaja, Dominic Turgeon ja Dereck Barach.

On odotettavissa upea sarja, kun kaksi perinteikästä seuraa kohtaavat. Molemmilla joukkueilla on vahva identiteetti, loistavat kannattajat ja kova itseluottamus. Kiekko tippuu jäähän lauantaina – paras voittakoon!


Areenan ovet aukeavat klo 15:30. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 15:30-16:30 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on entinen Ilves-kapteeni Martti Järventie. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Uusittu Playoffs-alkushow alkaa kello 16:45. Ensimmäisellä erätauolla on luvassa Leaders Leaguen tanssiesitys ja toisella erätauolla yleisöllä on mahdollisuus osallistua Tampereen Ilves -sovelluksella Ilves Trivia -tietovisapeliin. Trivian voittajalle palkintona pipo+kaulahuivi.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ilta jatkuu aulassa vauhdikkaana, kun Taproomin lavalle nousee Kalle Alatalo.


Valmentajakommentit, Pasi Saarinen.

Ilveksen valmennuksesta perjantaina iltapäivällä kiinni saatu Pasi Saarinen oli luottavaisella mielellä kun sain tämän puhelinyhteyteen. Tarkalla silmällä seurattujen Playoffsien 1.kierroksen otteluiden jälkeen valmennus ja joukkue ovat valmiina Ässien kohtaamiseen neljännesfinaaleissa.

Moro Pate, kuinka tarkkaan seurailit Ässien otteita kuluneen viikon aikana?

– Eilisen pelin katsoin lähes kokonaan, mutta kyllä tässä tuli seurattua molempia 1.kierroksen pareja ajoittain pelistä toiseen vaihdellen.

Katsoin itse kaikki Ässien ottelut ja niissä Ässät erityisesti puolusti erinomaisesti – minkälaisia huomioita sinä teit neljännesfinaalien vastustajasta?

– Meidän pitää olla valmiita siihen, että Ässät suuntaa hyökkäyksensä suoraviivaisesti kohti maalia ja vastaavasti meidän pitää olla valmiita siihen, että he puolustavat hyvin pelin keskustaa ja maalivahti Rubin oli TPS-sarjassa erittäin hyvä, analysoi Saarinen.

Kuva: Aarno Vuorinen / Ilves

Runkosarjassa Ilves pelasi parhaimmillaan aivan sarjan kärkitason kiekkoa – mitä valmennukselle jäi päällimmäisenä runkosarjasta mieleen?

– Kun joukkueena teemme yhdessä paljon hommia niin meitä on todella vaikea voittaa ja vastaavasti jos vähänkin lipsumme työntekemisen määrästä menee pelit meidän kannalta vaikeiksi. Erikoistilanteet toimivat hyvin runkosarjassa, mutta uskomme niiden vähenevän kun Playoffsit alkavat ja tuomareiden linja löystyy. Runkosarja on nyt unohdettu ja katseet ovat tiukasti lauantaissa, ”Pate” paaluttaa.

Teillä oli runkosarjan jälkeen viikko aikaa keskittyä lauantain ensimmäiseen otatukseen, miten viikko käytettiin ja minkälaista virettä aistit joukkueesta tämän päivän harjoituksissa?

– Rytmitimme viikkoa huilaamalla kaksi päivää, harjoittelemalla seuraavat kaksi päivää, sitten yksi vapaapäivä ja tänään perjantaina harjoittelimme. Tämä viikko on tehnyt hyvää joukkueelle ja meillä on hyvä terveystilanne. Ilmapiiri joukkueessa on rennon luottavainen ja uskon, että olemme lauantaina valmiita.

Lauantain otteluun on myyty taas erittäin hyvin lippuja ja 10000 katsojan raja menee rikki varmuudella. Minkälaista lisäbuustia kotiyleisö teille antaa?

– Onhan tämä ollut mielettömän hienoa jo runkosarjan loppupuolelta lähtien. Kotiyleisön tuki on tärkeää joukkueelle ja toivotaan että sen avulla mennään keväällä pitkälle.

Ilves kohtaa Porin Ässät neljännesfinaaleissa
Ilves laittoi Ässiä pataan ensimmäisessä neljännesfinaalissa
UUTISET