1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves löi Lukon maalirikkaassa kamppailussa

Ilves löi Lukon maalirikkaassa kamppailussa

Mikko Alahäivälä

Ilveksen ja Lukon välinen keskiviikkoillan harjoitusottelu tarjosi Hakametsän yleisölle kahdeksan maalia. Tupsukorvat iskivät päätöserässä kolmesti ja nousivat 2-3-tappioasemasta 5-3-voittoon.

Kahden maalin avauserä

Ottelun ensimmäisen laukauksen lähetti harhautuksensa jälkeen viivasta ampunut Lukko-puolustaja Robin Press, mutta tämän veto suuntautui päin Ilveksen maalilla torjunutta Ville Kolppasta. Kahden ja puolen minuutin kohdalla sopivasti Lukon puolustuksen selustaan lipuneeseen irtokiekkoon pääsi polkemaan Ilveksen Joose Antonen, jonka laukaus ei kuitenkaan löytänyt tolppien väliin.

Minuuttia myöhemmin Ilves-kapteeni Eemeli Suomi nousi ensin suoraviivaisesti maalille, ja seuranneen aloituksen jälkeen kiekko löytyi ensimmäistä kertaa raumalaisten maalista. Kiekko kimposi päädystä Lukko-puolustuksen avustuksella maalin kulmalle Eetu Päkkilälle, joka ampui pelivälineen varmasti ohi maalivahti Oskari Setäsen ja vei Ilveksen 1-0-johtoon ajassa 3.33.

Kotijoukkueella oli avausmaalin jälkeen paikat toiseenkin osumaan, mutta ajassa 6.42 Lukko tasoitti 1-1:een onnekkaalla osumalla. Sebastian Repo oli itse hyvässä vetopaikassa, mutta maalin edustalle käännetty syöttö kimposi kesällä Lukkoon siirtyneen Ilves-kasvatti Julius Mattilan luistimesta sisään. Reilun yhdeksän minuutin pelin jälkeen keskushyökkääjällä oli tilaisuus iskeä takatolpalta toinenkin maali Revon ja Jonne Tammelan hyvästä esityöstä, mutta Ville Kolppanen venytti patjansa suoraan syötöstä lähteneen vedon tielle.

Kamppailun ensimmäinen jäähy vihellettiin Ilveksen Eemeli Suomelle kampituksesta ajassa 11.40. Lähimpänä maalintekoa oli Aleksi Saarela, jonka rannelaukaus kimposi ristikon kautta päätyverkkoihin. Ottelu jatkui lievässä Lukon hallinnassa, mutta myös Ilvekselle tarjoutui muutamia tekopaikkoja.

Erän lopussa Lukolle avautui toinen ylivoimamahdollisuus, kun Ilves-puolustaja Lassi Thomson lähti jäähylle estämisestä ajassa 18.08. Enempää maaleja ei avauserässä kuitenkaan nähty, joten erätauolle mentiin lukemissa 1-1. Ville Kolppaselle torjuntoja kertyi 14 ja Oskari Setäselle 6.

Lukko siirtyy johtoon

Toisen erän alkuun jatkunut Lukon ylivoima ei tuottanut selviä tekopaikkoja, ja Ilves selvitti alivoiman ilman takaiskua. Lukon hallinta kuitenkin jatkui, ja ajassa 24.22 raumalaiset pääsivät kolmatta kertaa ylivoimalle, kun puolustaja Niko Peltolalle tuomittiin jäähy kiinnipitämisestä. Muutamista laukauksista huolimatta ottelun kolmatta osumaa ei syntynyt, kun Ilveksen alivoimaosasto hoiti jälleen tehtävänsä moitteitta.

Ottelun painopiste pysyi jäähyn jälkeenkin Ilveksen alueella, ja maalivahti Ville Kolppanen sai torjuttavakseen lisää laukauksia. Ajassa 29.30 Lukko lopulta kuitenkin siirtyi 1-2-johtoon, kun Jonne Tammela ohjasi puolustaja Miska Kukkosen syötön sisään maalin edestä.

Ilveksen tasoitus ei ollut heti perään kaukana, mutta Kalle Maalahden ja Jarkko Parikan laukaukset eivät löytäneet maaliverkkoihin asti, eikä jälkimmäisen vedosta tullutta irtokiekkoakaan onnistuttu kaapimaan sisään. Kotijoukkueen ensimmäinen ylivoimamahdollisuus kuitenkin tarjoutui hyökkääjä Anrei Hakulisen kampitusjäähyn myötä ajassa 31.03.

Jäähy ehti juuri ja juuri päättyä, mutta ajassa 33.05 Ilves iski pelin 2-2:een. Arttu Ruotsalainen laukoi Santeri Airolan syötöstä viivasta, ja Joona Ikonen iski irtokiekon sisään maalin edestä. Reilun minuutin päästä kiekollista taitoaan jälleen kerran esitellyt Matias Maccelli luikerteli viivasta hyvään vetopaikkaan, mutta hyökkääjän laukaus ei löytänyt oikeaa osoitetta. Seuraavassa vaihdossa Joose Antonen ja Miro Nalli puolestaan pelasivat nopeilla syötöillään avopaikan maalin eteen Antti Saarelalle, jonka viimeistely ei myöskään onnistunut.

Lopulta seuraava maali syntyi huolimattoman pelaamisen kautta Ilveksen omaan päätyyn, kun Lukon Ville Heinola pääsi käsiksi Matias Maccellin purkuun. Puolustaja ampui tarkasti ranteella takayläkulmaan ja vei raumalaiset 2-3-johtoon ajassa 36.36.

Lisäpainetta Ilveksen päätyyn seurasi, kun tsekkihyökkääjä Ondrej Roman lähti rangaistusaitioon kiinnipitämisestä ajassa 38.28. Lukon etumatka säilyi yhdessä osumassa, kun toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-3. Ilveksen Ville Kolppanen torjui toisessa erässä 10 laukausta ja Lukon Oskari Setänen 9.

Ilves nousee rinnalle ja ohi

Kolmannen erän alussa Ilves karkasi alivoimalla hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta maalivahti Oskari Setänen torjui Eemeli Suomen syötöstä lähteneen Arttu Ruotsalaisen laukauksen. Kolmen minuutin päästä Joona Ikonen puolestaan pelasi Ruotsalaisen nokikkain Setäsen kanssa, mutta Lukko-maalivahti veti toistamiseen pidemmän korren. Erän ensimmäiseen viisiminuuttiseen mahtui vielä Matias Maccellin tolppalaukauskin, mutta Lukon johto piti vielä.

Lopulta Ilveksen tekopaikat kuitenkin tuottivat tulosta, kun Joose Antonen ampui puolustajan jaloista upean laukauksen oikeaan yläkulmaan ja tasoitti lukemat 3-3:een ajassa 45.21. Syöttöpisteet kirjattiin Antti Saarelalle ja Miro Nallille. Seuraavien minuuttien aikana tupsukorvien johto-osumakin oli lähellä, mutta Oskari Setäsen torjunnat pitivät numerot tasoissa.

Ajassa 48.02 koitti Lukon viides ylivoimatilaisuus, kun puolustaja Tuomas Salmela lähti jäähyaitioon kiekon noustua katsomon puolelle, mutta kotijoukkue selvitti tämänkin alivoiman ilman takaiskua ja siirtyi hetken päästä takaisin johtoon. Jäähyltä vapautunut Tuomas Salmela lähetti kiekon viivasta maalille, ja ensimmäisenä irtokiekossa ollut hyökkääjälupaus Roby Järventie lakaisi pelivälineen sisään muuttaen lukemat 4-3:een ajassa 51.26.

Kahden ja puolen minuutin päästä nähty seuraava osuma muutti tilanteeksi jo 5-3. Vahvan esityön tehnyt kapteeni Eemeli Suomi väänsi kiekon itselleen päädyssä ja tarjosi nappisyötön takatolpalle, josta Arttu Ruotsalainen iski sisään ajassa 53.57.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Ruotsalainen pääsi jälleen yrittämään maalintekoa Joona Ikosen syötöstä, mutta tällä kertaa Oskari Setänen torjui patjalla. Lukon takaa-ajohaaveet murenivat Jonne Tammelan huitomisjäähyyn ajassa 59.08. Ilves sai pelata ottelun loppuhetket ylivoimalla, mutta lukemat eivät enää muuttuneet.

Kolmesti päätöserässä iskenyt kotijoukkue nappasi keskiviikkoillan kamppailusta 5-3-voiton. Kolmannessa erässä sekä Ville Kolppaselle että Oskari Setäselle merkittiin 8 torjuntaa.

Seuraavat ottelut

3v3 Super Series huipentuu Helsingissä perjantaina, jolloin Ilves kohtaa TPS:n klo 17.15 alkavassa ottelussa. Turnauksen välieriin eteneminen edellyttää turkulaisten kaatamista. Hakametsässä Ilves nähdään jälleen ensi viikon perjantaina ja lauantaina, jolloin on vuorossa tänä vuonna Tapparan isännöimä Wisehockey Tampere Cup. Perjantaina paikalliskamppailu alkaa klo 20.00 ja lauantaina HIFK:ta tai Lukkoa vastaan pelattava ottelu klo 14.00.

CHL shifts season start to November
Liiga ja Telia perustavat Suomeen e-jääkiekkoliigan – eLiiga laajentaa suomalaista e-urheilutarjontaa entisestään
UUTISET