3. Ilves löi Tapparan Super Series -illan päätteeksi

Ilves löi Tapparan Super Series -illan päätteeksi

Marko Herckman

Super Seriesin toinen turnauspäivä pelattiin torstaina Tampereella. Ilveksellä oli vuorossa pelit Kärppiä ja Tapparaa vastaan. 3 vs 3 muodossa pelattava turnaus jatkuu huomennakin Hakametsän jäähallissa.

Ondrej Roman debytoi Kärppiä vastaan

Tilastot

Super Seriesin ottelut kestävät 2 x 10 minuuttia. Ilveksen illan ensimmäisessä pelissä Kärppiä vastaan kaukaloon luisteli ensimmäistä kertaa tamperelaisten riveissä myös tsekkivahvistus Odrej Roman. Viime kaudet Tsekin liigan HC Vitkovicessa pelanneelta Romanilta odotetaan Ilves-kannattajien leirissä paljon.

Roman pääsikin kärppäpelissä ensimmäisenä pelaajana tilastoihin, kun tsekkiläiselle tuomittiin kaksiminuuttinen huitomisesta. Kärpät vyörytti kentälle kokemusta ja Mika Pyörälä (39 vuotta) onnistuikin maalinteossa heti ylivoiman alussa Jussi Jokisen (37) ja Shaun Heshkan (35) esityöstä.

Ilves tasoitti reilu minuutti myöhemmin. Niko Peltola antoi komealla avauksella kiekon Eetu Päkkilälle, joka häirinnästä huolimatta onnistui laukomaan Ilveksen 1-1-tasoituksen ajassa 5.25. Molemmilla joukkueilla oli avauspuolikkaalla vielä omat paikkansa, mutta Lukas Dostal venyi muutamaan erinomaiseen torjuntaan ja Kärppien nuori veskari Leevi Meriläinen torjui mm. Eemeli Suomen läpiajon. Toiselle puolikkaalle mentiin tasalukemista.

Kärpät vie voiton

Kärpät hallitsi toisen erän kahta ensimmäistä minuuttia ja piti kiekkoa tiiviisti hallussaan. Kesken Kärppien hallinnan Odrej Roman irtosi läpiajoon, mutta laukaus viuhui ohi maalin. Kärpät puolestaan käytti seuraavan paikkansa, kun Julius Hermosen terävä ranne pamahti maalin etuylänurkkaan.

Lukas Dostalille toinen kymmenminuuttinen Ilveksen maalilla oli erittäin hankala, sillä torjuntoja ei kertynyt yhtään. Hermosen lisäksi maalinteossa oululaisista onnistui myös kokenut jyrä Jari Sailio, joka punnersi maalin edustalle ja onnistui ohittamaan sivuliikkeessä olleen Dostalin ajassa 15.49.

Ilves otti kolme minuuttia ennen loppua Dostalin pois maalilta ja pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan. Peli pyörikin koko ajan Kärppien puolustusalueella, mutta ratkaisuyritykset olivat vielä järjestään kesäterässä. Kuusi sekuntia ennen pelin loppua Joona Ikonen onnistui vielä maalin edestä tekemään Ville Meskasen ja Arttu Ruotsalaisen syötöstä, mutta osuma toi ainoastaan pientä lohtua ja Kärpät vei pelin numeroin 3-2.

Ilves voittoon paikallispelissä

Tilastot

Illan toiseen peliin tuli ensimmäistä huomattavasti liukkaammalla jalalla liikkunut Ilves. Coast to coast oli paikallispelin ensiminuuttien teema ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Ilveksen parhaat paikat loi ensin Odrej Romanin oivaltava syöttö Ville Meskaselle ja seuraavaksi Arttu Ruotsalaisen tyylikkäät veivaukset. Molemmat ratkaisut päätyivät kuitenkin Christian Heljangon suojuksiin.

Tapparan viimeistely oli Ilvestä tehokkaammalla tasolla. Olavi Vauhkonen pääsi ampumaan vastapalloon ja kiekko painui tolpan kautta ohi Ville Kolppasen ajassa 2.35. Ilveksen kolmikko Joona Ikonen-Eetu Päkkilä-Niko Peltola loivat Tapparan maalille kunnon mylläkän, jonka päätteeksi Niko Peltola ampui lepakkokiekolla tasoituksen ajassa 7.31.

Seuraavassa vaihdossa kiekko ponnahti yllättäen täysin vapaana olleelle Tapparan Jukka Peltolalle, joka vei kirvesrinnat 2-1-johtoon. Ilves punnersi vielä muutaman vaarallisen hyökkäyksen Heljangon maalille, mutta viimeistely jätti reilusti toivomisen varaa ja kolmen minuutin tauolle lähdettiin Tapparan maalin johdossa.

Ilveksen syömähampaat purevat

Ville Meskaselle tuomittiin ensimmäisen puolikkaan päätteksi kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta ja Tappara hyödynsi heti ylivoimansa. Toista erää oli pelattu 32 sekuntia kun Michael Spacekin one timer ohitti Kolppasen. Hetkeä myöhemmin Kolppanen pysäytti Tapparan toisen tsekin Jiri Smejkalin läpiajon.

Tapparalle tuomittiin joukkuerangaistus liian monella pelaajalla pelaamisesta erän puolivälin paikkeilla. Ilveksen ylivoima pyöritti minuutin ja lopulta Arttu Ruotsalainen ja Eemeli Suomi sahasivat Tapparan kolmion rikki ja Ilves-kapteeni Suomi kavensi rystyllä lukemiksi 3-2-ajassa 15.47.

Ilves otti hetkeä myöhemmin Kolppasen pois maalilta ja tällä kertaa tasoitusosuman jahti onnistui. Joona Ikonen ja Ville Meskanen petasivat, ja Arttu Ruotsalaisen laukaus kilahti tolpan kautta verkkoon ajassa 19.03. Eemeli Suomi karkasi vielä läpiajoon viime sekunneilla, mutta rystyveivi pysähtyi Heljangon patjaan.

Peli oli varsinaisen peliajan jälkeen 3-3 ja ratkaisua haettiin kerrasta poikki systeemillä rangaistuslaukauksilla. Ville Meskanen veivasi kiekon heti tyylikkäästi ohin Heljangon. Kun Ville Kolppanen torjui Michael Spacekin laukauksen, niin Ilves nappasi viihdyttävän taiston jälkeen 3-4-voiton.