Kalle Karlsson

Helmikuun ensimmäisessä ottelussa jäähypenkki kului ja parantamisen varaa jäi erityisesti viimeistelyn saralla. Sarjakärki Lukko käytti paikkansa tehokkaasti ja sarjapisteet suuntasivat Raumalle lukemin 1-4. Ilveksen ainokaisen teki Matias Maccelli Eetu Mäkiniemen kirjauttaessa 27 torjuntaa.

Fyysinen avauserä

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue juhlinut maalipaikoilla. Ajassa 8:14 Ilves sai kahden minuutin rangaistuksen, kun kentällä oli kuusi kenttäpelaajaa. Hetkeä myöhemmin Tuomas Salmela sai poikittaisesta mailasta yhtä pitkän pätkän jäähyaitiossa, joten Ilveksen alivoima joutui varhaisessa vaiheessa tositoimiin. Alivoima hoiti työvelvoitteensa erinomaisesti ja piti Lukon vaarallisen ylivoiman kurissa. Ilves oli kahteenkin otteeseen kahden miehen alivoimalla Kalle Maalahden ottaessa jäähyn kiinnipitämisestä.

Ilves sai erän lopussa oman mahdollisuutensa ylivoimalla siirtyä johtoon. Ylivoima ei kuitenkaan saanut kuvioitansa kuntoon. Parhaimmasta maalipaikasta vastasi Santeri Airola kovalla lämärillään siniviivan tuntumasta.

Maaleja ei avauserässä nähty ja jäähyistä huolimatta kumpikaan joukkue ei saanut aikaan pitkiä hyökkäysjaksoja. Sen sijaan vauhtia ja kovuutta ei pelistä puuttunut, sillä laidat rytisivät useampaankin otteeseen.

Takaa-ajoasemasta kolmanteen erään

Toinen erä alkoi aikalailla siitä, mihin edellinen loppui. Eetu Mäkiniemi väläytti kertaalleen taitojansa estäen melkein varmalta näyttävän maalin venyttämällä patjansa kiekon eteen. Kuitenkin ajassa 26:22 Lukko siirtyi johtoon, kun Eetu Koivistoisen toimittama kiekko maalin takaa löysi kuin löysi tiensä ohi Mäkiniemen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Joni Ikonen pääsi lähietäisyydeltä hakemaan tasoitusmaalia, mutta Lassi Lehtinen ehtii juuri ja juuri saamaan kilpihanskansa kiekon ja maalin väliin.

Ajassa 31:21 Lukko onnistui toistamiseen. Vili Saarijärven vaarattomalta vaikuttava laukaus pomppi harmillisesti Mäkiniemen räpylän kautta verkon perukoille. Ilves ei tästä kuitenkaan suuremmin lamaantunut, vaan loi heti seuraavassa vaihdossa muutaman hyvän maalipaikan ja painetta vierasjoukkueen päätyyn. Hetkeä myöhemmin Eemeli Suomi pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta terävä rannelaukaus meni ylärimaa hipoen yli maalin.

Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle toisen erän loppupuolella. Tämä mahdollisuus kuihtui reilun minuutin jälkeen Maalahden jäähyyn johtaneeseen taklaukseen. Toinen erä oli hyvää tekemistä Ilvekseltä, mutta koska kyseessä on maalintekopeli, vaatii kolmas erä selvää tasonnostoa viimeistelyyn.

Raumalle revanssia hakemaan

Ilvekselle tarjottiin kylmää suihkua heti erän alkuun. Lyhyen alivoiman jälkeen vierasjoukkue karkasi ylivoimahyökkäykseen, jonka seurauksena Pavol Skalicky siirsi kiekon vastustamattomasti maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa Mäkiniemi otti todella tärkeän torjunnan, kun Ilves-kasvatti Julius Mattila oli lähellä iskeä jo Lukon neljännen osuman.

Lukko teki illan neljännen maalinsa ylivoimalla ajassa 44:19. Robin Pressin lähettämä kova lämäri löysi raon Mäkiniemen olkapään vierestä Suomen todistaessa osumaa jäähyaitiosta. Ajassa 46:44 Matias Maccellin hieno karvauspeli ja tarkka laukaus toi Ilvekselle sen kipeästi kaipaaman avausmaalin tiistai-iltaan. Maccellin kauden yhdeksäs täysosuma oli osoitus taitavan hyökkääjän maalivainusta ja viimeistelytaidosta.

Kirivaihdetta ei nähty ja muutamat jäähyt kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla sekoittivat Ilveksen pelin lopullisesti. Revanssiin tarjoutuu mahdollisuus vajaan vuorokauden kuluttua, kun joukkueet kohtaavat Raumalla.

Ilves saa vieraita Raumalta
Lukko grabbed points from Hakametsä
UUTISET