1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Ilves matkaa TPS:n vieraaksi runsaslukuinen kannattajajoukko mukanaan

Ilves matkaa TPS:n vieraaksi runsaslukuinen kannattajajoukko mukanaan

Mikko Alahäivälä
TPS TO 1.1. klo 02:00 Ilves

Neljättä peräkkäistä voittoaan metsästävä Ilves kohtaa tänään Turussa TPS:n. Kyseessä on historian toinen Suomessa järjestettävä Pride-ottelu, jolla kunnioitetaan ihmisten yhdenvertaisuutta. Tampereelta paikan päälle matkustaa myös kuusi bussillista Ilveksen kannattajia.

TPS:kin päätyi päävalmentajavaihdokseen

Jos oli Ilveksen kauden aloitus vaikea, niin sellaiseksi on kelpo alun jälkeen kääntynyt myös TPS:n taival. Turkulaiset voittivat kuudesta ensimmäisestä pelistään kolme, mutta loka-marraskuussa joukkue on ottanut kahdestatoista pelistään vain yhden voiton. Kyseinen 5-6-vierasvoitto tuli kaksi viikkoa sitten Vaasassa Sportia vastaan voittomaalikilpailun jälkeen. Nyt TPS:llä on alla viiden pelin tappioputki, ja kotihallissaan turkulaiset eivät ole voittaneet tällä kaudella vielä kertaakaan.

Tappioidentäyteisen jakson seurauksena päävalmentaja Kalle Kaskinen sai väistyä, ja eilisessä JYP-TPS-vieraspelissä turkulaisten peliä johti aiemmin Liigassa juuri JYPin päävalmentajana toiminut Marko Virtanen, jonka sopimuksesta tiedotettiin vain muutama tunti ennen illan ottelua.

Nappia painamalla TPS:n kurssi ei kuitenkaan kääntynyt, sillä jyväskyläläiset olivat kotonaan vahvempia lukemin 6-3. Turkulaisten maaleista vastasivat toissa kaudella Ilveksessä pelannut puolustaja Joe Piskula, Elias Karvonen ja Anton Holm. Viikon ensimmäisessä pelissään TPS taipui keskiviikkona Jukureille voittomaalikilpailun jälkeen maalein 2-3. Kotijoukkueen maalintekijöinä toimivat Anton Holm ja Henrik Larsson.

TPS:n kultakypärää kantaa ruotsalaispuolustaja Henrik Larsson, joka on merkkauttanut 18 ottelussa pisteet 2+9=11. Larssonin maanmies Anton Holmin tehot ovat 7+3=10 ja kokeneen Ilari Filppulan 2+6=8. Palloseuran ylivoimaprosentti 25 on sarjan neljänneksi paras ja alivoimaprosentti 77,14 hieman keskitason alapuolella.

Turkulaisten sairastuvalla olevat puolustaja Aleksi Anttalainen sekä hyökkääjät Lauri Korpikoski ja Topi Nättinen ovat palaamassa kokoonpanoon maajoukkuetauon jälkeen. Maalivahti Rasmus Tirrosen poissa ollessa kahdessa viime pelissä torjuntavastuuta kantoi Julius Pohjanoksa, mutta tänään Tirronen tekee paluun maalinsuulle.

Ilves on nousussa

Ilveksen hyvä pelivire, kolme peräkkäistä kolmen pisteen voittoa ja kuuden pelin pisteputki ovat nostaneet tupsukorvien koko kauden pistemäärän 25:een, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksännelle sijalle. Sarjan kärkikaksikon takana on varsin tiivis ryhmä, sillä neljän joukkoon on matkaa vain kuusi pistettä.

Jouko Myrrän alaisuudessa Ilves on voittanut kymmenestä pelistään seitsemän ja kerännyt näistä 22 pistettä, joka on tällä tarkastelujaksolla sarjan toiseksi paras lukema Kärppien jälkeen. Maaleja on syntynyt kymmenessä pelissä 39 ja päästettyjä osumia on kertynyt vain 22. Ilveksen ylivoima on jauhanut kyseisen jakson aikana 32,43 prosentin tehokkuudella, eli käytännössä joka kolmas ylivoima on tuottanut maalin.

Jo useamman viikon ajan kahden pelin viikkorytmillä pelannut Ilves kaatoi eilen viikon ensimmäisessä ottelussaan SaiPan Hakametsässä maalein 6-2. Tupsukorvat aloittivat ottelun vahvasti ja takoivat kiekkoja verkkoon hurjalla tehokkuudella, sillä ajassa 7.46 lukemat olivat jo 4-0. Päätöserässä Ilveksen viidennestä maalista vastasi Arttu Ruotsalainen, jonka osuma oli samalla Ilves-historian 10 000. runkosarjamaali pääsarjassa. Kotijoukkueen illan muista osumista vastasivat ensimmäiset liigamaalinsa tehneet puolustajat Elias Laitamäki ja Santeri Hatakka, Teemu Rautiainen sekä kahdesti osunut Matias Maccelli.

Eilisessä ottelussa Ruotsalaisen merkkipaalumaaliin syöttöpisteen kirjauttanut Ilves-kapteeni Eemeli Suomi saa tänään jälleen kannettavakseen kultaisen kypärän joukkueen parhaan pistemiehen merkiksi. Suomen tehot ovat 10+5=15 ja tasapisteissä olevan Joose Antosen 7+8=15. Joukkueen paras ottelukohtainen pistekeskiarvo on toissa viikolla 19 vuotta täyttäneellä Matias Maccellilla. Turkulaislähtöinen hyökkääjä on merkkauttanut 13 ottelussa tehot 5+8=13.

Ilveksen tehokkaimmaksi puolustajaksi on noussut kahdessa edellisessä pelissä yhteensä neljä syöttöpistettä kerännyt Niko Peltola, jonka koko kauden tehot ovat 0+9=9. Kuuden ottelun pisteputken aikana torjuntaprosentilla 93,43 kiekkoja kiinni ottanut maalivahti Lukas Dostal jatkaa tolppien välissä tänäänkin.


Ilveksen poissaolot ja toipumisajat 2.11.2019

Puolustajat:
Aleksi Elorinne (paluu maajoukkuetauon jälkeen)
Oskari Laaksonen (paluu maajoukkuetauon jälkeen)
Lassi Thomson (viikko kerrallaan)

Ilves iski SaiPalle luun kurkkuun heti alussa – Arttu Ruotsalainen iski juhlaosuman
Ilves murisi Turussa – Eemeli Suomelle hattutemppu
UUTISET