1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves nimitti juniorijoukkueidensa tulevat päävalmentajat

Ilves nimitti juniorijoukkueidensa tulevat päävalmentajat

Ilves-Hockey Oy / Ilves ry

Ilves-Hockey Oy ja Ilves ry ovat nimittäneet seuran juniorijoukkueiden tulevat päävalmentajat. Kausina 2020-2022 Ilveksen A-nuorissa päävalmentajana toimii Miikka Kuusela, 42, ja B-nuorissa Sami Hirvonen, 45. Ilves B-Akatemiassa päävalmentajana aloittaa tulevalla kaudella Samuli Simula, 38, ja C-nuorissa Antti Kangasniemi, 34.

Kuluvan kauden jälkeen Ilveksen A-nuorten päävalmentajana aloittava Miikka Kuusela siirtyy tehtävään KOOVEE:n Mestis-joukkueen päävalmentajan paikalta. Peliurallaan Mestiksessä asti pelannut Kuusela aloitti valmennusuransa Ilveksen C-nuorten joukkueessa, jonka apuvalmentajana hän toimi kausina 2009-2011. Lempäälän Kisan Mestis-joukkuetta Kuusela valmensi kausina 2011-2013 ja 2014-2019, joista kauden 2012-2013 lopun sekä kolme viimeistä kautta päävalmentajana. LeKi-vuosiensa välissä hän toimi Ilveksen A-nuorten apuvalmentajana kaudella 2013-2014.

Viime kauden jälkeen Kuusela palkittiin Mestiksen parhaana valmentajana LeKin sijoituttua runkosarjassa toiseksi ja pudotuspeleissä neljänneksi. Täksi kaudeksi hän siirtyi päävalmentajaksi Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:hen, joka johtaa tällä hetkellä Mestistä.

SaiPan liigajoukkueen valmennusryhmästä Ilveksen B-nuorten päävalmentajaksi siirtyvä Sami Hirvonen on aiemmin valmentanut Ilveksen juniorijoukkueita kausina 2003-2008 ja 2016-2017. Miesten tasolla Hirvonen aloitti päävalmentajana Lempäälän Kisan Mestis-joukkueessa, jota hän johti kausina 2008-2010.

Tämän jälkeen Hirvonen on kuulunut liigajoukkueiden valmennusryhmiin yhdeksällä kaudella. Tapparassa hän toimi sekä apu- että päävalmentajana ja KalPassa, Ilveksessä ja SaiPassa apuvalmentajana. Lappeenrantalaisjoukkueen valmennusryhmässä Hirvosella on käynnissä kolmas kausi.

Ilves B-Akatemian tuleva päävalmentaja Samuli Simula edusti peliuransa aikana pääosin KOOVEE:ta Suomi-sarjassa ja Mestiksessä. Kaudella 2013-2014 hän aloitti valmennusuransa II-divisioonajoukkue Koillis-Pirkan Kiekon pelaajavalmentajana ja jatkoi seuraavalla kaudella päävalmentajana. Kaudella 2015-2016 Simula oli KOOVEE:n päävalmentajana Suomi-sarjassa, minkä jälkeen hän on toiminut Ilveksen B-nuorten apuvalmentajana.

C-nuorten päävalmentajana aloittava Antti Kangasniemi päätti peliuransa kauteen 2017-2018 tehtyään Liiga-tasolla 295 runkosarjaottelussa pisteet 40+54=94 ja 20 pudotuspeliottelussa 2+5=7. Pelaajana hän voitti Ilveksen A-nuorissa Suomen mestaruuden ja Kajaanin Hokissa Mestiksen mestaruuden sekä hopeaa. Kangasniemi siirtyi valmennustehtäviin toissa kesänä, jolloin hän liittyi Ilveksen A-nuorten valmennusryhmään.

Ilves-Hockey Oy:n urheilujohtaja Timo Koskela on tyytyväinen Ilveksen juniorijoukkueiden tulevaan päävalmentajanelikkoon ja yhdessä Ilves ry:n kanssa tehtävään kehitystyöhön.

– Isossa kuvassa olemme pyrkineet kehittämään Ilveksen urheilutoimintaa jokaisella osa-alueella ja tiivistämään yhteistyötä Ilves ry:n kanssa jatkuvasti. Iloksemme voimme todeta, että asiat etenevät hyvin ja ajallaan, mistä esimerkkinä voidaan mainita Ilveksen B-, B2- ja C-nuorten varmistamat paikat ylempiin SM-loppusarjoihin. Lukuisia Ilves-pelaajia on esiintynyt tällä kaudella nuorisomaajoukkueissa, mikä kertoo myös osaltaan pelaajien kehittymisestä organisaatiossamme. Haluamme tarjota heille mahdollisuuksia kasvaa Ilveksen liigajoukkueen vastuunkantajiksi, mikä on meille äärimmäisen tärkeää jatkuvasti koventuvassa kilpailussa, näkee Koskela.

– Haluamme myös menestyä joukkueina, eivätkä nämä ole mielestäni millään tavalla toisiaan poissulkevia asioita – päinvastoin koventunut kilpailu ja joukkueiden entistäkin laadukkaampi arki parantavat mahdollisuuksiamme nyt ja tulevaisuudessa. Olemme erittäin tyytyväisiä päävalmentajakaartiin, jonka olemme kiinnittäneet liigajoukkueemme ja juniorijoukkueidemme vastuuvalmentajiksi. Joukkueiden valmennusryhmät tullaan julkaisemaan kokonaisuudessaan myöhemmin.

Ilves ry:n jääurheilujaoston puheenjohtaja Sami Karjalainen jakaa Koskelan näkemyksen.

– Olen Ilves-junioreiden puolesta erittäin tyytyväinen siihen, että seurassamme tehdään laadukasta työtä urallaan eteenpäin pyrkivien pelaajien kehittämiseksi. Nuorille pelaajille myös annetaan aito mahdollisuus edetä urallaan ja luodaan mahdollisuuksia pelata kykyjään vastaavia pelejä eri ikäluokkien sarjoissa ja aina liigajoukkueessamme asti, toteaa Karjalainen.

– Yhteistyö Ilveksen liigajoukkueen ja junioripuolen välillä on koko ajan kehittyvää, ja sen eteen teemme töitä jatkossakin. Nyt julkistetut juniorijoukkueidemme vastuuvalmentajat ovat osoitus siitä, että laadukas ja intohimoinen pelaajien kehittämistyö jatkuu seurassamme ja teemme sitä suunnitelmallisesti ja yhdessä Ilves-organisaation sisällä.

Ilves Hockey Podcast – Sami Sandell
Ilves named new head coaches for the junior teams
UUTISET