3. Ilves nollasi lahtelaisvierailijat vuoden viimeisessä kotiottelussa

Ilves nollasi lahtelaisvierailijat vuoden viimeisessä kotiottelussa

Henri Honkala

Ilves tarjosi vuoden 2022 viimeisessä kotiottelussa hienon esityksen yli kahdeksan tuhannen katsojan edessä. Marek Langhamer nappasi nollapelin 21 torjunnalla, ja kotijoukkue täydet sarjapisteet tasapainoisella esityksellä maalein 2-0.

Avauserä maaliton

8000-päinen kotiyleisö kohahtaa ensimmäisen kerran kunnolla, kun Balasz Sebok kiepauttaa kiekon vanhanaikaisella maalin eteen. Jatkotilanteesta kiekko pyörii jo maaliviivalla Päkkilän laukoessa pienestä kulmasta, Pelicans-vahti Patrik Bartosakin etsiessä kiekkoa katsellaan.

Peli aaltoilee ensimmäisessä erässä päädystä päätyyn. Pelicans saa pientä hetkellistä otetta korkeamman karvauksensa kautta. Tänään Ilves-maalia vartioiva Marek Langhamer kuitenkin hoitaa nämä hätyyttelyt ja Pelicans-laukaukset.

Erän puolen välin paikkeilla Ilves saa oman pitkän pyörityksen aikaiseksi. Tila löytyy keskustaan nouseelle Aku Rädylle, mutta tämän terävä laukaus b-pisteiden välistä painuu vain hieman ohi maalin. Keltavihreä pyöritys jatkuu, kunnes ajassa 11:35 Ilvekselle hyökkäyspään kulmaväännöstä kahden minuutin rangaistus. Ilveksen alivoima toimi vakuuttavasti tämän kaksiminuuttisen, eikä Pelicans saanut miesylivoimalla yhtään laukausta aikaiseksi. Maalittomissa lukemissa mentiin myös ottelun ensimmäiselle erätauolle.

Haapalan heitto painuu maaliin

Ottelun avausmaali nähdään, kun toista erää on pelattu viisi minuuttia. Kiekko päätyy siniviivalle Henrik Haapalalle, joka heittää roikkukiekon kohti maalia. Ben Blood pyrkii ottamaan kiekon hanskalla ilmasta, mutta onnistuu vain muuttamaan kiekon lentorataa sen verran, että se painuu ohi hölmistyneen Patrik Bartosakin. Syöttöpisteet tähän erikoiseen osumaan Petri Kontiolalle ja Jarkko Parikalle.

Seuraava tilastomerkintä syntyy Pelicansin jäähyn muodossa. Kevin Czuczman saa laidan vieressä poikittaisesta mailasta, ja Ilves pääsee ylivoimalle. Molemmat ylivoimaviisikot saavat kuvion kuntoon, mutta ratkaisevat poikittaissyötöt jäävät Pelicans-alivoiman mailoihin ja tilanne pysyy maalin erossa.

Myös Pelicans pääsi kokeilemaan oman ylivoimansa toimivuutta. Ilves pelasi vahvasti erän lopun alivoimansa ja lopulta toiselle erätauolle 1-0 lukemista. Toisessa erässä laukaukset menivät Pelicansille, kun Langhamer venyi kuuden laukauksen tielle. Bartosakille merkattiin yksi torjunta.

Haapala-Kontiola-Räty teki tuhojaan. Kuva: Timo Koistinen / Ilves.com

Langhamerille kauden neljäs nollapeli

Ilves kasvattaa johtonsa kahteen, kun toimistossa häärivä Aku Räty löytää syötöllä siniviivalta kurkkaavan Dominik Masinin. Masin kävelee käytännössä nokitusten Bartosakin kanssa, ja viimeistelee tyylikkäästi yläkulmaan Ilveksen illan toisen osuman. Rädyn lisäksi syöttöpiste Kontiolalle.

Vain kaksi minuuttia tästä ja Joona Ikonen nousee vahvasti laidalta yksin läpi. Pelicans-puolustaja joutuu vetämään liigan maalipörssin kärkinimeltä jalat alta, ja ottelun erotuomari näyttää rangaistuslaukausta. Ikonen tulee itse tätä laukausta suorittamaan, mutta Bartosak vetää tällä kertaa pidemmän korren.

Pelicans hakee ottelun lopussa luonnollisesti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta kumpaankaan suuntaan ei maaleja enää illan ottelussa nähdä. Näin ollen Ilvekselle vuoden viimeisestä kotiottelusta ehjä ja vakuuttava 2-0-voitto, sekä täydet sarjapisteet.

Ottelun ratkaisut:

Ilveksen ehjä viisikkopuolustus ja oman maalin edustan suojeleminen oli tänään ratkaisun tehnyt osa-alue näiden joukkueiden välillä. Langhamer voitti omassa kaksintaistelussa virkaveljensä.

Ilveksen parhaat:

Nollapeli on aina nollapeli. King Marek oli varmaotteinen läpi ottelun. Nimellinen kakkoshyökkäyskentällinen Haapala-Kontiola-Räty juoni Ilveksen molemmat maalit. Dominik Masinille sesongin neljäs osuma ja muutama raskas taklaus omassa päässä. Koko joukkueelta laadukas esitys.